• Britt

    Tak jak jste na tom se stravováním – kupujete si konzervy?

    Tady je docela zajímavé video – nejlepší je úplný konec :-)

    http://www.stream.cz/…ove-konzervy

    0 0
    • jIrI___  

      Hodit na pánev, smíchat s kečupem a na těstoviny ideál – minimum práce, minimum nádobí, minimum peněz a celkem mi to i chutná :)

      0 0
    • pernaaa  

      Když už je fakt krize tak radši dobrý hostinec od maggi. Sračka je to asi stejná, ale aspoň to nevypadá jako jednou strávený. . .

      0 0
      • Mig_all  

        fakt ne? VEtší kentus než hostinec jsem nikdy nejedl! Jedl jsem to z ešusu při stanování…

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Bjerndi  

          tak to jsi teda slušná bábovka ! Hostinec je fakt ještě v pohodě a po celodenní dřině na sněhu se na něj člověk do stanu i těší. Je to teplý, chuť nikterak příšerná a když dohodíš trochu salámu není důvod si stěžovat.

          Doma si to rozhodně nedám, ale na místech kde se každý místo a kilo v batohu počítá je to úplně v pohodě věc a žádný zažívací problémy jsem teda neměl

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • roman 3D  

      má ještě někdo problém s Lidlem:-)

      0 0
      • Tina  

        s Lidlom som nemala problém ani pred týmto videom. Nakupujem tam pravidelne. Ale konzervy tohto typu nekupujem vôbec. Pred nákupom si často čítam čo ktorý obal obsahuje. Fakt je to niekedy zaujímavé čítanie. Napríklad na orieškovej pomazánke bolo varovanie, že môže obsahovať stopy orechov :)

        0 0
        • bleach  

          na to bude ale nejakej predpis kvuli alergikum. Bejva to i na jidlech, kde zadny orechy nejsou, s tim, ze bylo vyrobeno v zavode zpracovavajicim vejcce, orechy atd, ze muze obsahovat jejich stopy

          0 0
    • John Tequila Lemon  

      njn … neni nad to sezrat konzervu, vyrazit s partou na vejlet na Okoř a celou dobu (tzn. 40min) to srat na maximu aby se kazdej ukazal jakej je hustej sportovec … a pak resit v jinym vlaknu krece ;-) a to si myslim ze je presne ten duvod, proc nekdo do diskuse na mtbs.cz napsal ze je velkej rozdil mezi sportem a pohybovou aktivitou

      0 0
    • WEGO  

      z konzervy jedině tuňáka

      ty ,,masa'' z konzervy jsou tak výživné jako psí hovínka

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Přesně tak, jedině tuňák, jedině Kaiser Franz :)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Já si hromadu tuňáků dovezl z Německa hned po Fukušimě. Teď ji pomalu likviduji :-)

          0 0
          • Lišák  

            A až je sníš, tak utrum?

            0 0
            • Rychlej turista  

              S těmihle mořskými jo. Z Fukušimy se do moře dostalo a stále dostává obrovské množství svinstva s dlouhým poločasem rozpadu. Takové plutonium se sice nerado šíří vzduchem, protože je těžké a taky ve vodě si rychle sedne na dno, ale časem se dostane do vodních rostlin a tím i do ryb, které pak odplavou na druhý konec světa. A plutonium jim z Fukušimy uniklo. Lehčí prvky se šíří rychleji, roznáší je voda, už je zamořená Havaj, západní pobřeží USA i Aljaška. A jestli se jim zhroutí ten 4. blok, tak je vymalováno.

              0 0
              • Lišák  

                Nechceš snad říct, že všichni lidi na světě (nakonec stejně) umřou?! To ne! Že ne?!

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Ale jo, umřou. Problém je akorát v tom, že spousta lidí to vezme (a už i bere) zkratkou a to, aniž by o ní usilovala nebo o ní třeba i jen věděla.

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
              • Rychlej turista  

                U mně asi bude stačit si dát na pár let jen pauzu. Pokud člověk počítá, že by se nějaká ta rakovinka z tuňáka fukušimského mohla projevit za nějakých 20 let, tak mě by už dostat nemusel :-)

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              • pepek  

                A ty ještě nemáš doma Geigerův počítač, aby sis to mohl třeba hned v obchodě očuchat? To je tedy zklamání. Já myslel, že jseš připraven, a ty zatím jen furt kecáš a skutek utek.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Problém plutonia není ani tak v tom, že by tě zabila jeho radioaktivita, jako v jeho jedovatosti jako takové. Dostatečně velkou smrtelnou dávku vůbec nenaměříš (a ani ji najednou pozřít netřeba, protože plutonium se v tobě hezky ukládá) a pokud při pitvě nepůjdou přímo po plutoniu, tak pravděpodobně vůbec nezjistí, žes zemřel právě na otravu tímto jedem. Pokud by se plutonium z MOX paliva třetího reaktoru spravedlivě rozdělilo, jedna palivová tyč by stačila snad pro 2 mld lidí.

