Ahoj, vyjímečně se chci podívat na tuto hromadnou turistickou akci a projet si ten vojenský újed, poradíte mi někdo, co je tam nejlepší, na co se podívat?
ten Bílý kámen, to je nějaká skála?
Jinak bližší info je tady
Ahoj, vyjímečně se chci podívat na tuto hromadnou turistickou akci a projet si ten vojenský újed, poradíte mi někdo, co je tam nejlepší, na co se podívat?
ten Bílý kámen, to je nějaká skála?
Jinak bližší info je tady
teď vidím, že už se tu o tom bavíte tady
http://www.bike-forum.cz/…/157900.html#…
tak se omlouvám za dvojí vlákno…
Ahoj, nedá se asi říct, co je vyloženě nejlepší. Osobně v tom vidím „kouzlo“ v tom, že se podíváš na místa kam se normálně nedostaneš. Nebo třeba tam kde jsi byl na vojně (pokud jsi byl z těch „šťastlivců“ co tam měli možnost zažít cvičák:o)) )Zajímavá asi Pozorovatelna, Bores, v Libavé větrný mlýn, kostel ve Smilově, určitě prameny Odry,bašta v Potštátě, ale z něj trapná panelo asfaltka-zdá se nekonečná, směr Zelený kříž:o))Ještě horší se zdá když si dáš v Potštátě něco z udírny a zaliješ to několika pivínky:o)))
Bílý kámen, je férově nmalovaný šutr na bílo, ale váže se k němu zajímavá pověst podle které ho prý namalovala žena chudého dřevorubce, který se za prašule upsal ďáblu, aby ho zachránila. Tak teď ho malujou pořád dál. Určitě tam zajeď jestli to nemáš daleko a je to lepší s partou!
super, díky za tipy
ani jsem nevěděl, že Odra má těch pramenů více
Jinak Potštát asi vynecháme a pojezdíme asi jen v levé/západní části.
Ještě nevím odkud tam vjet… Velký Újezd, Kozlov, Zelený Kříž… ale to je asi jedno, že jo
Záleží jak a v kolik se tam dopravíš, ale u Zeleného kříže bývá silně přeautováno:o(((
tipuji, že by jsme tam dojeli autem mezi osmou-devátou…
to už asi bude pozdě, co? :-)
Co říkáte na předpověď?
vypadá to, že má celé dopoledne pršet :-(
no tadyk v Lipníku jsou už celou noc v dálce vidět blesky, každopádně doufám, že se matka příroda smiluje a zítra to ještě vydrží ;)
tak přes noc rubalo, ale teď už neprší, takže kolem 10 hodin vyrazím směr Zelený kříž či Kozlov a uvidíme..
Ahoj, taky jsem tam měli jet, ale počasí je fakt hrozné. Prší celou noc i teď … Chci se zeptat, jestli organizátoři akci nepřeloží na jiný termín.
Je to spatny s tim pocasim stale prsi a prsi takze nikam nevyrazim.Mel jsem jed letos poprve a nic.
OL 1.5. 2010 7:30, chčije a chčije …
tak jsem se podíval na počasí, na online radarovou mapu, medard online a další stránky s počasím a vypadá to že tam bude pršet tak do 12 nebo možná i do dvou. Balíme to tedy… škoda
Teď v 9,50 hod. mi volal kamarád co tam jel, říkal že tam drobně prší, ale že jedou, že vyjeli před chvíli.
Škoda, že jsi nejel. Odjížděl jsem v 10:11 ze železniční zastávky Smilov a po cca půl hodině přestalo drobně pršet. Ještě jsem to kvůli zdánlivému chladu „vydržel“ v GTX bundě až na Bílý Kámen, ale odtud už jsem jel jen v rozepnuté větrovce, často i s vyhrnutými rukávy. Bohužel při startu až v 10 (odjezd z Brna v 7:19 !) je nutnost opuštění VVP do 16 hod. dost šibeniční termín.
Takže po počátečním častém zastavování a focení jsem posledních cca 20 km jen šlapal abych stihl vlak v 15:53 ze Smilova zpět do Brna. Podle GPS najeto cca 74 km, podle naviiONu cca 1400 m stoupání, čas se zastávkami na focení + 3× nákup kofoly byl 5:23 hod.
Ahoj, právě ten brzký konec v 16 hodin mě nejvíce odradil.
Když jsem měl info že už tam neprší, tak by jsme tam dojeli tak ve 12 a to možná a pomalým tempem necelé 4 hodinky by bylo málo…
Škoda, že jsi nejel. Odjížděl jsem v 10:11 ze železniční zastávky Smilov a po cca půl hodině přestalo drobně pršet. Ještě jsem to kvůli zdánlivému chladu „vydržel“ v GTX bundě až na Bílý Kámen, ale odtud už jsem jel jen v rozepnuté větrovce, často i s vyhrnutými rukávy. Bohužel při startu až v 10 (odjezd z Brna v 7:19 !) je nutnost opuštění VVP do 16 hod. dost šibeniční termín.
