Ahoj. Má už někdo info o nových trasách? Offiko jsem nic nenašel. Kuloáry se nese, že to bude hodně překopaný a prý i o dost náročnější. Rád bych si porovnal profil loňské a letošní dlouhé.
Ahoj. Má už někdo info o nových trasách? Offiko jsem nic nenašel. Kuloáry se nese, že to bude hodně překopaný a prý i o dost náročnější. Rád bych si porovnal profil loňské a letošní dlouhé.
Na webu je nástřel trasy a na fb večer dávali výškový profil. Podle něj se nejvíc těším na 70km.. ☺️
Ty hrubý mapy jsem našel, ale ten profil ne. Nemůžeš hodit odkaz?
Možná sem slepej ale v propozicích to teda zatim nevidim.
https://www.authorkralsumavy.cz/triatlon/fr.asp?…
profily zatím k dispozici nejsou
Omlouvam se, slepej sem já :-(
Je to venku
Nevíš jestli je to včetně toho zrušenýho Zhůří, nebo po zkrácení?
JInak pro zajímavost na prvních 45km 1800vm( barometricky) , takže to přes 3km bude mít určitě, na Svatoboru ( 65km) mi to dávalo podle mapy.cz už 2650.
Jo a Zhůří je nahrazeno jiným úsekem( takobvý motání kolem Petrovic, nebo tam někde), takže to není ani kratší ani nižší.
je vypsaná kategorie e-biků či budou namícháni mezi startujícími?
Je to v těch propozicích: Není povoleno použití elektrokola.
Ahoj
tak jsem v pátek projel téměř celou (před Velharticemi jsem nejel po trati kvůli vybité baterii v mobilu) dlouhou, bude to něco! Minulá trasa proti tomu je rodinný výlet. Navíc to je dost rozbahněný, což asi bude i při závodě, takže ani na rovnějších úsecích si nejde odpočinout. A jsou tam min 2 místa, který jsem nevyjel. Nejhorší je kopec Volšovská stráž cca 50km, před Svatoborem,
Straz je vorisek :) ale je to asfalt ne ?
Ani náhodou, začíná to po louce, pak lesem, závěr kamenitá cesta se strašným sklonem, Jel. jsem celou dobu na pohodu, ale stějně jsem to nevyjel. nejsem sice elita,ale na Krali jsem netlačil. na minulé trati .
Na Krali bylo bahno snad vzdycky, nekdy az tak ze prvnich 20–30 to prolitlo a od 100–200 fleku dal se to i nosilo skrz ;)
akorát vloni to pěkně prášilo.
Předloni taky
To pořád vzpomínáš na 2009, kdy pršelo celý týden před. Taky 2013 byl dobrej, ale to chcalo až při závodě.
Letos snad čt pá nebude voda, pak asi jo.
Nemáš trasu v .gpx?
Jedu na KS az rano – vite nekdo jak to je s prezentaci? Muzu tam i s kolem? nebo se tam da dat kolo do uschovy?
Tak prezentace je na tom hřišti zase ve stanu, tak tam s kolem snad problém není :)
dik!
Měl by někdo info jak to vypadá aktuálně s blátem? Především na krátký trase.
Bylo celkem sucho, 105 byla cca o hodinu náročnější.
Takže to bývalo rychlejší a jednodušší?
Já jel letos poprvé.
Kolega jel 70 (už po 3tí)a letos měl pocit že se jelo pořad do kopce:)údajně nejtěžší závod co zatím jel .(kolem 180)ostatní tratě nevím
Jel jsem jen loni a letos dlouhou a to se nedá srovnat. Minimum asfaltu i pocitově i hladkých šotolin, dost kamení, kořenů, pár ostrých výjezdů, které v té části trati asi znamenaly pro velkou část startovního pole tlačení. Určitě náročnější než Šela a asi i než Drásal.
Části mi připomínaly hřebenovky z Trilogy, jedeš po rovině 10 km/h, místo 30 km/h, protože to tam prostě nejede :)
JJ nejhorší byla ta táhla nekončená lehce nakloněná rovina před Velharticema ( cca 75–80km) tam to teda vůbec nejelo.
Jel jsem 105 potřetí a náročností úplně jinde. Byl to vždy těžší závod, ale teď to dostalo novou úroveň. I Bubilek který dojel druhý ji označil o dva levely těžší. Např na vyjezdech jsem si dal PR a přesto o půl hodiny horší čas.
Doufám že to nechají takhle těžké, jen napojení střední trasy bych dal víc ke konci. Borci ve sjezdech nás hodně brzdili, dřív byly sjezdy po napojení jednodušší, takže i borci ze střední se to nebáli pustit.