                  Měření, které doporučuješ, může bezprostředně po jaderné havárii nebo jaderném výbuchu mít smysl třeba pro takového pijáka mléka, sledujícího koncentraci jódu 131 s poločasem rozpadu 8 dní. Pokud včas nespolkl tabletku a tento radionuklid naměří, nemusí mléko vylévat, ale stačí ho strčit na 3 – 6 měsíců do mrazáku. Po 80 dnech je na tisícině původních hodnot a po 160 dnech na miliontině. Jestli i potom něco naměří, má smůlu, protože se bude jednat zřejmě zejména o stroncium 90 (poločas rozpadu 28 let) a cesium 137 (30 let).

                  0 0
                  • Mig_all  

                    To je zajímavé že miliony tech lidi co žerou ty miliony rybích konzerv hromadně neumírají? Když tě tak tíží plutonium z nějáké elektrárny na opačné straně zeměkoule, co teprve „naše“ rtuť, olovo a tak dále?

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Ale umírají, jen se to maskuje, že ten umřel na tuto nemoc, támhle ten zase na onu. Dneska se zásadně nic nevysvětluje a nepropaguje v souvislostech. Když dneska nějaké dítě netrpí nějakou chronickou nemocí nebo aspoň alergií, tak je prostě divné.

                      0 0
                      • pepek  

                        No dobře, ale stejně si ten počítač obstarej. Na tvém místě už bych měl pronajatý kryt CO, napěchovaný žrádlem a vodou.

                        0 0
                      • Ossis  

                        A na co se teda ve skutečnosti umírá?

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                      • Meluzina  

                        tak u nás se to asi zprůměrovalo, dcera s cukrovkou, ale jinak jako řípa, ATB asi třikrát za dvanáctiletý život, a sedmiletý syn jak řípa, ATB jednou za život…:-)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          A já od mala až doposud krmen v očích B-F tím nejhorším, co si lze představit, a atb 1× za 24 let. Kde je chyba? :D

                          0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
                          • Meluzina  

                            žádná chyba, máš dobrý genetický základ… ale nějak jsem tu tvoji otázku stejně nepochopila…

                            0 0
                      • Mig_all  

                        Jasne lidé chcípají jak na běžícím páse, nikdo si toho nevšímá a všichni doktoři vyspělích zemí falšují pitevní zprávy, vetší kravinu jsem fakt neslyšel. :-D Co tam teda píšou? Mrtvice, infarkty nebo co?

                        0 0
          • karliner  

            Se divím, že někdo tak obezřetnej jako ty se nechal takhle ojebat a zmasírovat a nakoupil hromady konzerv tuňáků plnejch sraček unikšív z desítek tichomořských jaderných pokusů.

            0 0
            • Rychlej turista  

              S tím se počítá a není třeba to řešit, protože proti tomu už nejde nic udělat. Fukušima je ale navíc a je tedy zbytečné ji do sebe cpát, pokud nemusím. Kdo to prošvil a včas nenakoupil, tak Fukušimu řešit až teď samozřejmě taky nemá smysl.

              0 0
    • skorpion  

      konzervy ne-e. Skor mrazene veci (pizza, tvarohove knedliky). Ale ani to asi nie je ziadna vyhra :) Ako nudzovka musi stacit.

      0 0
      • heerer  

        nechapu, chci li rychlovku tak osmahnu cibuly, cesnek, spenat, pridam trochu smetany a pak testovinu-zasypu parmazanem = 30min prace, chut naprosto jina;-)

        reakce na zakl.

        0 0
        • vinca  

          To jó , ale 30 min je cca 10 násobek toho co považuju za „rychlovku“ :-)

          0 0
          • jIrI___  

            +1

            0 0
          • WEGO  

            Tak si kup ty těstoviny v tom sáčku (dělaj se špenátové, česnekové, sýrové, houbové apod) jen to jebneš do vroucí vody, vaříš tuším 8 minut a pochutnáš si 16× víc než na konzervě. A výživově o 2 třídy jiný level.

            0 0
            • JSt  

              vyzivove…

              neberu nejaky papirovy hodnoty jidla, v tom se nevyznam. ale kdyz sezeru ty nudle, o kterych pises (btw. psane je to pro dve persony :-) ), su hladnej do dvou hodin.

              sfutrovat konzervu lanchmeatu neni uz takova prdel a jsem po tom opravdu najezeny. chut jde stranou, pac jak jsem uz zminoval instantni sragory a plechovky nejsou imho primarne urceny ke spotrebe v teple domova a nejakemu debuzirovani, ze. ;-)

              0 0
              • hony007  

                Nudle jsou sacharidy, maso bílkoviny a tuk, tak proto ten rozdíl :-)

                0 0
                • AsiJura  

                  A proto by měl uvařit ty těstoviny a kypnout do nich ten lanchmeat.

                  0 0
                  • JSt  

                    jak rikam, nerozumim tomu, ale nejsou ty sacharidy i v chlebu, ktery k te konzerve budu prikusovat? cili vyvazena strava. instantni nudle s omackou hned plachnou. ;-)

                    0 0
                    • hony007  

                      Jo, sou, obecně ve všech obilovinách, je to jeden z produktů fotosyntézy, tak ještě aby tam nebyly :-)

                      0 0
                    • AsiJura  

                      jasně že to v tom chlebu je taky, nejsem takový odborník abych se zaručil za to, že ty těstoviny budou výživnější než ten chleba (polysacharidy), ale myslím že o něco by to jídlo vydatnější bylo. Jinak na chlebu a konzervách jsem strávil 20ti denní dovolenou a nějak extra mi to neublížilo.

