Merida Matts TFS XC 900-V - jak předělat z 26" na 27,5" ?

8 nepřečtených
  • patf

Pánové!

Vlastním toto kolo a zajímá mě, jestli to jde nějak jednoduše předělat? Je sice na véčkách, ale klidně předělám i na diskové brzdy, včetně nákupu určité vidlice…

Jak na to? Díky!

Matts TFS XC 900-V

http://www.merida-bike.cz/…-xc-900-v-09

0 0
    • oddie  

Přijde mi to jako nesmysl předělávat, ale možná bych z toho koupil tu V-čkovou vidlici, jestli je tam ta z toho popisu. Podle sloupku…

0 0
    • Azmir  

Co tě k tomu vede? vidlice nefunguje a brzdy nebrzdí? ZUpřímně bych to kolo nechal radši jak je, je to celkem rozumné kolo na funkčních komponentech a jestli si chceš nějak výrazně polepšit, tak bych tohle radši prodal a koupil nové nějaké jiné, jinak v tom utopíš plno peněz a užitek z toho až takový nebude.

0 0
      • patf  

Přemýšlím na nákupem nového kola (29 palců) a napadla mě tato varianta – pořídit kola 27,5 s popřípadě novou vidlicí a namontovat to do stávajícího rámu, vyjde to levněji než nové kolo.

Cíl? Předpokládám mírné zrychlení a příjemný „pocit“ :)

0 0
        • Azmir  

Zrychlení se nedočkáš, 27,5 kola se nemusí vejít do rámu nebo tam bude minimální mezera a stačí trošku bahna a kola ani neroztočíš, když koupíš nová kola a vidlici, k tomu samozřejmě pláště, tak už si na relativně astronimické ceně vzhledem k původní ceně kola, to už máš vážně lepší to kolo prodat a koupit nějakou sériovku nebo si něco nechat složit od místních skladatelů, překopávat to kolo na 27,5 je blbost.

0 0
        • JakeF  

Se zrychlením na základě velikosti kol moc nepočítej, výměna se finančně nevyplatí, radši šetři na slušnou 29ku :).

0 0
          • patf  

Tak jo, ukecali jste mně… jdu krásně snít nad pěknými devětadvacítka­mi… :)

0 0
            • Azmir  

Pokud bys koupil opět HTčko tak to nemusí být zas taková darda, kolem 20–25 tisíc se dá canyon/radon se slušnou výbavou pořídit.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.