Kočárek Baby welt Riva air 2008

39 nepřečtených
  • Gad

Sorry za totálního mimoně, ale sháníme někoho,kdo má tenhle kočárek o mohl by nám o něm poreferovat. V e-shopech ho maj všude a vystavenej nikde! Předem dík a neukamenujte mne :-)

0 0
    • jan 2  

Tak jsem se ptal manželky, která pracuje se svými kolegyněmi v práci na stejném problému ( výběr kočárku ). Byl jsem naprosto šokován odpovědí – prej je hrozně těžkej ! Gramařina v kočárkách. Dále že nemá kyvná kolečka – ženská se nadře při otáčení a celkově je prej out.

Doporučuje nějaký X – lander,nebo Chico – to jsou prý lehké a dobré kočárky s množstvím doplňků včetně autosedačky a nosítka na prsa v ceně.

Hlavně je prej dobré aby byl kočárek vybaven " klik systémem " - kdy vše v četně sedačky vyklikneš na podvozek ( se kterým se nikde potom nemusíš tahat ) - mazec co :)

0 0
      • Gad  

Co jsme se tam koukali, tak těch 15 kg je v téhle cenové relaci celkem normální. A máme 2 požadavky které nám hodně zmenšují výběr, nechceme trojkolku a chceme přehazovací rukojeť. V jednom kamenném obchodě jsme si vybrali Dorjan Cross country a skoro ho koupili a  pak jsem se na netu dočetl, že je to maximální shit.

0 0
        • jan 2  

Moje žena trvá na tomhle http://www.slune-cz.cz/…or-me-darek/. samozřejmě jý zde mnoho nezmůžu, mohu jen kývat hlavou ze spod nahoru :)

0 0
        • Schoscha  

žena taky trvala na 4 kolce s páskovým odpružením atd. atd. Po dvou měsících jsme kupovali nový kočárek : http://www.kocarky.cz/…is-2008.html

pouze to byl model 2006.  4kolka byla těžká,špatně ovladatelná,nes­kladná.

Tenhle kočárek otočíš na místě jedním prstem.Autosedačka se dá nacvaknout do podvozku,korba jde otočit a jezdíme s tím i v „terénu“.

0 0
        • mara53  

trojkolka je módní – to je věc volby, ale taky jsme původně chtěli přehazovací rukojeť – než nám prodavačka jeden takový kočár dala na chodník, přehodila rukojeť a ještě dala dovnitř zátěž a řekla nám, ať si s ním teď takhle otočeným zkusíme jezdit a najíždět na chodník apod.  je to problém a veliký, těžiště tak bylo úplně mimo - protože prý většina výrobců tohle moc neřeší!! Toť má rada - ten Váš vybraný si takhle nechejte předvést, ať pak nejste zklamaní, přeci jen s tím bude jezdit „žena“ a ne nejaký rambo …   Hodně štěstí při výběru ..    

0 0
          • obda  

V tom se kočárky dost liší – u některých je to v pohodě. Já bych kočárek bez přehazovací rukojeti nechtěl ani náhodou. Co když vám slunko svítí několik kilometrů do zad?

0 0
            • mara53  

noo, pokud svítí Tobě slunce do zad, co vyřeší překlopení rukojeti – dáš si ji dopředu a před  kočárkem bude couvat, aby Ti pařilo na léébu??? Já teda vždy spíš otáčel korbičku s mrňouskem ..... ale to je otázka každýho věc …     

0 0
              • obda  

??? Jaký couvání??? Přehodím rukojeť, dítě jede nohama napřed, kryto korbičkou. Jak ve verzi hluboký kočárek, tak i po konverzi na sporťák.

0 0
          • Gad  

To je právě to, že tenhle kočárek nemaj nikde vystavenej, obvolal jsem milion obchodů a vystavenej nikde. Fakt se nám líbí, ale kupovat kočár bez vyzkoušení je dost na prd.

0 0
        • Belial  

Máme Dorjan Cross Country a za ty peníze je naprosto v pohodě. Koupili jsme ho hlavně proto, že s ním jezdíme často do lesa a na nezpevněné cesty. Trojkolka a otočné kolečka jsou na toto naprosto nevhodné.

0 0
          • mara53  

otočná kolečka do terénu určitě NE, to souhlasím, ale s naší 3-kolkou (odkaz na podobnou jsem dal níže) jsme všechny terény zvládli v pohodě taky – je to o tom předním kole – zda je otočné či pevné, a hlavně o váze a vyvážení/težišti a o velikosti kol .. myslím si ..  