                      0 0
        • pernaaa  

          +1

          a těch 30 minut si ještě přehnal. . .za tu dobu to stihneš i sníst

          0 0
          • heerer  

            to asi jo, za cca 10min se vse smazi a delaj se testoviny:)

            0 0
        • skorpion  

          pre mna rychlovka znamena max 5 minut prace aj s umyvanim naspineneho riadu.

          0 0
          • Dave-geo  

            Tak za 5 minut si můžeš nas*at do ruky a popřát si dobrou chuť. Výživově stejný jak pseudomasa z plechu a nemusíš řešit nádobí ;)

            0 0
        • Log1ck  

          30 min je dost. Mam mnohokrát ověřený, že za 35 min stihnu uvařit i sníst vynikající spaghetti carbonara (slanina či něco podobnýho, parmezán/pecorino, vajíčko, olioil, česnek). Je to rychlý, výživný a ještě je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel :-)

          0 0
          • Pavel  

            Za 35 minut to zvládnu i s boloňskýma špagetama… Vč. přípravy. Teda ale bez umývání nádobí…

            0 0
            • Log1ck  

              To teda nevím jak to děláš. Já když dělam boloňskou omáčku (třeba do lasagní), tak jí mírně vařim tak 2,5h. Teprv tak po těch dvou hodinách se ty chutě a vůně pořádně rozvinou a propojej. Umejvání nádobí se nepočítá, to dělá myčka.

              0 0
              • nox159  

                hodis sklenici na 2min do mikrovlnky a pak to behem 30min vykypes na testoviny a mas to :D

                0 0
                • pernaaa  

                  :D gurmán

                  0 0
                  • nox159  

                    jako nerikam ze tohle zrovna jim… mozna 5× do roka jen sem mu naznacil ze to jde i rychle :)

                    kdyz se nad tim zamyslis tak kdyz vari jedno jidlo 2,5h a mas zrat aspon 6× denne tak to nedela asi nic jineho nez jen vari ne… to je po me dost mimo… pokud nejsi rentier nebo kuchar ze… :)

                    0 0
                    • pernaaa  

                      však jasné :)

                      Musíš ale vzít v potaz, že celou dobu u toho asi nestojí. Mrskne to na sporák a na nízkou teplotu to nechá provařit. Mě stačí když si takhle vařím o víkendu, bo přes týden není čas.

                      0 0
                      • nox159  

                        pres tyden jis sracky z jidelen nebo davas litr za jidlo kazdy den? :)

                        0 0
                        • pernaaa  

                          Právě že jím sračky ze závodky, tak si chci po týdnu spravit chuť :) Pracuju na okraji města a ani si nemůžu odskočit nikam na menu, protože poblíž nic není. Nemyslím si, že je nutný dávat za jídlo litr denně, aby bylo kvalitní a chutný. Přece jen meníčko tě přijde na ± 75 kč a to je solidní cena za oběd.

                          0 0
                          • nox159  

                            a menicko za 75,– je podle tebe kvalitni?

                            nechci do toho ryt, sam tez nežeru nijak extra.. jen tak se ptam :D

                            0 0
                            • pernaaa  

                              Chce to vědět kam jít. . . samozřejmě ne všude je to pecka, párkrát jsem se spálil, ale znám pár podniků, kde jsou za tuhle cenu meníčka opravdu dobrý.

                              Když podnik přes oběd podává pouze menu, tak se na tuhle cenu myslím v pohodě dostane a pak záleží jen na kuchaři.

                              0 0
                              • pernaaa  

                                ale uznávám, že 75 jsem podstřelil :) spíš to je tak 85–90

                                0 0
                    • Log1ck  

                      Tak ono těch 2,5h tam u toho neni třeba stát, stačí to tam na začátku chvíli šmrdlat a pak to nechat samo bublat a věnovat se něčemu jinýmu. Ve výsledku s tím je práce velmi málo. A samozřejmě je dobrý toho udělat víc porcí najednou. Chce si to holt dobře zorganizovat :-)

                      0 0
                      • nox159  

                        nechat to doma bublat a jet na trenink? jit na nakup nebo jit do prace? :)

                        0 0
                        • Log1ck  

                          Záleží na možnostech, je lepší při tom bejt doma a věnovat se jiným činnostem (uklízet, prát, studovat apod) :-) Je fakt, že když člověk v jednom kuse někde lítá a domů se jde skoro jen vyspat, tak to pak nejde. Ale pak už je stejně asi lepší si někde něco dát, než něco zbrkle klohnit a doufat, že to pude jíst :-)

                          0 0
                      • pernaaa  

                        dobrá organizace a příprava = polovina úspěchu

                        0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              • Pavel  

                No je to pochopitelně šizené, prostě šup šup honem honem. Ale maso z konzervy ani kečup do toho nedávám (mleté maso a protlak/rajčata)…

                0 0
              • heerer  

                2,5hod? neni to nejak moc?

