Ahoj, přečetl jsem si pár příspěvků a byl jsem zvědavý na reakce na kolo NORTHTEC protože jsem právě majitelem kola této značky, abych byl přesný NORTHTEC CAYON II. Vím, není to žádná vyšší třída kola (nejsem ani velký odborník, po x letech jsem začal zase jezdit víc, a do budoucna planuju něco lepšího) ale v ceně okolo 10000,– si myslím, že nabízí někdy i víc než kola zaběhnutých značek, měl jsem možnost se na několika pár kilometrů svést. Podělím se o pár zkušeností.
Objednání ze Slovenska v pohodě, snad jen s platba byla složitější, ale nakonec vše bylo OK. Design kola je řekl bych celkem originální, na první i podrobnější pohled všechno pasuje jak má, rám vypadá kvalitně. jen ty „rohy“ se mi moc nelíbily ale po zkušenosti musím uznat že jsem se spletl a jsou opravdu dobré, funkční a příjemně se drží. Mám velikost 19" (měřím 181cm, 85kg) a posed je výborný, ani po dlouhé době záda nebolí, sedlo příjemné ani zde to nebolí. Co se týče komponent (vidlice, přehazovačka) tak všechno šlape jak má, mám najeto 1800km a jediné co jsem měnil byl řetěz, který asi nebyl moc kvalitní byl honě vytahaný (asi po 1300km). Brzdy mám kotoučové mechanické, je to moje první zkušenost s kotoučovými, ale tady je to trochu horší, brzdí dobře, ale je nutné je často štelovat a to nemluvím i divném zvuku, který z nich vychází, zkoušel jsem je všelijak čistit, brousit apod., ale brzy se zvuk vrátí.
Jezdím od 30 do cca 100km, 50% asfalt, zbytek les, kořeny, šterk, kameny, někdy i dost náročné sjezdy v Železných horách, zkrátka dávám mu docela dost zabrat, ale zase mu věnuji péči a kvalitní servis. Takže pokud to shrnu dobrý začatek pro někoho kdo chce začít s ježděním na silnici i v terénu, za přijatelnou cenu dostanete i dle mého názoru pěkné nářadí.
Pokud má někdo podobné zkušenosti s touto značkou budu rád za výměnu názorů a zkušeností.