Díval jsem se na modely od Meridy 2011, halvně tedy Scandium 3000-D a zaujal mě rám tohoto kola, myslíte že budu samostatně k prodeji, popř. jakou cenu a váhu by jste tomu tak tipli ;), díkec
Díval jsem se na modely od Meridy 2011, halvně tedy Scandium 3000-D a zaujal mě rám tohoto kola, myslíte že budu samostatně k prodeji, popř. jakou cenu a váhu by jste tomu tak tipli ;), díkec
netuším jaký poměr tohle scandium představuje ale v minulosti s tím měla merida problémy a praskalo to i scottu,osobně byhc se tomu vyhnul a vzal karbon
karbon bude podstatně dražší
Bral bych loňskej carbon flx,teď se nechá sehnat za +,– 20
Jen tak pro info, doporučená MOC těch rámů FLX 2011 je 20490Kč ten červeno-černý a s BB30 za 20990Kč ten zeleno-černý.
Praskal Horčík.
meridě toho praskalo mnohem víc :O(
Reklamace resi bez problemu. Ale jak rikas, praskalo jim toho mnohem vic, namatkove termoplasty, krive zadni stavby mission modelu, prvni rady missionu atd.
Na druhou stranu, co nepraská? :-D
praská toho hodně ale merida je prostě tester na lidech i když maj nějakej opravdu model na hovno klidně ho dost dlouho prodávaj dál a pak to řešej až při reklamaci :O( proto si myslím že tohle bude zase sázka do loterie :O(
vždycky, když toto čtu, tak si říkám, jak asi Merida praská vzhledem k počtu prodaných kusů.
Hádám, že na tom bude furt o parník líp jak Gary Fisher :'-(
V prodeji podle mě určitě bude, Merida samostatně prodává skoro všechny lepší rámy. Jen je otázka, jestli se bude prodávat i u nás. Na těhle stránkách sice je, ale v českém katalogu kde sou i ceny není rám ani celé kola. A oficiální české stránky pro jistotu ještě nabídku 2011 ani nemají.
Každopádně bych raději už šel do FLX. Navíc se mi ten rám nelíbí, stejně jako všechny alu meridy pro rok 2011.
Tobě se to líbí ? podívej se na tu hlavu a ty trubky od ní ? podle mě docela hnus nemluvě o tom že merida je bezvadnej tester na lidech proto bych do scandia od nich nešel dokud to nebude otestovaný lidma…
Ta mezera mezi trubkama u hlavovky mi prudce připomíná dřívější modely Spešlu http://www.ph-digitalphotography-motorsports.com/…/Bike-1b.jpg
jj už u spešlu to nebylo nijak vábný a u tý meridy tomu ještě dává naprdel ta hlavovka 1,5 s jejím tvarem…
Roude ,nezapoměl jsi na mne??
Ne zítra odesílám :O)
Scandium se do ČR vozit nebude – jediná možnost nákup v německu. Cena celkem vysoká – líp vyjde FLX, to se zase nevozí do němec…
Ona se najde určitě jiná cesta jak se k tomu rámu dostat,bud přes Ebay nebo jinak za levnější peníz jak u nás v kotlině.
Otázka zní: proč? :-)
merida je cool to s těma svejma plečkama nemůžeš chápat :O)
jj, ale Grinch už mě chystá nálepky, všechno bude
hehe jestli to tam fakt nalepíš tak budeš u mě borka největší…
Mě se ty 11 vubec nelíbí a určitě bych šel radši do carbon flx
moc to nechápu a zajímá mě kde je cílovka. Lehčí než carbon FLX to nebude. Životnost ani nemluvím. Navíc scandiový rámy jsou hroznej kostitřas.
No ale zase těžší jak flx to taky nebude a cena by mohla bejt poloviční ;-)
A zivotnost tretinova? nebo jeste mensi?
Proč? Mám taky scandiovej rám dva roky a žádný změknutí jak tady všichni tvrdí nepociťuju. Eva ho už ho má roky tři a taky žádná změna.
Nevim, ja to nevozim, ale proste bych veril mnohem vic karbonu, kterej pokud clovek nerozstipe, tak je vcelku „vecnej“.
No ale to ho buď dřív rozštípu nebo se mi přestane líbit. Navíc na rám za dvacku mi přijde docela těžkej.
T že rozštípeš rám je už ale o něčem jinym xD
No však pokud ho neroštípu, tak se mi stejně přestane časem líbit, tim sem reagoval na to že je „věčnej“ :-). Ted koukám na stránky meridy a ofiko cena flxka je 38t ;-)
Tak kdo dnes kupuje kola za ofiko ceny ;o]
No každopádně nechápu proš srovnávat ten scandiovej s flxkem, když cenovej rozdíl je takovej.
nejspíš proto že je to rám kterej si koupí někdo kdo váhá zda jít do carbonu a celkově scandiový rámy neni problém sehnat kolem desítky takže i ta merida je vcelku dost drahá…
Ty víš kolik má ten scandiovej stát?
někde na netu jsem viděl cenu okolo 16 v přepočtu na naše…
Cože? Tak to je úlet.
nj platíš „za značku“
tak Progress Team SL stával (stojí ?) podobně
ale třeba nosaint se dal sehnat za deset a mám pocit že i maxbike se dá schrastit kolem desítky…
a za 20 už je třeba wilier nebo ta merida :O) ještě že máme právo volby :O)
Ale zase je prodejnej, i kdyz se ti prestane libit. Koupit treba 2 sezony jezdenej scandiovej ram, by moh snad jen blazen.
Ohledne ceny. Ty karbonovy meridy se daly sehnat tak kolem 15t. za rok starej model.
Za 15t? To nééé.
Byly to nejaky posezoni vyprodeje. Pokud vzal clovek cely kolo, rozebral, tak to vychazelo jeste podstatne lip. Musis vsak mit kanaly, kde udat sundane dily.
To se mi moc nezdá, bo vim, jaká je dovozní cena ;-)
Zda nezda, proste to tak bylo. Kamarad ten ram jezdi, tak vim za kolik ho cca sehnal. Do bezneho prodeje se to samo za tuto cenu nedostane. Ty cely kola zase jinej znamej kupoval 2ks, pro manzelku a syna.
výpredaje sú super, napr. http://www.bike-discount.de/…nrahmen.html :)
Český Merida katalog 2011…
Rám sice má jiné označení, ale je to ten samý.
Já si právě říkal, že taková cena tam dří nebyla.
Mají tam nějakého šotka, teď se na to dívám a ta cena je jak za celé kolo FLX 1000-D. Ale kolik stál původně fakt nevím.
to je koncová cena?
BTW chtěl bych vidět ty pivoty ;-)
Poznámka na konci: Uvedené maloobchodní ceny s DPH jsou pouze orientační a doporučené.
Ja by som typol váhu tak medzi jedným a dvoma kilami :))
no mne osobne sa rámy kde je medzera medzi vrchnou a spodnou rámovou trubkou ,myslím vpredu ako je trubka pre vidlu,moc nelúby.