                0 0
        • nox159  

          za 30min si udelam kuřeci s ryzi nebo testovinama… bude to vyzivnejsi nez jen ty tvoje testoviny… :)

          rychlovka je do 10min max :)

          0 0
        • vsn  

          a já se rozmejšlím jestli si namažu chleba a nebo radši jen najelu mléko do misky, dám ohrát do mikrovlnky a zasypu mussli … mussli většínou vyhrává ke snídani a k večeři …

          0 0
        • vsn  

          všechno co trvá dyl jak 10 minut i se snezením a uklizením je zdlouhavý …

          0 0
    • JSt  

      podle me snad konzervy ani neaspiruji na to, aby je nekdo zral doma. v horach si kazdej rad chvilu pohoni konzervu „cunika“ na varu v esaku a zakousne chlebik. ;-)

      0 0
    • robb  

      Konzervy nemám rád hlavně pro jejich názor na používání trojpřevodníku na silničním kole.

      0 0
    • ZuzicK  

      To video je dobrej humáč :-)

      Používám pouze v nouzi a na cestách, tam bohužel nic chutnějšího a trvanlivého z této oblasti neexistuje (zatím stále nemáme lednici). Ale vybírám poctivě:

      • vepřovou jen z Lidlu – Oldenhauser 97 % masa, je ještě o třídulepší než ten Pikok, bohužel přesolená a lehce ochucená glutamátem.. conadělám, když se k tomu přidá dostatek zeleniny a krájených rajčat, takto jde. Do leča řádně vypečený jde taky. Připravuju domácí malovýrobujako u hovězích konzerviček :-) Občas zavařuji domácí uzené.
      • Oldenhauser dělá i krůtí (97 % masa), ale tu teda nedávám
      • tuňáka Franze – snažím se minimalizovat spotřebu, moc ses devastováním tuňáčkový populace neztotožňuji.
      • hovězí pouze vlastní, cenově je to sice stojí víc (nic špatnýho tamnedám), ale nedá se to s ničím srovnat. Tu si ráda rozdělámi doma.
      0 0
    • Nikovlas  

      Když jedu na čundr a vím, že budu mít první dny možnost zbavit se odpadků, tak takovou konzervou rozhodně nepohrdnu. Přecijen pořád dokola těstoviny s boloňskou omáčkou z prášku s trochou lovečáku – to časem omrzí. A i k chlebu mi to připadá lepší, než nějaká Májka a podobný srajdy. Při třech týdnech v horách ten tuk taky není na škodu…

      0 0
      • Soreno  

        Na čundr byl základ chleba a domácí špek :-)

        0 0
        • Nikovlas  

          Domácím špekem moc nedisponuju a chleba moc nevydrží. Ale na začátek taky :-)

          0 0
          • AsiJura  

            chleba v útěrce vydrží dobrý i týden, ale problém je v samotném chlebu, který prostě obsahuje moc vzduchu a zabírá tak zbytečně místo:)

            0 0
            • Nikovlas  

              Já mám velkej batoh, tak mi nejde o místo, ale o váhu – když už to má 28 kilo, tak je to na mě moc – proto ty konzervy na větší akce beru maximálně na začátek. Chleba v utěrce jsem nezkoušel.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
    • Lišák  

      Chtěl bych se zeptat všech, co by konzervu nikdy nepozřeli, kde berou vitamíny? Z kupované zeleniny? Třeba taková rajčata, to je fakt kentus a přestali jsme je kupovat. Přes léto máme svoje a pokud ještě/už nejsou, tak prostě zmizí z jídelníčku.

      0 0
      • Soreno  

        Za komančů to bylo normální, že byla jen sezóní zelenina a ovoce je to přirozený. Co třeba zimní zelenina, která se dá skladovat – zelí, kapusta, dýně apod. např. kysaný zelí je zdroj vitamínu dostatečný i vlákniny.

        0 0
        • jIrI___  

          Kysané zelí především perfektně funguje, když je člověku zle a potřebuje to ze sebe dostat ven :))

          0 0
        • Lišák  

          Jasně, ale co když jsou geneticky upravené, prášky vyhnané, a herbicidy postříkané? Jak to řeší ti, co by konzervu nepozřeli?

          0 0
          • Soreno  

            Tak to už máš jedinou možnost vše si pěstovat sám, ale i tak je vše kolem zamořený.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Lišák  

              Tak já s tím až tak velký problém nemám. Vepřovka „Premium“, na cibulce, a vařený brambory je fakt mňamka ;-) Je fakt, že ne, jako nedělní oběd.

              Vždycky mě dostane můj kolega z práce, co by si v životě neohřál cokoliv v mikrovlnce. Občas však drží mobil u ucha 1/2–3/4 hoďky :-) Ten se asi taky rozhodnul, že neumře, protože kdo si ohřívá jídlo v mikrovlnce, ten umře.

              0 0
        • Mamut  

          Kvasena kapusta ma len polovicu vitaminu C nez cerstva. Kde by sa taktiez pri mliecnom kvaseni vzal vitamin C.

          0 0
      • Mamut  

        Chcel by som sa spytat vsetkych, co sa zivia konzervami, kde beru vitaminy? Z kupovanych konzerv?

