Jaký je rozdíl ve funkci těchto vidlic? Vím že ta nová prošla nějákýma úpravama s ložisky a odstranili gumovou manžetu na kluzáku. Má nějáký zásadní výhody nebo ne? Má s tím někdo srovnání, stará a nová lefty? Nebo srovnání s jinou vidlicí?
Jaký je rozdíl ve funkci těchto vidlic? Vím že ta nová prošla nějákýma úpravama s ložisky a odstranili gumovou manžetu na kluzáku. Má nějáký zásadní výhody nebo ne? Má s tím někdo srovnání, stará a nová lefty? Nebo srovnání s jinou vidlicí?
Funkce bude stejna , u nove 2013 vyrobce prodlouzil intervaly servisu
vidlice.
No spíš mě zajímá, jestli přebudovali i pajšl nebo pouze utěsnení vidlice, oddělali manžetu a dali motoblatníček.
vnitrnosti jsou stejne ,jen posunuli vys drahy a valeckova loziska a spodek nohy je kulaty a zatesneny jako u klasicke vidlice.
takže přidali jeden stírák který citlivosti určitě nepřidá :D
Takže uplně stejná vidlice jen udělali „facelift“? Nemyslím si, že jedno gufero navíc udělá víc parády než utěšněná manžeta.
…no, schovali ty ložiskové dráhy dovnitř těla vidlice (a tím prodloužili servisní interval – aspoň to tak prezentují)
to tuhosti asi moc neprospeje…
Presne o minutu:) Nez jsem to prelouskal, tak byls rychlejsi.
Co na to tuhost?
nevím posoudit – třeba se zeptat uživatelů těchto nových vidlic (já jezdím ještě starší typ a s tuhostí spokojen, má se za to – že je to nejtužší vidlice na trhu)
to posunutí těch drah o pár cm nahoru si myslím to nijak výrazně neovlivní, měl sem v ruce 2013 model s 130mm zdvihem a tuhost dobrá
jj, taky bych se zase té tuhosti až tolik neobával – za těch 13 let vývoje Lefty už to snad vychytali k (téměř) dokonalosti.
nijak drasticke to nebude, to mas pravdu, navic to zhorsi jen predozadni tuhost a bocni tuhost, a ty nejsou pri jizde tak znatelne jako krouceni, takze asi cajk… i tak je to ale prekvapivy krok
a tím že tam dali to gufero tak mám pocit že ty ložiska jsou mazány olejem tak že citlivosti bych se nebál a tuhosti vůbec tu mají dobrou i starší typy
Já mám model 2012 a teď po dvou sezónách jsem jen tak preventivně mrknul pod manžetu a je to tam jak nový, ani zrnko prachu, pěkně mastný, pohodička. Původně jsem ji chtěl dávat po dvou letech na repas, tohle mě přesvědčilo to ještě odložit. Model bez manžety se mi od pohledu líbí míň, ale to je asi jen otázka zvyku.