• saintjv

Cuz borci nejsem v tom zcela kovanej, ale mam takovy dotaz. Co se stane s kolem a jeho vlastnostmi kdyz vezmu treba spesla enduro 29 a daji se tam kola 650b? Zmeni to nejak celkove to kolo co se jizdnich vlastnosti tyce? Nebo to proste jen bude mensi a bude to divne vypadat?:)

0 0
    • kubad  

muhehe přece zkoroduje :D

asi největší problém je snížení středu a budeš klikama orat brázdu, smysl tohodle mě uniká

0 0
      • oddie  

Smysl je jasný, 29 už není „IN“, teď je v móde 27,5, tak jak nejjednodušeji být s dobou a IN, aniž by bylo třeba nákladně měnit kolo? :D

0 0
      • saintjv  

kubad: Nizsi stred? ja nevim ale obecne jsou 29" vyssi o 2 cm ne(teda podle typu pneu)?

Takze kdyz vezmu to enduro pro priklad tak standardni 26 ma bbheight 351mm a 29 ma 358 takze bude treba pri tom prechodu o cca 1cm rozdil. Takze ta vyska stredu asi az tolik prece neovlivni pocit z jizdy ne? Me to jen zajimalo z toho duvodu ze kdyby na to clovek chtel poridit treba 2 sady kol, jednu nejakou jezdivejsi, tazke nejaky 29" s nejakymi spise xc gumamy a druhou sadu, ktera by mela byt primarne na ten tezky teren, tak kdyz tam clovek da ty 27,5 coz by to kolo melo udelat „hravejsi“ tak jestli to moc nezprasi. Ale prosim ber to v rovine uvah jen co kdyby…

0 0
        • Tina  

viz môj príspevok nižšie ohľadom rozdielu rozmerov kolies…

0 0
        • akula  

Kdyz to beres takhle, tak tam rozdíl v prumeru kol nebude skoro zadnej (29" + 2,0" XC šlupka vs 27,5" + 2,4" pořádná guma).

0 0
        • BB  

To asi záleží na značce. Měl jsem 26 Ibis Mojo a výška středu byla 13,2 palce a a teď mám Ripley a ten má 12,8. Takže úplně naopak.

0 0
    • roman 3D  

prodat a koupit si kolo na kterým se dá jezdit, to samozřejmě 29 není, nejseš jedinej

0 0
      • Martin  

+1

0 0
      • Martin  

+1

0 0
      • saintjv  

Jezdit se da na vsem:)))Dobry vezmem treba Tallboye kdyz na to das 27,5 geoska se asi nezmeni, ze , ale nevim co jizdni vlastnosti. Ptam se jestli uz to nekdo zkousel jakoze asi zkousel tak jen pocity z toho…

0 0
        • File12  

A ty už nějakou 29 máš? Pokud ne tak nevidím důvod si rovnou nepořídít 27,5. A jediná nevýhoda při tý konverzi bude snížení středu. Což mě by teda osobně vadilo

0 0
    • karliner  

Přiživím se na tématu. Dokážete mi doporučit někoho, kdo by dokázal udělat navárky na vidlici FOX a zadní stavbu, abych na 26" rám mohl dát 29" kola?

0 0
      • bathed  

:-D

0 0
      • bathed  

… a nebylo by lepčí vzít na soustruhu trochu ty kola 650B i s plášti, aby se to tam jako vlezlo?

0 0
        • Dejv94  

Já bych tam nahodil 29 kola s bezplášťovými ráfky, to by se tam vlezlo.

0 0
      • saintjv  

Voe nekaz mi to tady:))))

0 0
      • TJK  

ja bych to urcite dokazal! uz to mam vymyslene.. rovnou posilej… prez vikend na to mrknu! :-)

0 0
      • Martin  

silniční kola s 25mm pláštěm se ti do 26" vlezou

0 0
      • kOmE  

Ja to udelam. A zadarmo

0 0
      • oddie  

Až někoho takovýho najdeš, dej mi vědět, nechám si na 29 Rebu navařit čepy na V-čka :D

0 0
    • Ruprt2  

Klidně to udělat můžeš, nevadí to ničemu. Jenom tam musíš dát vidlici a tlumič s větším zdvihem. Zhruba o 1,5 palce.

0 0
    • Tina  

Rozdiel v polomere 29" a 27,5" kolies je cca 20mm. Zvyšok si asi dokážeš predstaviť.

0 0
    • šlapatko  

Do rámu agang leon 27,5 vlezou gumy 29×1,75, = 622–47.

S trail biku může vzniknout i příjemný cross.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.