1. – strašně blbý dotaz!
S manželkou jsme se rozhodli, že opět začneme více jezdit, když už konečně není těhotná, nebo nekojí, opět těhotná, opět kojení. Manželce jsem koupil po 14 letech nové kolo. Doposud jezdila na pevném ocelovém rámu 3×7 sachs s váhou okolo 13kg na 26×1,5 slikách, klasické pedály.
Nikdy nebude závodit, ani to není žáden dravec, ale ujela cokoli a do kopce také nikdy nekňučela. Prostě jezdila docela slušně – fakt!
Dnes byla druhá vyjížďka na novém kole, které váží 10,8kg je na 3×10 Sram9 s obutými Maxxis fly weight 26×1,95, SPD pedály a tretry.
Vyjížďka byla 40 km. Cca 30 km po lesních cestách (staré asfaltky) a 10 km po silnici.
Upřímně řečeno, byl jsem velice překvapen, jak jede manželka pomalu, neustále lehké převody atd. atd. Prvních 10km jsem si myslel, že se bojí na SPDčkách, ale zvykla si velice rychle. (k mému údivu). Posledních 10km už kňučela, že se jí lépe jelo na tom starém vehyklu, že jsem jí koupil blbé kolo atd. atd.
Najeto má letos málo, necelých 400km, ale srovnávám především přechod na nové kolo, ne její kondičku. Před měsícem na starém kole by asi jela lépe.
Vzhledem ke zdejší „antimeridové“ náladě očekávám odpovědi ve stylu, že je to tou Meridou atd. atd. Nicméně bych uvítal jakékoli odpovědi, rady čím to? Děkji za Váš čas.