Caute, len taku blbu otazku…myslite, ze All Mautain 1/2006 zvladne aj 206 mm kotuc, alebo ju nemam trapit a dat tam 180 mm ? momentalne je namontovany 160 mm. inak vela stastia a km v novom roku…
Caute, len taku blbu otazku…myslite, ze All Mautain 1/2006 zvladne aj 206 mm kotuc, alebo ju nemam trapit a dat tam 180 mm ? momentalne je namontovany 160 mm. inak vela stastia a km v novom roku…
daj 180… 8" asi az na pevnu osku.
Jasne, ze zvladne.
Jasně že to zvládne, mám ho tam, ale není to náhodou 203mm?
asi ano :))) len som bol zvedavy ci vidlu tak velkym kotucom neodpalim…
viz moje kolo;-) 203mm je tam sezónu
brozi ty tam máš AMko jo??? sem myslel že to je nějakej drop off nebo Z1
S dovolenim odpovim za neho. Ma Drop Off II ;o)
Tak to je ale hnusna vidlica:>
jj;-)
Mal som DO I a odvtedy mam miernu averziu voci marzocchi…nemas tam volu? Nahodou:>
Kazda DO ma vuli;-)
Jaj, a ja som si myslel, ze je to nenormalne:> A chodi ti pekne do zdvihu? Alebo len 3/5? ;)
goofy má pravdu, ale konstrukcí to je jak ta AM
dobrá dobrá…sem se jenom ptal brozi mě jistě pochopí ;)
Já nevim proč všichni pořád mají takové obavy z větších kotoučů, že to vidlice nezvládne. Pokud jsou dobrý brzdy, tak je to podle mě úplně jedno. Tam i na 160-ce kotouči při pořádném zmáčknutí dáš pořádnou sílu a na větším kotouči bude jediný rozdíl, že budeš mačkat páku menší silou, ale vidlice dostane větší záhul. A těch situací, kdy na kvalitních brzdách potřebuješ větší sílu než dokážeš na menším kotouči je zcela minimum.
Pouze bych to chápal na slabých brzdách, kde ti neustále nestačí brzdá síla ani při maximálním tlaku na páku, který používáš a z větším kotoučem budeš často brzdit větší silou.
to mi teda někdo vysvětlete, žiju v přesvědčení, že se vidlice kroutí takovou silou, jakou na ní působí brzda, bez ohledu na velikost kotouče.Takže spíš zaleží na tom, jaký dáš brzdám záhul..
Jiste, zalezi na brzdne sile, a u vyvines s vetsim kotoucem vetsi.
Jo, ale jak často se ti u slušný brzdy stane, že s menším kotoučem nevyvineš dostačnou brzdnou sílu? Mě tedy téměř nikdy. Akorát, že u malého kotouče to pak musím rvát víc prsty a dřív mě bolí ruce.
No vždyť právě to píšu, že to tak je.
Akorát když budeš mít hodně slabou brzdu a malý kotouč, tak tu větší brzdnou sílu nedáš. A pak s větším kotoučem dáš vidli větší záhul.
jasně, mám 203mm na RS Revelation a žije:-)
po sezone s AM1 s 185 kotoucem neni znamka problemu – a to rad dojizdim po predni a vyuzivam brzdy fakt naplno :-)