kotoučovky saint letošní model 2007

75 nepřečtených
  • MTBMO

Máte s nima někdo zkušenosti? Na nějaký kotoučovky se chystám chci tak něco kolem 6 000,– počítal sem to a sainty komplet dozadu dopředu i s jejich kotoučema centerlock by višli na 8 480,–, dizajnově jou docela ok ty třmeny akorát se mi moc nelíbí ty páčky za ty prachy mohli mít ten nápis saint na jiným viditelným místě a ty kotouče ještě dizajnově docela dou ale líbí semi víc když nemaj jen tvar kruhu

jo a tady jsou www.cycloshop.cz/…ducts_id/749?…

Anketa: brát kotoučovky od saintů?

6x
    67%
    0x
    0%
    0 0
    • Misiak  

dobra brzda, mam ju asi rok a spokojnost…

0 0
    • goofy  

Tak vem tyhle kotouce:

www.netbike.cz/select_det.php?…

0 0
      • MTBMO  

jo jo ty od hayesů se mi líbí asi nejvíc ale předpokládám že je to blbě vifocený a ty kotouče nejsou černý

0 0
        • Radek Broz  

Jednou bych to přešel, ale 2× ze 2 příspěvků… Zopakuj si vyjmenovaná slova po v, tohle je děs!:o)

0 0
          • MTBMO  

jo sory všimnul sem si toho až když to bylo napsaný

0 0
        • goofy  

Jo jsou stribrne. Vozim je taky na Shimano brzdach, a zaden problem. Vibrace se nekonaji. To delalo kdysi u tech starsich Hayes kotoucu.

btw: co mas za kolo ze am davas 8" kotouce? Na to v profilu asi ne, ne?

0 0
          • goofy  

Jo jeste foto

0 0
          • MTBMO  

proč ne? jezdim dost sjezdy a tak, tak mi 203mm příde jako standart

0 0
            • goofy  

Ja jezdim vicemene freeride, a stejne mam vzadu 160mm…

0 0
              • MTBMO  

tak dozadu stačí 160

0 0
                • cabbage  

blbě se chladí…

0 0
                  • MTBMO  

já sem tu už psal jesli si to četl že bych dával dopředu i dozadu 203mm:)

0 0
                    • cabbage  

to bylo spíš na goofiho..

0 0
                      • goofy  

No.. Jako 180 by mohlo byt, ale 200 je v zadu dle me zbytecne a blbe se pak davkuje sila ;o)

Asi jezdim jako posera, ale zadni brzdu jsem zatim jeste neuvaril. Spis mam problemy s predni…

0 0
                        • Vilém  

Taky na nektery ramy 200mm dozadu nedas,protoze by drel o zadni stavbu.

0 0
                        • MTBMO  

ale když je hodně strmej technickej sjezd, plnej pořádných šutrů tak je lepší brzdit zadní aby si nešel přes řidítka

0 0
                          • goofy  

To je sice pekne, ale zadni se ti prez ty sutry prevaluje a ho**o brzdi, proto stejne brzdim predni. Nerikam ze na krev, ale s citem. Jesne ze si zadni pribrzduju skoro cely kopec, ale proste zrovna tady bych vyrazne pouziti zadni nevidel.

0 0
                            • MTBMO  

to si teda z moc srmýho kopce plnýho šutrů nejel, tam zabrzdíš přední a před předním kolem vyčnívá zrovna nějakej šutr a deš přes řidítka , nebo když sou nějaký vyší schody a brzdíš přední tak je to taky akorát jít přes řidítka, nevim proč dozadu nedát 203mm

0 0
                              • hanz  

ne to tys nikdy nejel pořádnej sjezd..zaprvé v technické pasáži se nebrzdí protože strácíš grip s podkladem ale pokud to není možné tak se stejně brzdí odhadem 70%předek 30% zadek..odlehčenej zadek ti nic neubrzdí.

0 0
                                • goofy  

Presne

0 0
                                • Manas  

Amen!

0 0
                                • MTBMO  

ubrzdí když jedeš z takovýho kopce že se musíš zaklonit dozadu aby si nešl přes řidítka nesedíš prostě na sedače ale seš za ní

0 0
                                  • Manas  

Ver mi, ze jsou mista kde by te tohle sundalo z kola.

0 0
                                    • MTBMO  

věřim, ale zase sou místa kde to mám ověřený

0 0
                                      • Manas  

Ale i tak proste stejne zadni moc nebrzdim. I kdyz jdu takhle extremne za sedlo. Predni i v tomhle je mnohem vyraznejsi. Kuprikladu tady v Praze na stezicce co se jmenuje „Zvolous“.

