• Kacamuto

Měl bych technický dotaz.

Včera přivezla přítelkyně nové kolo domů (výše zmíněné) a v obchodě jí řekli že jí bude dřít přesmykač o největší talíř, ale prý že se to nedalo nijak seřídit.

Takže chybu udělali u výrobce, že to osadili komponenty, které dohromady neladí?

Nebo chyba je v člověku, který kolo dával dohromady?

Na 1. fotce jde vidět jak přesmykač je natěsno na nějvětším talíři (pozn. tohle rozpětí přesmykače je opravdu maximum).

Na 2. fotce se obracím na více zkušené. červeně zakroužkované jde vidět šroubení, na kterém jsou talíře uchycené, není chyba v tom že talíře jsou dalko našroubované?

Předem díky za odpovědi.

0 0
    • 120petr  

Zase tak natěsno není..jestli škrtá, tak seřídit i pomocí šoubků na přesmykači.

0 0
    • Lucke  

Prosimte, co to bylo za obchod? To by me zajimalo…

Nejlepsi by bylo to videt, ze ano, ale myslim, ze bude stacit seridit dorazy, v nejhorsim pripade osa jine delky, ale to snad ne.

Pokud jsem to dobre pochopil, ten problem, staci utahnout sroubek s napisem H a trosku postelovat jako nejlepe „TADY“http://ww­w.ivelo.cz/ser­vis-tipy-rady/domaci-servis-kol/serizeni-presmykace-ii/

0 0
      • Lucke  

TADY

takto :)

0 0
        • Kacamuto  

Jak jsem již psal prvně.

Přesmykač je seřížen jak nejlíp jde, ale tahle pozice je jeho „maximálka“ víc se vyklonit neumí ani kdybych oba šroubky vyšrouboval.

0 0
    • kukina1985  

ahoj já mám toto kolo od léta 2009 tzn. od loni a jsem naprosto spokojená, kolo mám bílé a sestavili mi ho v jednom sportu v děčíně ale s ničím nemam potize, je to nejspolehlivejsí kolo co jsem kdy mela… uz mame spolu najezdeno cca přes 3000 km…bud jde o vadny díl z vyroby (coz nevim kvalita je super ale chybka se muze stat, vadne kousky jsou snad u vseho)nebo asi udelal vazne chybu clovek co to sestavil ale sestavit ho je jednoduche pak jen je docela alchymie ho seridit. Napiste jak se to vyresilo jelikoz toto kolo v cerne chceme letos koupit i sestre.

0 0
    • antuch  

No, občas se taková krávovina může stát…mechanik u nás si taky každou chvíli stžuje, že tady je blbej smyk, tamhle dali delší osu, tady je levná kazeta, která nechodí, atd…

Každopádně to by neměla být omluva za to, že to nechodí…obchod by kolo měl prodat seřízené a vše by mělo být v pořádku

0 0
    • antuch  

jinak to vypadá podle obrázku na delší osu…ten smyk to pak nebere a je po žížalkách…to se prostě může stát

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.