• Cmana_2008

Ahoj,

mám na vás dotaz ohledně ráfků na středně agresivní jízdu. Vážím 75Kg, mám Fulla a jezdím tak do 50km v terénu. Občas nějaký skok, hodně šutrů a kořenů. Chci ale spíš lehčí ráfek a aby neco vydržel.(to chce asi každý, co?). Nicméně, pokud má někdo zkušenost s tímto ráfkem, případně nejakým podobným v ceně kolem 1000Kč, tak prosím poraďtě.Popište.

Díky

0 0
    • jan 2  

nic s ním nepokazíš, jezdil jsem s ním 2 roky a žádný problém jsem nezaznamenal

0 0
    • tonik666  

Mám, po pěti letech v těžkém terénu docela jeté, ale vydržely (a byla to pěkná nakládačka:)

0 0
    • Vilém  

Spatny nejsou, akorat dost uzky. Precijen 17mm vnitrkem je tak do 2,1".

0 0
    • kubad  

jsou úzké a nijak extra odolné, asi ti vydrží, ale na tvém místě bych hledal něco jiného

0 0
      • Cmana_2008  

Obouvám Schwalbe Nobby Nic Evo 2,25ky, ale jsou ještě užší než Kenda Nevefal 2.1, takže s šířkou asi stačí. Jaké jiné jsou podle vás dobré(lepší)??Rád si nechám poradit. Co mě fakt sere, je osma a proto chci už něco pořádného, ale mám zase omezený rozpočet(max 1300 za jeden). No a taky asi nechci nijak zvlášť těžké(nad 500g)

Ještě jednou díky

0 0
        • Vilém  

Co neco takoveho? Zkusenost s nima nemam, ale chci je zkusit v 29" verzi.

0 0
          • Cmana_2008  

No vipadají pěkně, ale otázka je,co vydrží.Navíc jsem nenašel českého prodejce a přes net neověřenou věc se mě nechce kupovat. Navíc chci hlavně vaše zkušenosti a rady. Vypadá ale pěkně, což o to.

0 0
          • scret  

pritelkyne ma Laser disc Trail a kdyz jsme to nesl do servisu centrovat, rekli mi kluci ze nic tak mekkyho v zivote nevideli… celkove se vsim co bylo WTB, tak jsem se zklamal, takze me nic s touhle znackou uz nesmi do baraku…

0 0
            • Vilém  

Diky za info z praxe. Jsou mi sympaticky profilem a sirkou, ale asi si necham zajit chut.

0 0
              • scret  

pritelkyne je ma na TranceXu, s jejima 54kg kola drzej, ale ja bych je jezdit nejspis nemohl… a co je docela blby, ze rafky maj specificky boky a kdyz do nich zapadne patka plaste, tak to skoro nejde sundat, schwalbe nejsou problem – chlap to rukou strhne, nektery jiny gumy ale je problem ikdyz zaberu, fakt porod nekdy:( Zenska se spatnym plastem nema sanci, s „vlastovkou“ sotva a velkou silou…

Jeden par kol s WTB rafkama jsem mel jeste na reignu v zakladu, ale hned sly z domova – vymena za CMaxy… ale zeptam se kamose kterymu jsem je prodal…

0 0
              • Patar  

Viléme, tvrzení SCRETa je zcela nesmyslné , rovněž tak jeho servisu. Tyto ráfky v kombinaci s náboji NOVATEC , paprsky ALPINE III a cca 6– sti druhů obutí jsme ke spokojenosti zákazníků dodávali i pro extrémní užití s DISCy 203 mm a 32 děrami. Po dobu 2 let jsme neměli na kvalitu jedinou reklamaci. Je nutno se zamyslet nad kvalitou provedeného výpletu . Navíc patka pláště je velmi příznívá pro montáž bezdušáků , ačkoliv to výrobce neuvádí. Dovolují jezdit velmi nízké tlaky a jestli někdo neumí gumu sundat , pak má obě ruce levé.

