Ahoj,
jezdíte někdo toto kolo? Odpovídá přibližně ta (podezřele) nízká hmotnost 9,5 kg? Jak jste spokojeni s kvalitou kola? Děkuji za každou zkušenost.
Ahoj,
jezdíte někdo toto kolo? Odpovídá přibližně ta (podezřele) nízká hmotnost 9,5 kg? Jak jste spokojeni s kvalitou kola? Děkuji za každou zkušenost.
Jestli myslíš 2015ku tak váha bude určitě vyšší, počítám min 10,2 kg bez pedálů. Měl jsem 2013 na 2×10 v základu to mělo 10,8 bez pedálů v Lku. Dostal jsem to na 9,9 včetně pedálů, ale rodla sedlovka představec vše karbon, kola taky karbony pod 1400gr… Pokud by tě zajímala váha rámu tak 1370gr 2015ka v Lku. Váženo. Jinak kolo je to docela dobré, rám už něco vydrží, tuhost spíš podprůměr.
Díky moc. Je to 2014ka a deklarují hmotnost 9,5 kg. dát 75000 Kč za něco co má 10,5 kg…to už existují i lepší volby:o)
byt tebou, nevybiram jen podle hmotnosti a ceny :)
Tak jasně, ale pokud mám komponentově podobné kolo s karbonovým rámem s vyhovující geometrií, tak je rozdíl dát např. 75000 Kč za 11Kg a 9,5 kg kolo:o)
tak 11 to mít nebude určitě. Ta 2014 je stejný rám jako 2013 a ten vážil 1460g tam bylo asi trochu víc laku… Ale jak píšu je to docela obyč karbon tak to víc váží ale vydrží taky víc. Když to srovnáš třeba se tím nejvyšší supem 2014 tak tam má rám v Lku pod 1200gr. a tuhostí je o dost jinde…
Jak píše kolega, hmotnost (navíc ještě uváděná, katalogová) je asi tak to předposlední kritérium, podle čeho bych vybíral bike. To snad i barva je důležitější.. :)
Ostatně někde tu někdo psal, že ČR je v prodeji kol dost specifická právě v tom, že zde zákazníci koukají na hmotnost daleko víc než na cokoliv jinýho. Ty's důkazem.