• kejda

Čus, takový možná přihlouplý dotaz. Nové brzdy XT 8120 s deskami D03S v kombinaci s kotoučem XT RT-M800. Na kole prozatím asi 100 km najeto, desky by měly být už zajeté.

Mladej se včera vrátil z prvního jarního tréninku, slyšet byl na kilák :) a s tím, že půlku tréninku odjel s brzdami, co vůbec nebrzdily a vzbudily by i medvěda. Dneska jsem je rozdělal a desky úplně černé, a vypadaly jakoby spečené. Jak přední, tak i zadní. Přebrousil jsem je a vyčistil, nicméně, kompatibilita je ok, tak proč to udělalo? Pilot 47 kg, jezdí AM/enduro.

Bude někdo vědět? U Sramu se mi to ještě nestalo, ani u Magur, tohle jsou po dlouhé době brzdy od Shimana, co jsem nechal a neměnil.

Díky moc

0 0
    • kondor  

Ahoj

Poslední dobou mě to samé dělají SLX 7120, desky N04C + kotouče MT800. Prostě začnou řvát a přestanou brzdit. Po obroušení desek, zdrsnění a odmaštění kotoučů to je chvíli v pohodě, ale zase se to vrátí. Podezřívám je ze změny směsi a zkouším jiného výrobce destiček (Jagwire), ale na hodnocení je ještě brzy, mám je tam jednu vyjížďku.

0 0
    • novas752  

No buď jsou mastné (teče třmen) nebo jsou vyleštěně – brzdí slabě a furt. Ale to býva spíš u netalických desek. Zkusil bych desky jiný – třeba černý Galfer.

1 0
      • Azmir  

Přimlouvám se k první variantě. Zkontrolovat prstem třmen, jestli není mastný, ale je divné, aby tekly obě. Neustříkl vám třeba silikoňák, pokud používáte na vidlu/tlimič?

0 0
        • kejda  

Třmeny jsem protáhl kapesníkem, byly oba suché. To kolo je nový, nic jsem na něm zatím nemazal, na vidlu mám Brunox, protože silikonový spray právě že dělá takovou mlhu a všechno je okolo zasviněné :). No, asi mne nemine koupit jiné desky, pokud se to nezlepší.

0 0
          • va-bo  

Nové destičky bude jistota. Znovu bych odmasti kotouče trochu bych je vzal jemným smirkem. To jim neuškodí.

0 0
      • kejda  

Asi to tak dopadne no…

0 0
    • Kamul  

Řešil jsem to stejný u 50kg přítelkyně,nakonec to vyřešilo až koupení nejměkčích a nejlevnějších destiček od Force a od té doby je klid, problém je asi ve váze,i když se můžou snažit brzdit agresivně tak s tou jejich váhou je to hlazení

0 0
    • enjoy  

Já si koupil k SLX dvoupístkům a XT icetech kotoučům Galfer desky(nejdřív klasiky a pak i zelené) a obě varianty kňučely jak prase.

Zkoušel jsem všechny triky a bez výsledku.

Tak jsem se zase potupně vrátil k originálům. Holt někdy fakt platí, neopravuj co funguje.

Jinak jak píše Kondor, krátkou chvíli dobrý a hned zase kravál.

Dokonce po návratu na originál desky pořád chvíli kravál, ale rychle se to srovnalo.

Nevím…

0 0
      • kejda  

Tos mě potěšil :).

Že jsem je hned nesundal, když už jsem vyměňoval celý pohon XT za Sram, tak jsem si říkal, brzdy budou v pohodě, všichni je chválí… :)

Ještě mám ty původní originál SLX kotouče SMRT70, co byly na kole, tak je můžu zkusit nahodit, třeba se desky nesnesou s těmi kotouči XT RT M800, ale moc tomu nevěřím.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.