        0 0
        • Nikovlas  

          Nemyslím, že se tu někdo živí pouze konzervami…

          0 0
        • Lišák  

          Tak to jsi krapet nepochopil. Bylo to myšleno tak, že kategoričtí odmítači konzerv musí někde brát vitamíny. Pokud je berou z geneticky upravené, umělými hnojivy hnojené a herbi/pesticity ošetřené zeleniny, tak je úsměvné, že by konzervu nikdy nepozřeli, protože to není zdravé.

          0 0
          • Soreno  

            Ale tady nejde aspoň u mě jestli je to zdravé nebo ne ale o chuť a to se na mě nezlob ukaž mi konzervu která je chutná :-) a je v ní opravdu maso.

            0 0
            • Lišák  

              O chuť se nelze přít:-) Ovšem takové španělské rajče koupené v Česku v prosinci, to je skutečná lahůdka!

              No nic, vysvětlili jsme si, co jsme mysleli, dál se nemá cenu přít.

              0 0
              • ZuzicK  

                To jo no. Až budu mít vlastní bydlení, budu mít velkej mrazák a bude se zamražovati zeleninka ze zahrádky.

                0 0
                • jIrI___  

                  Nevěř tomu, se ti nebude chtít/nebudeš mít čas o tu zahrádku pečovat :)

                  0 0
                  • Lišák  

                    Bude mít čas, ale nebude už jezdit na kole. Vidím to u mojí ženy. Ale rajčata jsme měli fajnový ;-)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Já jsem jablečnej závislák a tak mám u svého zelináře zajištěna litoměřická jablka od sklizně až do jara. Zbytek jara a léto přetrpím na těch dovážených hnusech bez chuti a od podzimu zase ujíždím na litoměřických mňamkách :-)

                      0 0
                    • ZuzicK  

                      Máme zahradu, máme spoustu zeleniny i ovoce. Já se pravda nemám o ní moc čas starat, bo pořád jsem na cestách/na koleji/v zahraničí, ale mamina, náš největší zahrádkář chodí cvičit, na kole jezdí a kdyby nepracovala tolik co pracuje, tak má čas i na spoustu jiných věcí.. jde o priority.

                      Zahrádka navíc nemusí být tip ťop, ta naše občas vypadá jak plevelový prales a na chuti zeleniny se to nijak neprojevuje :-)

                      0 0
                      • Meluzina  

                        to je ono, tchyně musí mít všechno nalajnovaný a v zákrytu, dřou tam s tchánem, moje mamča kvůli zádům prostě nemůže, a chuťově mají své výpěstky srovnatelně mňamózní:-)

                        0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • Yura  

      Kdyz nejakou konzervu, tak fazole Heinz, je tu snad nekdo kdo je nema rad? Jedinej problem u me je ten, ze bych sezral treba 3 konzervy naraz a ono je to pak dost drahy…

      0 0
      • Mig_all  

        Síla, já sežrat na posezení plechovku fazolí tak mě rozerve…

        0 0
      • George.999  

        No je fakt, že fazole jsou snad jediný jídlo, který mi z konzervy chutná víc než „normálně“ upravený.

        0 0
      • HELLBOY22  

        Ak si spoločensky vyťažený fazule dobrý nápad nie sú :D

        0 0
    • oddie  

      No, to je fakt překvapení, to by jeden nečekal…

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Meluzina  

      z konzerv jedině tuňáka, fazole Bonduelle a vepřové maso jedině v sklenici od řezníka

      0 0
      • Dubys  

        ja konzervy s rybyma celkem casto, podle me kvalitativne jedna z nejlepsich potravin pomer cena vykon, ale klidne me vyvedte z omylu …

        0 0
        • karliner  

          Mě by zajímalo, jak u potravin měříš poměr cena/výkon?

          Jako jestli nejepší poměr má obrovská hromada nějakej ještě poživatelnejch amarounů za pár kaček nebo jak.

          0 0
          • Dubys  

            tak pomer cena/vykon bylo asi spatne receny … kazdopadne to podle me je za 35 kacek 200 gramu velmi kvalitni a ihned pozivatelny bilkoviny …

            0 0
            • AsiJura  

              Prosím ukaž mi za 35kč 200g takové bílkoviny o jaké píšeš a koupím ji od teebe klidně za 50kč:)

              0 0
              • Dubys  

                ok … masa … bilkoviny asi min

                0 0
                • AsiJura  

                  Asi tak 40g, což je na maso z mořské ryby pořád dobrá cena, a tím i ten tvůj poměr cena/výkon, ano dá se to u potravin vysledovat, sacharidy a bílkoviny jsou uvedené na obalu a tak se to lehce spočítá.

                  0 0
    • Kubiczech  

      V konzerva párky v nálevu z Kostelce a lančmít Maling. No problem.

      0 0
      • jIrI___  

        Ty párky jsou skvělé.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • George.999  

      Ale takový olejovky nejsou špatný. Mám doma ještě jedny schovaný, až přijedu z práce, tak půjdou frajerky. :-)

      0 0
    • Senoy  

      Kdyby se dělaly takové konzervy, které se za dřívějších dob minulého režimu dávaly vojákům, jako nouzovku bych si dal. Ale to se s těmi dnešními konzervovanými zbytky nedá srovnávat.

