Kliky Shimano GRX FC-RX600 46/30z malý ocelový převodník

8 nepřečtených
  • Baroninakolech

Potřeboval bych poradit nějaký ocelový převodník 30z kompatibilní s klikami GRX FC-RX600. V originále je na klikách ALU převodník a obávám se, že při vyšším nájezdu se velmi rychle opotřebí. Rád bych tam nasadil něco s vyšší vydrží. Vyšší hmotnost nevadí a nemusí to být ani originál Shimano.

0 0
    • kubad  

Co je to vyšší nájezd?

Při ceně alu placky nemá smysl řešit

0 0
      • Baroninakolech  

Cca 5500 až 7000 km ročně. Z toho tak minimálně polovinu času na malý převodník. Kdysi jsem měl Deore LX 3×9 a tam byl prostředí převodník 32 zubů taky hliníkový a byl vždycky po chvílí úplně K.O. Tam ale existovala ocelová alternativa, která vydržela mnohokrát víc.

Jde mi o to, že až budu převodník měnit, raději bych sáhl zase po ocelové variantě, pokud by byla k dispozici.

0 1
        • Tomcat  

A uvědomujete si že rozdíl cen muže být nulový nebo až negativní ?

0 0
          • Baroninakolech  

O cenu zas tak nejde. Spíše o to, neřešit výměnu 2× až 3× do roka. I když ten originální ALU stojí okolo 40 EUR, tak doufám, že ocelový by mohl být i o kapku levnější.

0 0
            • borda  

https://www.bikestyle.cz/…prevodnik-1/

31 zubů z 810 je skoro zadarmo.

30 zubů z 600 stoji v Německu cca 27, pravda + doprava.

Ocelovej podle mě není. Nebude to ale tak hořet, jako starý LX. A je to 2*10/11,ne 3*9. Vůbec se neboj tam rvát spaněla.

Chápu, že cena nevyvazi otravu při výměně, ale kde nic není, ani smrt nebere.

1 1
            • Tomcat  

Neoriginální duralový by mohl být také podstatně levnější, dokonce originál je za 2/3… uvedené ceny :-/ .jinak proč mimo Ali express a spol. by měl být levnější? To jich myslíte vyrobí a prodají tolik ?.....

0 0
    • Singlespeed  

Lepší než se obávat je jezdit. Zase tak špatné to s výdrží 30z převodníku není. Já si koupil náhradní preventivně před dvěma lety a pořád leží nevyužítý v šuplíku.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.