0 0
                                        • MTBMO  

jo tak dík za názory o velikostech kotoučů:) já chtěl ale spíš něco vědět o tich saintech

0 0
                                          • Manas  

Promin :-)

0 0
                                            • baboon  

No jen kdybych mohl dodat,precejen mit tak silny brzdy na 203 vzadu je trosku zbytecny,protoze to kolo dostanes za normalnich okolnosti bez blata nebo snehu do smyku i obyc veckama..:) Vlastni zkusenost..:)Proto mi prijde 203 vzadu trochu predimenzovana..Ale proti gustu zadny disputat..:)

0 0
                                              • madcat  

no já sem si dal dopředu i dozadu stejnej kotouč hlavně proto, že to dobře vypadá když je to stejný :-))) a je mi putna že si někdo myslí že to je vzadu zbytečný, já si totiž ještě navíc myslím, že není :-) kamoš už několikrát málem upekl zadní 160 mm kotouč na mechanických avidech v delším sjezdu, tak tam dal 203 mm kotouč alligator a je spokojenej, i se mu to líp dávkuje…

0 0
                                                • goofy  

Tak to me docela prekvapuje, ze se 203mm kotouc vzadu na mechanickych avidech lip davkuje :-)

0 0
                                                  • madcat  

tvrdí že jo… nebo uplně přesně – tvrdí, že se mu prostě teď líp brzdí :-) a to s tím přece taky souvisí ne? :-)

0 0
                                                  • goofy  

No spis se mu to vic kouse, tak se mu zda, ze to najednou lip brzdi a musi si namluvit, ze se to lepe davkuje :o) Jinak s 8" kotoucem to urcite bude brzdit lepe, ale urcite se to nebude lip davkovat ;o)

0 0
                                      • Radek Broz  

Věř mi, že proti Hanzovi a Manasovi fakt ani netušíš, jak takovej sjezd vypadá.

0 0
    • MTBMO  

jo taky přemejšlim o hayes hfx-9 hd obě přední i zadní komplet s kotoučema se daj sehnat za 4 875,– to už je hodně lákavá cena za teď už průměrný kotoučovky

0 0
    • Tomcat  
      1. nekupuju brzy na vzhled ale na brzdeni
      2. nekup je s centrlockem a bude to levnejsi
      0 0
      • MTBMO  

jasný ale když už to stojí ty prachy tak aby to k něcěmu vypadalo

0 0
    • Lowrider  

Stačí tuty… www.bikesport.cz/detail.php?…

0 0
    • Misiak  

kotuce k saintu:

www.velosprint.sk/eshop/index.php?…

osobne som zobral 180 dopredu a 160 dozadu…

0 0
      • MTBMO  

203mm bych dával všude jako standart takže budou oba určitě 203mm

0 0
        • McBlacky  

???

0 0
          • MTBMO  

proč ne pro gramaře teda 180 ale stejně tim moc gramů neušetří, mě de hlavně o ten brzdnej učinek jak píšu vejš jezdim rád docela sjezd tak se 203mm určitě hodí nevim proč bych si měl kupovat mečí,jo ä na sainty musí stejně bejt 203 dyď je to freride kotoučovka

0 0
            • Vilém  

tak zacni setrit na novej ram a vidli:)

0 0
              • MTBMO  

nová vidle bude určitě rám možná asi taky, kotoučovky chci první kvůly tomu aby pak na tý vidli a dištak rámu nebyly uchyty na véčka

0 0
        • mar_tin1  

a jako nadstandard bys co doporucil?

0 0
          • MTBMO  

když ani 203mm nepomůže tak dobrá pata u tretry a brzdit na pekaře:DDDDDDD

0 0
        • Gorgov  

Hehe, budes prechazet z vecek na silny kotoucovky s 200 kotouce­ma:)))) Podle mě je to zbytečný, ty brzdy pak budou akorát moc kousavý. Jezdim taky rád rychle z kopce a zatim si vystačim s 160mm kotoučema v pohodě.

0 0
          • MTBMO  

když už tak už pořádný kotvy:)

0 0
            • Gorgov  

myslim že děláš chybu. kor vzadu je 200 kotouč nesmysl, ve většině situací zabrzdim s dobrejma brzdama a menšim kotoučem jistěji.

0 0
              • MTBMO  

kámoš má taky vepředu i v zadu 203mm a dobrý

0 0
                • baboon  

Souhlas s tebou..203 je bych rekl ok,kdyz na to mas radnou vidli,kterou jen tak neco nerozhazi.:) Je ale fakt ze ja proste s tou 160 uz v tech obcasnych technickych pasazich nestacim..:( A co hur,precejen se s moji vahou uz drobet prehrivaji..

0 0
                • Vilém  

A jaky ma ty brzdy?Ze by na Saint nestacil dozadu 180mm bych se divil.Pokud to mas na kolo,jehoz minifotku mas v profilu,tak bych mel s 200mm strach ze praskne zadni stavba.Mozna bys mel zkusit par kol s nejakejma rozumnejma brzdama a ne jen kamosovo,pak bys treba zmenil nazor.Podle me je ale blbost davat na XC kolo 200 dopredu i dozadu.Osobne bych dal 180/160,pokud mas odolnou vidlici tak 200/180.Asi vsak nema cenu te presvedcovat,uz jsi asi rozhodnut.