      0 0
      • pepek  

        za dřívějších dob minulého režimu dávaly vojákům garantuju ti, že by sis to dal jednou, podruhý a potřetí bys byl radši o hladu.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Britt  

          No mně na vojně KDčko celkem chutnalo :-)

          0 0
      • šimlos  

        Ty myslíš KDčka.Roura konzerv v plastu.Bylo tam vepřový a lančmít a to bylo lehce opečený na cibulce skvělý pošmáknutí:-). Jo a taky paštika a jakýsi dost hnusný suchary,či co.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • šimlos  

      Jinak nic proti konzervám.Pořád se to nedá ale jako nouzovka skvělý..Takový tuňák od Rio mare,nebo chobotničky od Franze,to i častěji :-)

      0 0
      • bart644  

        Řekl bych, že Rio Mare je šíleně předražený tuňák kvalitativně srovnatelný s konzervami o dost levnějšími…

        0 0
        • Bjerndi  

          pravděpodobně jo, ale dobrej je. V Norsku jsme kupovali nejlevnější konzervy za cca 13 korun a chutnalo to srovnatelně a byly to celý kusy masa :)

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • Senoy  

          Pokud se nelpí na olivovém oleji, stejná struktura masa a podobná chuť je u konzervy Giana – kousky v rostlinném oleji. Pamatuji, že dlouho stála dvacku. Teď se dá v akci sehnat kolem 25,–. U RioMare se platí drahá reklama a kdoví, co ještě. Nejhůře pak vychází ty InSalatissime. Pár gramů ryby a 80,–.

          0 0
          • Bjerndi  

            no tak hubnoucí paničky is musí připadat, že žijí zdravě a zdravé věci přece něco stojí pokud jsou kvalitní :D

            0 0
    • bart644  

      Jo, tu Gianu sem myslel jenom sem si nemohl vzpomenout na jméno.

      0 0
    • Bender382  

      Zatím tady nepadlo tohle, zatím jsem asi neměl chuťově lepší „konzervu“ když nepočítám ty doma připravené.

      http://www.kosteleckeuzeniny.cz/…onzervy.html

      0 0
      • Pavel  

        Vepřové maso ve vlastní šťávě

        (masný výrobek – konzerva)

        Vepřové maso 70%, vepřové kůže 14%, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E451, zahušťovadlo E407, E1422, dextróza, směs koření, antioxidant E301, zvýrazňovač chuti E621.

        Obsah tuku: max. 40 %

        Obsah soli: max. 3,0 %

        Hovězí maso ve vlastní šťávě

        (masný výrobek – konzerva)

        Hovězí maso 70%, vepřové kůže 10%, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E451, zahušťovadlo E407, E425i, E1422, dextróza, směs koření, antioxidant E301, zvýrazňovač chuti E621, sůl E508.

        Obsah tuku: max. 20 %

        Obsah soli: max. 3,0 %

        Dobrou chuť!

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Pavel  

          A ještě vysvětlivky „e-zkratek“: :)

          E451 – Trifosforečnany – sodný a draselný

          Trifosforečnany se nejčastěji přidávají do masných výrobků, protože mají schopnost vázat a udržovat v nich vodu.

          E407 – Karagenan

          Karagenan je sulfátový polysacharid, který se vyskytuje v červených mořských řasách. Používá se jako stabilizátor, zahušťovadlo, želírující látka a emulgátor.

          E1422 – Acetát zesíťovaného adipátu škrobu

          Acetát zesíťovaného adipátu škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo.

          E301 – Askorban sodný ( L-askorban sodný )

          Jedná se o sodnou sůl kyseliny askorbové (E300) – vitaminu C.

          Používá se jako antioxidant, vitamín C nebo v masném průmyslu, kde urychluje uzení a brání vzniku rakovinotvorných látek a stabilizuje barvu masa.

          E621 – L-glutaman sodný

          V potravinářském průmyslu je glutaman sodný nejvíce používaným dochucovadlem – látkou zvýrazňující chuť a vůni. Je hojně používán i v asijské kuchyni. Dodává potravinám výraznou masovou chuť.

          E508 – Chlorid draselný ( Sylvín )

          Výroba

          Nejčastěji se připravuje neutralizací roztoku hydroxidu draselného kyselinou chlorovodíkovou, ale vyskytuje se i v přírodních ložiscích jako čistý minerál.

          Použití

          Chlorid draselný se používá jako látka zvýrazňující chuť, ochucující látka dodávající slanost – využívá se jako náhražka nebo příměs chloridu sodného (kuchyňské soli) v potravinách s nižším obsahem sodíku – a látka kontrolující pH. Rovněž změkčuje maso, podporuje fermentaci při výrobě piva a funguje jako želírující látka.

          0 0
        • pepino  

          Paráda, víc masa jak v párku.

          0 0
          • martinpav  

            Kúp si párky v lidli, maju viac mäsa ako táto konzerva (obdobne šunky).

            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Bender382  

        No je tady s váma sranda:-), ale až tolik reakcí jsem nečekal…

        Konkrétně mám zkušenost s tím vepřovým a hovězím, složení je jedna věc, ale o tom jsem nenapsal ani slovo. A to že chuťově nejsou podle mě vůbec špatný, s tím se nedá nic dělat, to je pravda.

