Zdravím,
rozhodl jsem se postavit kolo pro přítelkyni, která o tom neví. Mám teď odevzdávat DP, ale musí počkat… :D Před nedávnem jsem tu řešil VIDLICI SUNTOUR, to je pro ty ososby, který ze mě udělali blbce, teď oni nebudou chápat… Asi si totiž myslí, že oni vědí všechno…
Těžký bylo zjistit, co se jí líbí, což je to nejdůležitější pro ni-to lze dobře pochopit, kolo se musí prostě líbit. Jo a co největší kola, i když má 155cm :D
Celkový náklady na kolo musí být absolutně minimální, ale chci rozhodně full a nové komponenty. Hlavní prioritou je kvalitní rám, ostatní tam dám co výhodně seženu, tak abych se s cenou dostal co možná nejníže a časem se koupí co bude třeba. Dámský full kola jsou drahý a moc jich není, líbí se jí třeba fialovobílý/černý SCOTT Contessa, ale 60–90 000Kč? :/ Já sehnal opravdu špičkový rám FOCUS PROJECT 3, v době jeho slávy byl tento rám osazovám komponenty za 70 000 – 160 000 Kč! Spodní oko tlumiče má uloženo v ložiskách-žádný kluzný pouzdra! A hlavový uložení má nahoře 44mm a dole 55mm!
Nakonec jsem ukotvil na celkové velmi nízké ceně za vše 14500–17000Kč!!! Což lze díky tomu, že pár věcí mám doma za 50% ceny z rušení prodejny -přesmyk XT, přehaz SLX, h.složení, kazeta a řetěž. A dále ji dám můj nový sundaný představec a 160mm kotouče. Další nové komponentny jsem sehnal opravdu výhodně díky jednomu krámu, kde mi vždy nabídli nejlepší cenu na trhu, či dokonce i hodně pod, když se jednalo o věci sundané z nových kol – kliky, adaptér kotouče, či komplet obě sady brzd zadní přední SHIMANO M395/6 za perfektních 1190 Kč. Celý kola jsem si zapletl za 1700Kč obě :D Ráfky REMERX 250Kč/ks, pláště mi nabídli nový Force 27,5×2,1 za 200Kč/ks :)(píší 625g mají 670g), ale vrátil jsem je-nejsou to 2,1", ale max 1,9"…, vzal jsem od kámoše supr sundaný RAPID ROB 27,5×2,25" (píší 750g mají 720g)- oba za 300Kč-nekup to. A náboje jsem měl původně FORCE ty levný, ale nakonec tam jsou ty nejlepší s hmotností 220g a 370g s označením „F-TEAM“ za 850+1350Kč, za cenu těch nejlevnějších ;) to je ale opravdu náhoda, spíš omyl… Jediný co mám z druhé ruky je tlumič Rock Shox Ario 2.2, ale je prakticky nový – vypadá jakoby by byl vyndaný z krabice. Vidlici mám z jiného výprodeje, nemělo cenu kupovat něco za 2000–3000Kč, když by se pak stejně měnila a teď byla extrémně důležitá cena. Pak jsem ještě ušetřil 800Kč za rámovou patku, koupil jsem z ebuy za 35kč které téměř pasuje. Fakt bych nedal 800kč jen za patku! Řidítka mě stály 159Kč, dal jsem 600mm-pro ní ideál, dnes jedou 670mm a 600mm nikdo nehcce a jsou za 1/2 ceny… Jediný co jsem nekupoval je sedlo, koupí si sama vhodné.
Jo a koupil jsem spoustu fialových doplnků-gripy, objímku, spacer, víčko, potah na lanko, od kámoše mám fialovou lepenku.., a hlavně supr lehký magnesiový MTB šlapky(s hroty) 138gram/ks za 500Kč ;)
Věci jsem sháněl hodně dlouho a výsledná cena je neuvěřitelná, opravdu se vyplatilo…, složil jsem úžasný celoodpružený kolo za 17 000Kč s perfektním rámem a přesmykem XT,… SLX , který vypadá, že stojí minimálně přes 50k. Ono vlastně z krámu by stálo takových 40k+ (až na vidli):D Já ted do toho investoval 14 500Kč plus ty věci co jsem měl doma. Slečna bude chtít kolo určitě zaplatit, takže proto jsem musel vše opravdu hodně dobře sehnat. A za 17k bych koupil nějakej průměr s pevným zadkem :D A když se koupí REBA či EPICON, tak nevím co na tom kole mohlo být lepšího, takový kola se už pohybují hodně nad 50k a pro normální smrtelníky to není… Na fotkách je pak srovnání s mým GT SENZOR 29er, ten FOCUS je eSko a má nízko vodorovnou rámovou trubku, páč je to trošku „sjezdový“ enduro rám :D ale pro 155cm přítelkyni se to takhle hodí a byla to priorita a může na tom dělat co chce :D Na fotce vypadá ten rám vetší, ale blbě se to fotí ty kola jsou na výšku o 3,5cm menší než moje 29er.
PRO RÝPALY odtud:
Tak teď jsem zvědavej co poví místní chytrolíni, kteří si dělají jen ze všech srandu, když se na něco zeptají a pohrdají jimi. Připadá mi, že nic složitějšího než složit kolo či rozebrat vidlici neexistuje…
Myslím, že tohle tu kluci ještě neviděli, tak jsem zvědav, co si vymyslí-jako jeslti tohle je taky nahovno. A jesli AV a Skřet budou mít debilní narážky(i když by mě zajímalo zajímalo tedy jaký), tak ať ani nepíšou, smažu to. Předpokládám totiž, že oni by si radši koupili za 50k…
Byl bych rád, kdyby se tu ale vedly normální diskuze. POkud máte nějaký otázky/nejasnosti, ptejte se ;)