Ahoj, potřebuji poradit co za brzdy si z M535, M575 nebo M585 koupit, ceny ± stejné tak fakt nevím do kterých skočit…?
Ahoj, potřebuji poradit co za brzdy si z M535, M575 nebo M585 koupit, ceny ± stejné tak fakt nevím do kterých skočit…?
když už shimana tak jedině M525ky nebo saint 09…vše ostatní podle mě brzdí hůře nebo to má zase technické problémy.
Ano…za 525 se opravdu nestydím,super brzdy…jediný mínus je váha…
moje 525ky se mnou už putují pět let,mám je na třetím biku a s dobrýma deskama to jsou fakt slušné brzdy co se shimanu fakt povedly a i dnes dokáží konkurovat novějším modelům jiných značek.Sice dávkování je trošku horší ale zato jsou pěkně ostré a páka není houbovitá jako u všech novějších SH.
Mám doma nebo jsem měl i jiné,daleko novější typy různých brzd ale s těma 525kama se pořád nemohu nějak rozloučit.navíc jsou absolutně bezúdržbové,nikdy jsem s nima nic nemusel dělat,ani písty nemažu,jen měním desky.
525 jsem nikdy nevozil, ale o brzdách 535/585 nemůžu říct půl křivýho slova.
To je jednoduché,každý má jiné požadavky a představy o brzdách (tedy za předpokladu že už jich pár vyzkoušel) a mě prostě třeba zrovna 535ky nebo 585ky nesedí, znám prostě příjemnější a lépe brzdící brzdy než tyto.Jeden z problémů je právě houbovitý chod který osobně vůbec nemusím a ostrosti také moc nepobraly a to ani s 203mm kotoučem.
Jinak jsou určitě funkční všechny,to nepopírám a mnoho lidem vyhovují.
No lenže 525 sa už nevyrábajú. 535 sú vlastne novšie modely. Saint je na freeride. Teraz stare LX 585tky nahradily SLX 665. Mam ich aj ja a na 160 kotucoch nemam problem. ale zase som aj ja lahsi – 68 kilo aj s batohom. S hubovitym chodom je to pravda, ale zeby nebrzdili to urcite nie – shimano uvadza SLX skor na allmountain a deore na XC.
Ak mas prachy tak chod do Avidov – ak chces skor ostrejsi chod…
Sainty 09 má kamarád na XCku a nevidím v tom problém,snad jen o něco vyšší váha.Stačí použít odpovídající velikost kotoučů a je to OK.
Nemají houbovitý chod,jsou ostré a dávkování přitom celkem čitelné(na XC stačí bohatě 180 ve předu)Navíc by neměly mít problémy v mrazech jako jiné SH.
Cube Stereo je allmountain bike nie XC…
To je jedno,mezi AM nebo XC nevidím žádný rozdíl.Stereo je prostě pohodové vysokozdvihé XC na celodenní ježdění terénem.
OK ;)
M525 už asi neseženu…, rozdíl mezi 535 a 575 je v hmotnosti a asi v tom že 575 nemá nápis Deore (jen Shimano…možná OEM označení stejné brzdy jako je 535) a 585 je zase ze starší „zrušené“ sady Deore LX…tak fakt pořád nevím…navíc už mám na nábách kotouče RT62 160mm a nevím jestli fungují s brzdami LX 585…
Rozdíl mezi 535 a 575 je dost velkej, jiný páky, jiný třmeny. To mezi 535 a 585 je rozdíl jen v nápisu a barvě. To u 575 vychází třmeny z 525, páka je jiná.
Jinak vážím 75kg…takže mě ubrzdí asi každá z těch výše jmenovaných, předtím jsem měl Tektro Gemini a fakt hrůza…
čus hoď jsem e-mail a ja ti pošlu cenu na nové deorka nebo napiš na mail info@freebikes.cz http://www.freebikes.cz/…imano-deore/
čus hoď jsem mail nebo mi napiš na info@freebikes.cz mám jedny deorka tak ti pošlu cenu mailem http://www.freebikes.cz/…imano-deore/
Psal jsem ti e-mail…a jinak můj e-mail je jacques@atlas.cz…
máš to na mailu
jakej je vubec rozdil v pace XT a saint- novy? krom barvy, cel.reg.kolecka a vicka?
Žádnej.