        0 0
        • Pavel  

          Já jen napsal složení… ;-)

          0 0
      • ZuzicK  

        Okoštuj toto, myslím, že změníš názor. To sním i já a to je co říct.. ten dusitan tam cítit je, ale jak jsem psala výš, když se to smíchá s něčím, tak to není tak strašný.

        Dnes jsem potřebovala spotřebovat rajčata, cukety a mrkve, tak jsem udělala takový eintopf s bramborem a touhle konzervičkou vypečenou na cibulce a česneku. S chilli a hodně „provensálských“ bylinek je to luxusní ;-)

        0 0
        • Bender382  

          Tahle je v plánu. Až se budu zase chystat na nějakou cestu tak ji určitě vyzkouším, stejně tak chci zkusit toho Pikoka.

          Jinak když je čas na přípravu jídla na cesty a jedeme hlavně autem, tak vyhrávají domácí „konzervy“ ve skle. Dá se takhle připravit vepřový, hovězí i kuřecí a je to pak zase někde úplně jinde.

          0 0
        • cabbage  

          Kde se to prodává a jak se to jmenuje?

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • hony007  

            V Lidlu.

            0 0
            • Martin  

              děláš jako bys nevěděl, že co je z lídlu není k jídlu

              0 0
              • hony007  

                :-)

                Letnímu vánku o bouři, studniční žábě o moři a polovzdělanci o tom, co nikdy ve škole neslyšel, nevyprávěj.

                0 0
            • jIrI___  

              Tak to bych nežral.

              0 0
              • hony007  

                No tak oproti těm instantním polívkám je to furt luxus :-D

                0 0
    • vinca  

      Tak já leda Novákovo Budějické uzeniny : konzerva uzený bok z komína, těch jsem se ale tak přežral , že už je nemůžu ani vidět. Ale protože jsem stejně vykoupil všeky co ve Špáru měli , tak už to je fuk :-)

      http://www.libornovak.cz/www/index.php…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • AsiJura  

      Tak souhlasím, že nějaká základní kondice by měla být samozřejmostí, ale s tělocvikem jednou týdně, který stejně každý ojebe a bez vlastního zájmu o věc to půjde těžko. Jinak abys mě nenařknul z toho, že jsem potrefená husa, rozhodně nemám typicky cyklistickou postavu. Jen takové věci jak kdo vypadá jsem přestal řešit už dávno, jsem sám se sebou hodně spokojený a nemám potřebu řešit ostatní, protože vím, že až budou chtít tak na sobě máknou.

      Při tom psaní jsem přemýšlel že vlastně na co by jim v dnešním světě byla fyzička, když sedí u kompu a peníze už se fyzickou dřinou málokdy vydělávají, napadlo mě jedině, že by to mohlo třeba někomu zachránit život( kdy fyzický zdatný jedinec vytáhne někoho z vody, nebo pomůže zraněného odnést z lesa do civilizace:)

      0 0
      • scret  

        zrejme to byla odpoved asi pro mne:)

        No to je to, co rikas, kazdy to dnes „ojebe“ a zrejme ucitele uz nemaji ani silu to dnes po mladejch vyzadovat nebo je drezurovat… Taky proc? aby riskovali, ze si prijdou stezovat rodice?

        Alespon nejaka zakladni fyzicka zdatnost by mela byt, prave proto, abychom nedopadli postupem casu jak americani, ke kterym se raketovym tempem v obezite blizime… Slaboucky zzenstily vizlici je zas druhej extrem…

        A jak pises, nekdy v krajnich situacich se muze alespon nejaka zdatnost hodit, nekomu pomoct, pripadne pomoct sam sobe atd.

        A nemluve o tom, ze sport pomaha i psychicky…

        0 0
        • AsiJura  

          O té psychice je to hodně no, hlavně u mladších holek to pozoruju. Ty už ani neví jak vypadají sportovní boty. Když jsem teď jednu vytáhnul na procházku(sám kondičně chodím cca 10km denně)tak to chtěla zabalit už po 3km, ale nakonec jsme procházkovým tempem dali 12km a to jsi měl vidět, jak ji to nakonec udělalo radost, že to zvládla (přitom taková blbost :) )

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • scret  

            jj, bohuzel je to na holkach dneska dost videt, kdejaka 30ka ma lepsi figuru jak 18ka…

            Nedavno jsem mel na bazenu cca 20lidi, vek od cca 17 do 24, kluci/holky cca 50/50… Holky se nepotopily do 2m hloubky, kluci byli schopny vylovit maximalne 2 puky z vody… Natoz abych pak po nich chtel uplavat par metru pod vodou..:)

            Vznikaji dnes hodne velke rozdily, jsou sportovci a pak lemry, skoro nic mezi tim… alespon tak to vidim ja..

            0 0
            • Frostty  

              Přírodní výběr..

              0 0
            • AsiJura  

              Přesně tak, jsem rád že jsem si vybral tu sportovní stranu:) Teda teď mám nastaveno na cca 15h sportu týdně, a to už mi dává zabrat i když jsem zvyklý se hýbat, takže pak chápu ty jejich hlášky jak sport bolí:) Jinak k těm oplácaným 18kám, to ja zas proti tomu nic nemám jo, dokud je to mladé, tak je to pevné:)

              0 0
              • hony007  

                Když chodíš denně 10 km, což jsou tak dvě hoďky, tak co děláš za sport v té zbývající hodině?