To moc takhle nejde říct, záleží s jakou části startovního pole z jiné trasy se zrovna potkáš. Já jel střední a brzdili mě zase ti z dlouhé do kopce i z kopce. Na konci, kde po spojení z krátkou to dřív bylo hrozný, jsem ale letos snad nikoho nepotkal.
Krále jsem jel po 9té z toho 3× 70km a 6× 100km, zažil jsem víc trasa. Takhle mi přišla asi také nejtěžší. Loni jsem jel 70km 3:35 a letos 3:45, ale dost asi udělá i to větší převýšení než loni.
No spíš ty sjezdy byly teď jak těžší tak užší a nešlo tolik předjet.
Jinak souhlas, končím uprostřed a tak jsem potkávál spíš ty z konce. Rozhodně si na to neztezuju, jen mi to občas přišlo nebezpečné.
Na té krátké mi přišlo že tam nic moc nebezpečného nebylo, a to jsem na tom technicky dost bídně. Problém spíš byl když člověk právě potkal někoho pomalejšího, kdo sahal po brzdě úplně nesmyslně. Hlavně po sjetí s dlouho a střední kdy nás míjeli ty rychlejší borci to bylo občas veselý.
Přesně o tom mluvím akorát porovnavam dlouhou a střední. Na krátké se dá proletět kolem pomalejsiho, není tam terén a je prostor. Stejně tak to šlo i loni na střední.
Letos už to tak nešlo a kdyz nás jelo 6 z dlouhé za dvěma ze střední a ti šli občas nesmyslně na brzdy, tak to někteří nevydrželi a šli do předjetí i za cenu rozsekani celé skupiny. Nebo jsi zvyklý že třeba dolík, nebo kořen ten predtebou prostě skočí a valí dál 40km/h a najednou potkáš někoho kdo jde zběsile na brzdy. A zezadu nevidíš jakou má barvu čísla.
Přijde mi to zbytečně nebezpečné, ale na bednu nejedu tak mi to žíly netrhá. Je to super závod.
Ano bylo to rychlejší ( já 35–40mni), vše se dalo vyjet, to letos ani náhodou. Opravdu jsem naměřil 3200 vm.
Krále jsem jel letos prvně a nepřipraven, 50 km, ale dojel jsem ještě v první polovině, byl to jeden nekonečnej kopec nahoru a pak pár výživných sjezdů. Bylo to pro mě peklo, bojoval jsem s křečema v nohách, každopádně být lépe připraven, šel bych do toho znova, jinak ale ne :-D
jinak restekp všem borcům, co jeli delší trasy, a pak taky juniorům, co jsem po trase potkal, které do toho rodiče natáhli a i přes opravdu těžkou trasu dojeli do cíle
Paradni akce. Tuhle trasu uz bych nechal, konecne poradna sumavska horska cyklistika.
Už je i oficiální video
za podjezdem silnice na krátké ale z toho co sem odjel, tak to řádně přiostříi :-)
Ahoj, nemáe někdo prosím GPX track z dlouhého Krále? Umřel mi Sports-Tracker na 65. km.
Dekuju moc :)
AhOj! Náhodou ze střední a krátké tratě GPS záznam (GPX) by měl někdo?
tady máš střední https://connect.garmin.com/…y/3681786609
Díky, ale
jak z toho tu GPX vytáhnu ? :-)
BTW koukal jsem ted na fotky a prekvapuje mne, ze vetsina spicky brody prenasi? to kvuli retezu?
BTW2 trasa byla fakt krasna a vyhledy jsem si v zavodnim amoku vubec neuzil, tak kdyby si nekdo trasu chtel nezavodne projet, rad se pridam (sam budu asi dost bloudit ;-)
tak to bylo vždycky ne? Já nejezdil nikdy uplnej top 10 ale mezi 10–20 na dlouhý jsme to chodili všichni.
špička většinou běhá, kvůli řetězu i ložiskům, ale viděl jsem kdysi Maria N., jak projel, za brodem vytáahl sprej a domazal řetěz , tak to taky dělám, navíc při důkladném promazání předem tím zeleným Finish Line to docele drýí i po brodění. A letos ty brody byly mělké, kdysi se tam stavěla i hráz.
Letos jsem zksuil vosk a dopadlo to dobre.
Jinak se mi teda nezda, ze 5m ve vode ma na retez nejaky vetsi vliv? Vic mi vadeji mokry boty.
Tak na řetez to snad moc vliv mit nemuže ne? Ja jsem to vždycky jel ale jezdim vzadu. Ty mokré boty to je blbe když je zima.
Někdy na přelomu 06–07 ji v rámci tréninku na Saltz pojedu znovu,vyhledy jsou opravdu neskutečné, méně známé ( jel jsem to už i předminulý pátek) tak sem potom napíšu
Ok, to by se mi hodilo pred Trilogy.