Zdravím všechny účastníky tohoto fóra.
Měl bych na místní „cykloborce“ prosbu o posouzení mého výběru krosového kola.
V současné době jezdím na starším ještě komplet ocelovém kole RM Rambow s pevnou vidlicí.
Přemýšlím že bych pořídil novější stroj a RM přenechal sestřenici jako náhradu za „marketové“ MTB kde by nějakou službu ještě odvedlo.
Pročítal sem různé „recenze“ a fóra, prohlédl nespočet shopů co kdo a za kolik nabízí a snažil se nějak vytříbit výběr s ohleden na poměr cena/výbava. A dospěl sem k názoru, že ten State nabízí asi nejlepší výbavu s ohledem na přijatelnou cenu která se dnes pohybuje pod hranicí 12k.
A jelikož sem tu k tomuto kolu žádnou diskusi zatím nenašel, tak sem si dovolil založit vlastní vlákno.
Jenže já nejsem vůbec zběhlej v posouzení všech komponent. Co se týká výbavy ohledně řazení, tak bych tam problém asi neočekával. Ale kvalitu středu či kotoučových brzd já posoudit prostě nedokážu. Hlavně se obávám těch brzd aby to vůbec nějak uspokojivě fungovalo s vědomím že se jedná jistě o nějaký základní model. Prostě aby základ v kotoučích nebyl nějak zásadně horší jak dobrá V-čka.
Osazení kola viz.:
http://e-shop.leaderfox.cz/detailsklk.aspx…
Jako velkou výhodu ve výbavě oceňuji vzduchovou vidlici s regulací odskoku. Ale má otázka zní, zda je kolo jako celek použitelné, nebo tam je nějaký slabý článek který to nějakým způsobem kazí.
Jen doplním, že můj roční nájezd není nijak veliký a terén jezdím tak 50/50 (silnice/polňačky, lesní cesty).
Měřím 187cm (rozkrok 92cm), vážím asi 80kg. Uvažuji tedy o největším nabízeném rámu 21".
Budu velice rád za jakoukoli reakci která mi nasměřuje ať už směrem ke koupi, či mi koupi bude raději rozmlouvat.
Díky.