ahoj.chtěl bych se poradit,jestli se dají sehnat aspoň ucházející kliky kolem litru?koukal jsem na tyto dvoje: www.kupkolo.cz/…42_3705.html www.tandem-bike.cz/…ved-22-32-44
doporučili by jste jedny z nich,nebo něco uplně jiného?
ahoj.chtěl bych se poradit,jestli se dají sehnat aspoň ucházející kliky kolem litru?koukal jsem na tyto dvoje: www.kupkolo.cz/…42_3705.html www.tandem-bike.cz/…ved-22-32-44
doporučili by jste jedny z nich,nebo něco uplně jiného?
Kup tyhle. Za tu cenu asi nej.
Teda pokud to nemusí být nutně na 4 hran.
Na SS jezdím alivka a v pohodě.
Jo tak ty Alivka mají převodníky asi ze sýra nebo jinak si nedokážu představit tak rychlou smrt :-)
Proč jako? Já na nich mám 8t, vážím metrák a furt OK.
Proto, že prostřední převodník je mrtvý po 1500 Km a dvou řetězech. A to nejezdím na horalu v bahně a hnusných podmínkách. Velký převodník už má taky vymačkané zuby, ale řetěz to ještě zkousne. 8 000 respektive 24 000 Km si na tomhle nedokážu představit. Například na zimáku můžou mít převodníky přes 20 000km za tu dobu jsem řetěz měnil jenom jednou (!) pořád jsou OK a to si musí nechat líbit daleko horší zacházení ve sněhu dešti apod. Mám pocit, že ty MTB komponenty nemají skoro žádnou životnost.
alivka mají docela tvrdé převodníky, mám na nich 24000 km a to bude jejich konečná. Vážíasi 96 kg.
Kdysi dávno jsem Alivia vozil a taky se jich musím zastat. Super kliky za slušné peníze. Pravdoui je, že co platilo před 10 lety nemusí nutně platit teď.
právě že 4hran potřebuju
Obecně vydrží truvativ převodníky více,ale u těch dvou typů nevím,osobně bych bral shimana,ale s pevnou osou FC-M542,ale je to už víc,zase je v ceně osa i ložiska.
mam dotaz…chci na kole skakat… uvažoval sem o saint nebo hone klikach..ale nemam tolik peněz stare kliky jsou už … a nvm co koupi nevíte o nějake levnější alternativě?
Truvativ Ruktion, Hussefelt. Ale byt tebou bych prisetril na Hone, s Ruktion nemam zrovna dobre zkusenosti – povolovani, pazvuky apod.
hmm ted mam na bajku truvativ ISO FLOW a začinaji pěkně vrzat a tak..mysliš že dam ty hone nebo saint na tu osu co tam je? nebo budu muset vyměnit cele středove složení?
Budes muset vymenit stred. Hone maji integrovanou osu.
tak to jo no… takže s vymšěnou osy to vyjde na cca?
Když koupíš Hone máš osu i ložiska v ceně klik,už nemusíš nic dokupovat.
A co sunrace ??? doufám že se tak menujou už je nakej časek nemam ale myslim že se vyráběj a stojej pod litra.
wow, ty vypadaj karbonově! :slint: :D
… což by mne spolehlivě odradilo. Tenhle bakelitový potah jsem neměl rád už v autech („dřevěné“, „hliníkové“, „karbonové“ obložení interiéru … fuj) a na kolech se mi to nelíbí taky. Ale ty samé dělají ve stejné ceně i v černé barvě … www.sunrace.cz/katalog.php?…