0 0
            • obda  

Ja jezdíte singlíky v hodně ukloněných svazích? My se čtyřkolkou po dvou kolech, s trojkolkou to IMHO nejde.

0 0
              • mara53  

ruku na srdce – kolikrát jsi takhle s mrňouskem jel ..... po singlíku, jak píšeš, … je to blbost, viď … na takové štreky máme krosničku … ale jinak se to dá přeci sjet po zadní ose..... pokud byto bylo potřeba     

0 0
                • obda  

Budeš se divit, ale mockrát. V krosničce se nese naše starší dítě (a navíc by v ní neměly být děti, co samy nesedí).  Na kratší výlety někdy nosím já nosičku a manželka šátek s mrňousem. Ale na celodenní výlet bychom neměli ani kam dát věci a jídlo (do nosičky se to všechno nevejde, a manželka nerada nosí šátek a zároveň batoh).

0 0
                  • mara53  

OKOK, jak pisu jinde, je to vse veci nazoru a preferenci, nekdo rad tohle a nekdo zase tohle,  ja osobne jsem tedy na pravem uzoulinkem (0,5–075m) singliku s kocarkem asi nikdy nejel, bo me to ani nenapadlo .....    

0 0
                    • obda  

V pohodě :) My taky na těch místech obvykle jiné kočárky nepotkáváme :) Ale není problém se na singlíku objevit – to třeba jdeš po značce a ona najednou jde po pěšince. Přece nebudu plánovat výlety jen po asfaltu nebo tam, kde jsem si jistý, že je široká cesta. Na druhou stranu některé cesty přece jenom vyřazuju předem :) BTW ve výpisu jetých tras jsem zapomněl na lahůdku z Macochy do Pustého žlebu po zelené. Když o tom tak přemýšlím, tak na bajku bych to nedal.

0 0
            • Belial  

Mám stejný názor. Bohužel většina trjkolek má spíše IN Design než aby byly funkční. S tím těžištěm u trojkolek pozor. Dost je jich naprd a přes net bez vyzkoušení bych to nebral.

0 0
    • Lowrider  

Nemá kotoučovky, rozhodně nebrat.

0 0
    • Honza729  

My ted resili podobny problem. Nakonec jsme koupili kocarek Jané Nomad, ktery ma presne ten system, o kterem pises, tzn. korbicka i autosedacka se na podvozek nacvakne. Treti varianta nastavby je sportak, ten se pripne par drukama na podvozek. Vybirali jsme dlouho, nakonec nam Jané prisel jako nejlepsi, co se tyce manipulace, vahy, zpracovani, udrzby. Navic od kamaradu vim, ze maji vyborny a rychly servis.

0 0
    • mara53  

tenhle neznáme, náš malý bajkr se vozil v tomhle : http://www.eshopbaby.cz/…znikem-p526/  jen byl od Výrobce KNORR a ne HOCO, ale ty 2 značky tp dělají společně a ve finále to jen odlišně pojmenují a mají odlošné barevné kombinace;  když jsme vybírali, X-lander nám všude vymlouvali-prý mnoho reklamací na potrhané potahy apod. Výše uvedený je vlastně kombinací :  hluboký s vkládací taškou, sportovní s hrazdičkou před mrňouskem, celá korbička lze otočit po nebo proti směru jízdy, kotoučovka kupodivu fungovala, perfektní vyvážení kočárku, nájezdy na chodník v pohodě..... žádná reklamace a naopak, po celou dobu max.spokojenost – dokud nám malý bajkr nepovyrostl a kočárek mu tak byl malý …      

0 0
      • mara53  

jo a ještě jsem nenapsal, že to pružení fungovalo taky bezchybně – nejen, že to pružilo jako klas. vidle nahoru a dolů, ale ještě jakoby paralelogramem dozadu asi o 5–7 cm, takže komfortní byl určitě dost, .....  