0 0
                • scret  

ajeje, tvoje vylevy tu chybeli.

za prve: „Navíc patka pláště je velmi příznívá pro montáž bezdušáků“ – tve tvrzeni je zcela nesmyslne, ale zrejme jsi myslel patku rafku:)

za druhe: pokud bys sis to pozorne precetl, pisu ze pro !holku! s kombinaci nevhodnych plastu je to temer nemozne sundat plast z patky rafku, sam pises o te skvele patce rafku… to neni o sikovnosti nebo ne, to je jednoduse o sile v rukach… Zrejme budu muset moji slecne nakazat aby poradne posilovala:)

za treti: muj servis – to radeji komentovat nijak nebudu ale oni mozna vypletali kola v dobach kdy ty jsi jeste neumel ani jezdit na kole…

0 0
                  • Vilém  

Jen k tomu stari servisu. Clovece, to by museli delat kola tak 70 let:)

0 0
                    • scret  

no nevim kolik mu je:) jinak tuhle poznamku jsem bral spis jako takovy postouchnuti:)

0 0
                      • Patar  
                        1. Z těch ráfků jdou pláště sundat i mými zcela deformovanými prsty

revmatismem po konzumaci 5 Ibalginů.

1. Je mě 70 let a v osmi létech jsem se učil již kola vyplétat.

3. Není mě zapotřebí většině lidí již něco sdělovat.

4. Ano myslel jsem patku ráfku-OMLUVA.

0 0
                        • scret  

jeste jednou podotykam ze je to o sile, kterou proste holka nema… teda pokud to neni babochlap…

tim koncim debatu…

0 0
                  • DaSnail  

tá patka je dobrá, kúp slečne kovovú montpáku a zvládne to. 8o)

0 0
                    • scret  

nejdriv to prece musis strhnout z patky, pak tam muzes vrazit montpaku… a kovovy nepouzivam, je to prasarna…

0 0
                      • DaSnail  

tak drží to tam lepšie jak v klasickej patke. pri jazdení je to výhoda, pri demontáži (aj montáži) pre niekoho nevýhoda. záleží čo robíš častejšie 8o)

plastové montpáky mám nejaké obyč a niektoré kombinácie ráfik+plášť proste nezvládajú. s kovovou som nikdy nič nepoškodil

0 0
        • kubad  

2,25" Nobby Nic na 717 nic moc je to hodně na hraně, osobně bych volil širší 19mm třeba DT XR400,

asi Top možnost jsou už zmíněné NoTubes Arch – ty mám odzkoušené snesou dost, váha dobrá, možnost použití UST a cena není tak hrozná, dají se sehnat :-)

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Evilcleaner  

no když se budu držet parametry blízko te 717 tak bych vzal raději DT Swiss xr4,2, neboli nově XR400. jinak na to co popisuješ mi přijde ideální ZTR Arch.

0 0
      • Cmana_2008  

No, tak jste mě asi přesvědčili. Poohlédnu se asi teda po XR400 a ZTR Arch. Porovnám ceny, možnosti a uvidím. Přece jenom už nechci každých „14“ centrovat kolo. Tak snad tyhle něco vydrží:-)

Díky za rady!!!

0 0
    • barry  

Nad Remerxem Magic jsi neuvažoval?

0 0
      • Cmana_2008  

No díval jsem se na ně, ale nechce se mě moc věřit ta cena/výkon.Ne­vím nevím.

0 0
        • Evilcleaner  

jestli něco remerx umí tak jsou to ráfky. ty magicy jsem zapletl do setu místo 7325 pro. výsledná váha je 1466g bez upínáků a pásek. nicméně pokud to chceš na tvrdší jízdů tak bych se vykašlal na všechny takové ráfky a myslím že nejlehčí vhodný pro tebe je ten Arch.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.