Takže po počátečním častém zastavování a focení jsem posledních cca 20 km jen šlapal abych stihl vlak v 15:53 ze Smilova zpět do Brna. Podle GPS najeto cca 74 km, podle naviiONu cca 1400 m stoupání, čas se zastávkami na focení + 3× nákup kofoly byl 5:23 hod.
Pár fotek z dnešní akce máte na http://zbartos.rajce.idnes.cz/…en1.5.2010/ , moji trasu zobrazenou nad mapou jako inspiraci pro příště, či jako data do GPS najdete na http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?… .
tak jsem nakonec vyrazil o půl 11 zLipníka a asi za hoďku jsem dojel k Zelenému kříži. Sluníčko nakonec vylezlo, jelo se dobře, chvílema mi bylo dokonce i horko :) Letos jsem jel poprvé a nelituju.
Nějaké fotky zde
takže už máš natrénováno na šelu :D
no najeto mám více než loni, tak snad bude výsledný čas lepší, ale žádné zázraky nečekám :)
Tohle http://plevka.rajce.idnes.cz/…n_VP_Libava/#… je focené v Heřmánkách kousek od pily?? A můžu se zeptat,kolik máš najeto? Já něco málo přes 1100 km, ale bojím se,že to je na Šelu málo :/
tak záleží jaké máš ambice, já to jel minulej rok po sto kilometrech a taky jsem dojel :D
Ambice ? Zatím jsem jel závod jenom ted na škodabiku v Ově ( 60/215) prostě at nejsem někde hoodně dole..Nejlépe v polovině pole..
tak do poloviny z 1500 se dostaneš, spousta lidí to jezdí opravdu jen na dojetí třeba i těsně před limitem, zkrátka se po cestě hodně kochaj :)
A v juniorské kategorii ? :D Nechci si zkazit náladu po škodabiku ..
jaký jsi měl čas?
Jel sem teda tu 35 km , čas 1h 56 min .
aha tak na šele je 58 km a nejlepší junior minulej rok měl 2:14, takže zklamanej asi budeš každopádně :)
:-D jestli teda pojedu, tak asi ano.. Jinak na tom škodabiku měl vítěz čas 1:21:08
nene, to je vyfoceno cestou z Velkého Újezdu na Kozlov..a najeto mám asi 1000, nejsem však žádný závodník, Šelu jedu pro radost..
pojďme do vlákna http://www.bike-forum.cz/…prerove.html ať neza*íráme Libavou :D
Každý kdo vyrazil, udělal dobře. Bylo nakonec fajn a dokonce i vysvitlo sluníčko!!! My jsem dali jen Mrskles na Libavou přes pozorovatelnu a pak jsem pálili po vlastní ose směr Slezská Harta až domů (Krnov). Nemám ještě stažená data, ale něco přes 100km a odhaduji takových 1200 výškových metrů. Super vyjížďka i když v úvodu s pár kapkami deště:o))) Příští rok znova.
Já jsem měl původně v plánu jet trasu Mrsklesy-Libavá-St.Voda-Barnov-Luboměř-Potštát a pak směr Olomouc, ale počasí mě donutilo vyjet trochu později (12.00 z Mrskles), takže, za 4 hoďky i s focením a případnými pauzami by to nevyšlo, pokud jsem musel do 16 hod. opustit prostor. Takže jsem bohužel měl „konečnou ve Staré Vodě“ a na zbývají část trasy se časově už bohužel nedostalo, snad příští rok bude lepší počasí a konečně to celý projedu…
Ahoj všem, tak nakonec jsem nejel, tedy s kamarádama bych to beztak dal :-) ale s přítelkyni na kochačku jsem to chtěl jet jen za pěkného počasí a vím že jsme mohli vyjet později, že pak už nepršelo…
Přidám tu fotky od kamarádů
http://www.cykloart.cz/…1-libava.htm
ta úvodní fotka je pěkná, jak jsou opuntíkováni :-)
tak kdo se letos chystáte?
Já chci jet určitě, minulý rok bylo dobře :)
chystám, chystám, snad nebude cedit jako minule
Loni necedilo my počkali a po 10hodině bylo skvélé počasí:-)
Taky se chystám…
Tak nám to pěkně zalilo,aby se neprášilo.Je čas se domluvit kdo pojede.Někteří si dají pozor na čarodějnicích,aby mohli vyjet.Kde dáme sraz?
taky jedu – snad bude bajk po Ostravě pojízdnej :)))
Tak zatím s Plevkou domluveno 8.30 hod,sraz v Lipníku u pošty.
ok, kudy pojedete? na velkej újezd?
a kudy pojedete? směr velkej újezd?
to jsme si ještě neříkali, ale jel bych přes Loučku, tam potom doleva do prostoru a směrem na Kozlov nebo Zelený kříž, ale klidně můžeme i jinak :)
Takže vjíždíme přes Zelený Kříž (až tam dojedeme),Plevka ti zavolá (pokud bude signál) a někde se sejdeme.
no to byl teda pojezd dneska :))))
Nazdar, kdo jste dnes byli? Počasí trápilo.Jen jsem projel Zelený kříž a přes Velký újezd do Olomouce.Snad bude lépe v srpnu.