0 0
    • kwaker  

http://www.chosse.bloguje.cz/img/kocarek.jpg

tendle bude lepší – má stabilní podvozek, je v kůži a má i osvětlení

0 0
    • obda  

My máme Patrona, do terénu ideál, ani váha není špatná (14kg). V užším výběru byl ještě podobný Hoco [pokud se bavíme o trojkombinacích]. X-lander nebo Chico nám nepřišly dost festovní/terén­ní/lehké. Pokud jezdíš terén (podle hesla „kde projede bajk, projede i kočárek“, u Brna např. Babí Lom nebo Křížovka :) ), mimo cesty apod. tak rozhodně:

• velká nafukovací kola (průchodnost terénem, jízda po sněhu, blatě …)
      • nezatáčecí kola a čtyřkolka (jak zatáčecí kola, tak trojkolka ti neumožní rozumně jet po dvou kolech po pěšince v ukloněném svahu, třeba několik set metrů. A ty potkáváme docela často.)
      • nízká váha (manželka ocení :))
      • přehazovací rukojeť. Fakt dobrá věc. Tady jsou velké rozdíly mezi kočárky. U některých je jedna poloha nepoužitelná na obrubníky atp., u jiných je to bez problémů, jen mírně horší.

Skladnost je trochu horší, ale tu jsme neřešili. Máme barák a velkého kombíka. Máme (zatím) dvě děti (i to mladší sedí už ve sporťáku), a pár set kilometrů (tachec jsem tam nemontoval :)) s tímto kočárkem nejrůznějším terénem. Jel jsem například i tohle (video 20MB, hrají soudruzi Polka a Splinter zde z BF) :)

0 0
      • obda  

jeětš se musím přiznat, že Prygl trail s Křížovkou jsem jel s kočárkem několikrát, i v zimě na Štědrý den, ale na bajku ještě ne :)

0 0
      • Gad  

No, tak ten vypadá celkem pěkně. Někde na něj mrknem, díky.

0 0
    • pajan  

Nech si udělat nějakej s karbonovou kostrou,hydrau­likama a odpruženim od foxe a budem ti ho tady všeci závidět… :d)

0 0
    • ada  

Cauky, ak chces s malym prckom do terenu, tak jedine nafukovacie kolesa. Ocenite to aj v zime v snehu. Ja mam nejaky noname z Polska od segry po dvoch detoch, festovny, minimum plastu, vyborne vyriesene tazisko a krasne hojdaci. I bez otacavych kolies sa da s nim manipolovat jednou rukou. Sice je tazky ako hrom, 18kg, ale vydrzi vsetko. Prehadzovaciu rukovet nema, ked svietilo slnko, dala som na korbicku plienku. V 7mesiacoch sme kupili cez net v bazare ojazdene lahke Pegperego A3, to uz je plastove chrchlatko, ale lahky teren to znesie, ked sa zaaretuju predne kolesa.

Este odkazy na babyfora:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

http://www.emimino.cz/forums/index/9

0 0
    • Belial  

Jo a to nejdůležitější na závěr. Osobně si myslím, že se do kočáru z pohledu bikera nevyplatí investovat. Ve 2 měsících jsme koupili vozík Burley a teď jezdíme jenom s tím. Malý je spokojený a my taky. Kočárek už máme jenom proto, aby jsme prý nevypadali divně např. u doktora (názor mé přítelkyně), ale i u něho jsme už byli s vozíkem. Před 14 dny jsme poprvé spali ve stanu a docela to šlo, tak jsme to prubli hned 2× Na podzim se chystáme k Bodamskému jezeru, to malému bude už 1/2 roku. Prý je tam mraky cest vhodných pro naše vozítko.

0 0
      • obda  

Z pohledu bikera s manželkou bikerkou, která nehodlá v nejbližší době otěhotnět to není špatný nápad. Pokud manželka moc nejezdí, nebo má strach jezdit těhotná na kole (přece jenom spadnout může), tak to ideální nebude.

0 0
      • Eva  

Souhlas,mam jen cyklovozik Chariot a zaroven ho pouzivam jako kocarek,i k dok­torovi a rozhodne si nepripadam divne :-).Teren to zvladne veskery a ani po meste se za to nestydim :-).Je lehky,10kg,od­pruzeny,velka kola,takze do saliny a autobusu nepotrebuju pomoc dalsi osoby,skladny je v poho,nemame auto kombika,vleze se do normaniho kufru.

0 0
    • Gad  

Tak na 99% jsme nakonec rozhodnuti pro tento kočárek.

0 0
      • obda  

To je ten „podobný Hoco“, o kterém jsem psal. Pořídili si ho známí, co jezdí podobně drsné trasy jako my, a jsou spokojení. BTW s tím naším jsme tento týden projeli několik úseků Sudet v Broumovských stěnách a zvládal to na jedničku.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.