Ahoj vsem,
mate nekdo zkusenost s rozmerem kol 27,5? Uvitam jakoukoli info vcetne tipu, kde jsou k videni.
Diky
Ahoj vsem,
mate nekdo zkusenost s rozmerem kol 27,5? Uvitam jakoukoli info vcetne tipu, kde jsou k videni.
Diky
To jako myslis sirku plaste, nebo prumer v palcich? Pokud prumer,tak by me zajimalo oc jde, protoze o nicem takovem jsem zatim neslysel.
Myslim prumer v palcich. Listoval jsem o vikendu casakem Velo technika 2008 a nasel o tom zminku v clanku o „fenomenu“ 29 palcovejch kol. Psali, ze 27,5 se daj nacpat do 26 ramu a vidli – vzhledem ke svoji vysce bych do toho asi sel, pac vzehledem ke svoji vaze a stylu jizdy se zas trochu bojim pevnosti vypletu u 29 (nehlede na nutnost vymeny vseho draheho, co na kole je vcetne ramu, ze…).
Tady je link na clanek, ktery jsem nasel:
Dik za rozsireni obzoru, fakt jsem to jeste nevidel. Vzhledem k tomu,ze je to ve zrodu, bude asi trosku problem s dostupnosti dilu.
tady je link na clanek, ktery jsem nasel.
Pokud ti rám pobere s ráfkama pro 26" kola pláště 2,5" tak máš na ráfky pro 27,5" kola možnost obout pláště 1,9" nebo 2,1" podle prostoru.
Zkus na svoje MTB nasadit trekingový ráfek a plášť co se vleze, trekingy mají běžně pláště 622×38, což odpovídá 27,5" ráfku s 2,1" pláštěm. Někdo v galerii měl na 26" MTB kola ze silničky.
to je hloupost, trekingový ráfky jsou 622mm, stejně jako silniční a stejně jako 29'
Rek bych,ze to myslel tak,ze vnejsi prumer trekoveko 622 kola vcetne plaste, je stejny jako vnejsi prumer kola 27,5" s 2,1" plastem.
tak to potom jo, jsem to nepochopil…
to t29: omlouvám se ;-)
V pohodě ;) Přišlo mi nejjednodušší použít zažité označení pro celkový rozměr ráfku s pláštěm, abych se nepotopil v matematice :)
Neco jsem okolo toho hledal a melo by to fakt do 26" ramu vlezt viz http://blackmountaincycles.blogspot.com/…version.html
Nevite nekdo kolik to ma mit prumer v mm (ETRTO?) Zasr… Americani nemuzou pouzivat logickej system a mezi 559 a 622 mm je asi 8 dalsich exotickych velikosti znacenejch 26×neco nebo jinak, tak vymysli dalsi marketingovej nazev…
No jo. Tak dik. Podstatny 27.5"= 650B =584 mm.To zas bude threadu Jaky rafek na 27.5 kola…
Mimochodem 27.5"-650B s 2" plastem ma vnejsi prumer 27", 26"-559 (26×2.0) ma fakt 26"a 29" (622) ma 29.5".
ne