Hezký,mokrý a studený to bylo.V srpnu znova, pokus číslo 2.
Nejhezčí na tom byli ti v krátkých šortkách a že jich bylo.
:-)
třeba já :))) ale jsem zvyklej a holý nohy mi nevadí, ale mokrý rukávy, ve sjezdu skoro s vrstvou jinovatky, to bylo horší :)))
byli jsme s Plevkou a Slavošem, já jel z přerova, přidal jsem se k nim v lipníku, vyjeli jsme na zelenej kříž už za hustýho deště, tam jsme usoudili, že to fakt nemá cenu a peklem jsme sjeli zpátky do lipase a já do přerova, 60 namotaných, durch mokrej, zmrzlej, hodinu jsem ležel v horké vaně a nadával :)))
takovych nas bylo vic… ja jel z Brna autem do Veprova a az kdyz jsem vytahoval kolo z auta, tak jsem zjistil, ze nemam tretry. A to zaroven melo byt znamenim, ze se na to cely mam ****** a vratit se do slunneho Brna. Nicmene jsem vzal stary kecky a v 8:00 vyrazil. Dojel jsem na Slavkov za husteho deste, tam jsem to vzal smer Kozlov a z Kozlova po asfaltu v produ tekouci vody co nejrychleji domu. Ve 12:00 jsem byl zpet, tekla ze me voda a odpadaval led. Zmrzlyma rukama jsem nebyl ani schopnej povolit upinak na prednim kole. Hnus fialovej… Doufam, ze se to nezopakuje tento tyden na Sele!
se Šelou nestraš, stačilo minulej rok :)))
No nebude to nic moc pánové,pokud nepřitopí tak dole cca 12°C nahoře tipuju 8°C.Když nebude moc pršet,vůbec vám to nezávidím.
:-))
to je pořád na krátký hadry :)))
nemáš náhodou bradku? U zeleného kříže se kolem nás pomotal nějaký bajker na SUP 29 podobném tomu v Tvém profilu a potom odjel směrem na Velký Újezd :)Jinak jak už píše Slavoš nade mnou, dojeli jsme na Zelený kříž durch mokří a vzdali to a sjeli přes Peklo do Lipníka..
Byl jsem to já.Jel jsem s Valmezu a zmokal už od Týna.Vzdal jsem a frčel domů směr Olomouc.
Byl jsem to já.Jel jsem s Valmezu a zmokal už od Týna.Vzdal jsem a frčel domů směr Olomouc.
To mi hlava nebere:-(
lepší třikrát než vůbec :D
no to každopádně :)))
Tak to jsi nás tam objel,mě,Plevku a Romana1492.
Jj stáli jste na kraji u cesty.Někdy se musím stavit na Přerovské švihy.
jj to bys měl – american classic rules :)))
Tomu mrholeni rikate dest? :) Ja dal dnes od zeleneho krize po prostoru 95km, ke konci i slunce vysvitlo…
V 9.20 Hod to nebylo mrholení u zeleného Kříže.
Hlavní je pro mě zdravíčko.Hlava zvolila ústup.Člověk má naslouchat své tělo. Raděj zabalím jednu akci, neš bý marod.
přesně tak..
kdybyste provozovali celorocni „komjůtink“ za kazdeho pocasi, tak byste si zvykli :) 9.20 uz jsem byl nekde v Novych Oldruvkach, taky prselo, ale plastenku se mi vytahovat nechtelo, zase tak strasne to nebylo :)
njn, holt nejsme tak drsní :)
No asi tak,když jsme sjeli dolů přes Peklo,tak jsem měl tak zmrzlý prsty ,jako na jarních sjezdech na vodě.Už jsem letos kašílek a sopílek absolvoval a trvalo to 3 týdny ,než jsem se toho zbavil(jezdím venku od prosince,takže otužilost nechybí), nepotřebuji ,kvůli rádoby hrdinství marodit.
Tak jsem taky byl, počasí teda nic moc, ale po chvíli se člověk přizpůsobí. Nejhorší ty sjezdy no, to byla zima, ale jinak OK – dokonce jsme se i brodili :)
Ahojte vsichni, taky jsme si s přítelem vyjeli na bíly kámen…ja jela potřetí a přítel po čtvrté a můžu říct že takové peklo jsme už dlouho nezažili.
Jeli jsme z Hranic na Potštát a Kovářov atd… tam cesta jeste v pohodě s deštěm v zádech,ale zpátky z nové vsi a zeleného kříže to bylo utrpení pro promoklé prsty na všech končetinách!!!ani brzdit se nam už nechtělo:-)už jsme mysleli že nedojedem! ani jsme si těch 75km neužili!
Jen tak pro zajímavost, kdo zítra jede? :)
já + 3 :)