0 0
                  • MTBMO  

na saint bych nedal menčí než 203mm na ty 203 prostě patří…,jo a já nejsem žádnej velkej gramař takže nevim prostě proč ne 203mm, nevim proč skoušet zbytečně malý kotouče stejně bych pak musel kupovat velký

0 0
                    • Manas  

Jezdim na 160tkach a s mechanikama Avid me ubrzdej kde chci. To je takovej druhej pol :-)

0 0
                      • baboon  

no klidne po par zkusenostech bych tam ty 203 dopredu dal..ALe je fakt ze to asi poradne docenis az s lepsi vidli..Ja vim ze se to tu uz nacinalo,ty technicky pasaze,ale mam proste dojem a zkusenosti ze fakt jsou mista,kde se neda jet rychle a clovek to drzi na brzdach..Jmenovite ne predni..A v tehle mi ta 160 fakt nestaci..Proste se zacne pect a desky jdou pryc jak zbesily..Mozna muzete namitat ze je to jen mechanika,ale myslim ze kdyz za ni opravdu vezmu silou medvedi,tak taky neco brzdi..Taky hodne zalezi na vaze..A ja se s kolem a batohem blizim k 90kg..

0 0
                        • game_over  

presne tak ja mam se vsim vsudy nejakych 95kg a 160 mi nestaci kdyz potrebuju brzdit taky uvazuju dat dobredu 200mm kotouc a dozadu 180

0 0
    • jakub  

ahojte, tak bych se chtěl pozeptat, jak jste s těmito brzdami spokojeni… ve středu mi příjdou na XCecko.. vepredu mám LX kotouč 180 a vzadu 160 moc se těším

0 0
    • Tomcat  

Sainty pokud hodnotim brzdivost so super. Hmotnosti to same cena je taky dobra. Je tu male ale a to je servis. Osobne nechci Sainty pro jejich 0-lovou servisovatelnost v polnich podminkach.

• mineralni olej je v mensine
      • vymena desticek
      • odvzdusneni
      • pripadne sundani kotouce a rovnani nekde uprostred divociny. Holt ne na kazdeho nekde ceka dodavka se servisem.

Ten lepsi brzdny vykon mi proste nestoji podle mne za horsi servisovatelnost pripadnou horsi dostupnost

Jinak pokud ti nejde o barvu kup XT je to same. Ono prave bylo caste to ze lide kupovali jen trmeny , paku klidne Deore, kotouc taky jinej. No jak rikam me by to za to nestalo asi sem moc pohodlnej.

0 0
      • Andrzej  

to zase mne prijdou shimana uplne jednoduse servisovatelne, snad krome toho velkeho centrloku.....

0 0
      • TinkTink  

:-DDD to rika clovek, kterej ma Hayes HFX-9 :-D…hele sorry, ale na rozdil od tech hayesu odvzdusnim jakykoli shimana za pouziti pouze jednoho nastrckoveho klice (kdyz polni podminky, tak bez elegantni hadice, ze…)…a hadrik, nic vic nepotrebuju…vymena desticek je uplne jednoducha pomoci trojky imbusu a mineralni olej – aspon tam kde se pohybuju ja – je sehnatelny naprosto v pohode…

0 0
        • Tomcat  

jak rikam vec priorit a regionu.

• destiky menim bez naradi
          • nouzove odvzdusneni taky de jedno duse neni potreba zadna silenost pro axpanzku
          • kapalinu koupim taky v motoshopu
          • Desticky s vyssi kompatibylitou a dostupnosti

jasny ze hfx se zavdusnuji dost casto, moc brzdi prumerne atd ale ja du cestou mensiho odporu

Nd pres net nejlip , jinak na krame to je umerne prodanym a to nehovori pro Shimano

0 0
        • Tomcat  

jak rikam vec priorit a regionu.

• destiky menim bez naradi
          • nouzove odvzdusneni taky de jedno duse neni potreba zadna silenost pro axpanzku
          • kapalinu koupim taky v motoshopu
          • Desticky s vyssi kompatibylitou a dostupnosti

jasny ze hfx se zavdusnuji dost casto, moc brzdi prumerne atd ale ja du cestou mensiho odporu

Nd pres net nejlip , jinak na krame to je umerne prodanym a to nehovori pro Shimano

0 0
          • TinkTink  

ND pres net a na kramu – tady maj hadice vsude, desky taky, paky jak kdy, akorat trmeny spis ne…

Sainty jsem jeste nikdy neodvzdusnoval jenom tak, vzdycky kdyz jsem menil hadici ze byla kratka nebo dlouho, pripadne meneni pak kvuli barve :).

Desticky – ale musis vyndat kolo, ne?

Zadnou vec na expanzku nepotrebuju ani tak, leje se to pres paku, zadnej problem.

0 0
      • Radek Broz  
        • mám doma olej i dotku, navíc právě těch shiman jezdí pořád víc, takže sehnat olej třeba na závodech, když ho nemáš s sebou, problém nebude
        • ?
        • stejný jako jinde, ne?
        • kotouč si dáš normální a na centerlock se vykašleš
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.