Zdarec premyslim, ktere kliky zvolit k sade XT 2×10. Ktere byste radej zvolili? (vydrz, atd..)
Zdarec premyslim, ktere kliky zvolit k sade XT 2×10. Ktere byste radej zvolili? (vydrz, atd..)
Podívej se na ceny a dostupnost velkého převodníku.
Mám 785 a převodník 38z vydrží úplné houby. Jinak kliky výborné, tuhé, nic proti nim.
Na klikách 785 jsem odjezdil několik pževodníků a musím konstatovat, že origo Shimano nic nevydrží. Pokud chceš výdrž, tak při první výměně ber např BBB. Vydržel mi mnohem déle a stojí stejně. Kliky jsou jinak parádní, pokud jsou za dobrou cenu, tak je ber. Jestli budeš brát zvlášť ložiska, tak vem novější M8000, mají lepší zatěsnění.
Xt jsou v prumeru za 3200 vsude. Tak proto jsem premyslel i o tech slx 2×11 ktere stoji kolem 2300, ale zas uz nejsou 2×10. Tak nevim no..
Tak abys to rozhodovani mel jeste tezsi :-)
Aha, dik
Taky jsem se dival, ale chci minimalne 38 velky prevodnik :)
Chapu, taky jsem na 29” menil z 36z
Desítkové kliky se dělaly s větším skokem mezi převodníky např, 24/38 a k nim se dávala kazeta 11–36. Jedenáctkové Shimano kliky se dělají s odstupem 10 z. mezi převodníky, tedy 28/38, 26/36 a k nim kazeta 11–42. Ani přesmykače nejsou moc kompaktibilní.
Tak. Podle mě ten skok u klik pro 2×10 je jejich základní výhoda. Max mi vyhovuje kombinace 24/38.
A nejsi sám, proto je na kole držím. Pro rychlíky je ještě lepší RF kombinace se 40z velkou.
Jo, ja vozim na XC fullu 11–36 10s a 38×26 2×11 SLX
A nemas problem? radi a vse funguje jak ma?
Bez problemu.
Na těch 2×11 jde rozestup 12z úplně v pohodě.
Leží mně doma převodníky na kliky SLX 7000 38 a 28 a pak XTčkovej 26z. Tak kdyby jsi je za pár Kč chtěl, tak napiš