Ahoj, koupil jsem kolo s touhle Foxkou – je normalni, ze ma cca 5–7mm mrtvej chod? Nebo potrebuje servis? Diky
Ahoj, koupil jsem kolo s touhle Foxkou – je normalni, ze ma cca 5–7mm mrtvej chod? Nebo potrebuje servis? Diky
5–7mm mi přijde hrozně moc. Můžu v ÚL poskytnout vidli k porovnání.
Klidne:) Jen nevim, kde a kdy se pripadne sejit… :/
Napsal jsem ti zprávu. Uvidíš jestli to nepořešíš jinak rychleji :).
Napsal bych ještě dotaz do FOX servis vlákna, tam si to někdo znalej přečte.
Diky, zkusim :)
To u foxe nechodi az na doraz, pac je taky draha delsi nez 100mm u 100mm vidle. Je tam nejaky bumber, nebo tak.
cesky prosim… :)) Jde mi o mrtvy chod, tzn. prvnich cca 7mm zdvihu jde uplne volne a az pak je cejtit hranka a nastupuje vlastni pruzeni…
Mám 100mm Fox step cast (32mm nohy) a žádný mrtvý chod tam není. Co se týká citlivosti a tuhosti to není žádný zázrak, ale chod a tlumení je naprosto perfektní. Dokonce po zamčení to ztvrdne jak kdyby to byla pevná vidle.
Ok, diky za info.
Až to vyřešíš dej sem prosím vědět co to bylo. Třeba mě to časem také čeká :-)
No to vypadá jako zavzdušněná patrona, ale těžko něco posuzovat bez vyzkoušení.
Nemas prosim te srovnani tuhosti treba se sidem, Rebou apod.? Diky
já to jezdím na 27,5" s 15×100 a takových kol zase tolik nejezdí, aby bylo s čím srovnávat. Občas si vyměním kolo s kamarádem co má 29" SIDa s Brainem 15×110 a pocitově mi ta jeho vidle přijde o dost tužší, ale řekl bych, že ten dojem bude trochu zkreslený tím, že Fox je mnohem citlivější a tak mnohem více pod rukama cvičí.
Taky záleží jakej ročník, měnila se podkova pro 2020, která měla o dost pomoc (nedokážu porovnat, starší sem neměl).
Každopádně oproti Rebe je znatelně míň tuhá. I když nejvíc udělá stejně váha a styl jízdy. Mě to nijak nevadí ale rozhodně to poznám, hlavně při brzdění.
Co do tuhosti ve všech směrech je Fox 32SC zoufalá. Reba i sid 32 je daleko tužší, o Sidovi 35 nemluvě.
Asi tak, totalni blato, tak pro dite, holku s50 kg nebo na cyklostezky. Dal jsem SID 35 ultimate, hmotnost temer stejna, tuhost o parnik jinde.
Tak on SID s 32mm nohama je taky měkčí než ten tvůj s 35mm a stejně i FOX ve verzi 34mm je tužší než 32mm, ale pořád ty RS vycházejí co do tuhosti lépe
Jak je na tom s tuhosti novy Sid SL? Stejne bidne jako 32SC?
Imho daleko lepší, 32SC je třeba při trochu silnějším brzdění vážně zoufalá. Ona je zkrátka stavěná na hmotnost a nic jiného. Vidlice pro gramaře a hodně lehké neagresivní jezdce nebo spíš jezdkyně.
Sid SL je za mě tuhostí ok, o dost lepší než 32SC. Kdo chce ještě tužší projev vidlice tak Sid 35.
Pro pristi rok prave budu delat upgrade, menim Sida s brainem za neco lehciho co funguje lip. Favorit je Sid SL Ultimate, ale kdyz uvazuji o tom, jak byla malo tuha foxka 2018, tak nicemu pod 1400g moc neverim. Ted vozim Revelation a tuhosti je to tak akorat.
To ale stačí vyhodit Brain patronu. :-P Pak to bude lehčí a chodit líp.
To bych bral Sida 35, Revelation je taky 35mm.
Ja mam na RS Sid Ultimate to stejne. Cca 5–7 mm na zacatku se propdne nebo jak pises mrtvy chod a pak az zabere. Byla u mistrů v cyklozitny na servisu-reklamaci, uz si nepamatuju co menili ale vadu neodstranili. Dál jsem to neřešil jelikož jsem potřeboval jezdit. Pri jizde to stejne nepoznam.