                0 0
              • scret  

                byly casy, kdy jsem sportoval pres 20h tydne, ale dneska pri praci jsem rad za 10h tydne v lete a ted pres zimu za cca 4–6:( Z toho tak 2h plavani…

                No me se moc nelibi, kdyz mlada holka ma vetsi mozol jak ja:)

                0 0
                • AsiJura  

                  20h týdně? tak to bych se už musel něčím nadopovat, nebo si dlouho zvykat, to jsi dobrý! No tak nemluvím o těch vyloženě tlustých holkách, ale o těch zdravě oplácaných na správných místech;) Prostě nemám rád hubené holky se zadkem jak když babka ruky sepne.

                  0 0
                  • scret  

                    neboli sportem hezky tvarovane:)

                    zalezi jakej pohyb a v jaky intenzite to je… Pokud budes posilovat, je to az moc, pokud aerobni sport, tak to neni tak hrozny… Kdyz clovek nema babu, jses o vikendu klidne celej den v trapu…

                    0 0
                    • AsiJura  

                      No to je ten důvod, nemám teď nic stálého, takže se můžu věnovat jen práci, žraní, sportu a učení, prostě se v té volné chvíli dělám lepším člověkem;)

                      0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
            • Bjerndi  

              super postřeh a já si myslel, že jsem s věkem míň náročnej a měřítka se mi posouvaj :D

              0 0
            • jIrI___  

              Kdybys těm holkám dal 2 puky do podprdy, tak se do těch 2 m potopí :)

              0 0
    • Bjerndi  

      Asi je čas na domácí stravu :D Kamarád ze Slovenska chová všechno na zahradě, takže od pašíka přes slepice atd…maso z krámu ani náhodou a když to tady čtu, tak to má dost do sebe. Minulej týden jsem viděl Samsaru a to taky člověku chuť na dobré třeba kuřecí nepřidá :/

      0 0
      • jIrI___  

        Já o víkendu měl na oběd maso z býčka od známých, který celé dny běhal na pastvě a chemii neviděl ani z dálky a oproti kupovanému jsem nepoznal žádný rozdíl. Nevím, jestli v tomhle ohledu jsem na tom oproti ostatním „citlivým“ špatně nebo dobře :D

        0 0
        • Bjerndi  

          v tomto jsem na tom stejně jako ty. Otázka co si o tom myslí naše tělo…

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • martinpav  

          Hovädzie som žial nemal možnosť vyskúsať ale domáce kuriatko je neskutočne dobré v porovnaní so „štandardom“ v reťazcoch.

          0 0
        • ZuzicK  

          Chutovy rozdil je nejvetsi u poradnyho krvavyho bifteku nebo tataraku, pokud to uvaris/upeces, tak to az zas tak poznat neni. A pokud to prerazis korenim tak to taky poznat neni.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak to jsem v cajku, maso s náznakem syrovosti už z principu nejím :D

            0 0
            • ZuzicK  

              Ale jak tu psal někdo výše, tvoje tělo tu absenci všelijakých sraček (třeba antibiotik) pozná, i když na chuti to nepoznáš.

              0 0
              • jIrI___  

                Jo, proti tomu nic nenamítám :) http://www.bike-forum.cz/…onzervy.html#…

                0 0
              • karliner  

                Hehe, to je výbornej argument. Podle chuti to sice nepoznáš, ale tvoje tělo jo. Možná.. Prej…

                0 0
                • ZuzicK  

                  Ja jsem chemik a mam lehky nadhled k potravinam, ver mi :-) To cim ty zviratka krmi se zakonite projevi i v jejich mase.

                  0 0
                  • karliner  

                    Ale jo, to nerozporuju. Mě přijde srandovní ten argument, že podle chuti to nepoznám, ale moje tělo jo. Mohla bys to nějak rozvést a své argumenty něčím podložit?

                    Já třeba rozeznám podle chuti a vůně domácí housku od té z tesca, to samé se salámem z kosteleckých uzenin a domácí klobásou, ale nedovedu si představit, jak moje tělo rozeznává chuťově totožné potraviny a jak reaguje. Možná snad jedině u chlastu s metylalkoholem.

                    0 0
                    • scret  

                      vidis a pritom chutna skoro stejne:))

                      Chute jsou relativne osidna vec, v dnesni dobe ti muzou ochutit hovno tak, ze si posmaknes:) Teda pokud nemas jazycek jako Zdenda Polreichu:)

                      0 0
                      • maajkee  

                        Von to taky ale hraje, že mu něco nechutná :) Je to show!

                        0 0
                      • karliner  

                        dyť to píšu, že chuťově ten metanol nerozeznám, kdežto tělo poměrně spolehlivě..

                        0 0
    • maajkee  

      Válku na Vás!

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • ZuzicK  

      Další ze série :-D

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Britt  

      a kdyby jen konzervy – šmakulády u Alberta tady:

      http://www.stream.cz/…cerstve-maso

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.