Prosím o doporučení MTB kola s karbonovým rámem do 50.000,–
Je lepší shimano nebo sram?
Díky.
Prosím o doporučení MTB kola s karbonovým rámem do 50.000,–
Je lepší shimano nebo sram?
Díky.
Solidní kousek ten STEVENS, kvalitní rám i osazení
docela těžký na karbec
akorát kola a pneu…jinak vím,že rám v M-ku by měl mít kolem 1 kg…
jasně, ale za 50t????
spíš mi uniká smysl…karbon x tohle osazení = tato cena, jinak mě se docela líbí ten rám:)
Bergamont Revox9.2, trochu nezname u nas. Osobne ho jezdim a uatimapokojenost. Vaha je jen o trochu nizsi jak ten Stevens.
Myslím, že se to tady už řešilo. Ale v zásadě máš dvě možnosti:
Koupit kolem 50 co nejlépe osazený „neznačkový“ rám – Polygon, Kellys, Author… a budeš mít fajn pocit, že máš karbon na XT. Ale bude to karbon jen pro karbon, nečekej žádné superzázračné vlastnosti a geometrii.
Nebo jít cestou, kterou naznačil Lance. Koupit kolo na kvalitním rámu od prověřené značky, která něco investovala do vývoje. Ale tam za 50 nepočítej s nějakým top osazením. Ovšem v reálu to značkové hůře osazené kolo může být lehčí a lepší z hlediska jízdy, i když nebude na ikstéčku.
Já hlasuju pro kvalitní rám, protože ten je základ. Takže za mě klidně ten Stevens.
tak zrovna toho osazeni na tom stevensu bych se nebal vůbec, to mi prijde kvalitni, nehlede na to, ze by se dala udelat lepsi cena snad
Nevim jestli považovat na kole za 52 tisíc Deore řazení + kliky jako kvalitní. Dejme tomu Deore brzdy jsou ještě OK, ale tyhle dvě věci, co sem uvedl by mě asi štvaly, takže bych se poohlížel po dalších konkurentech.
Jde o to, co dotyčný tazatel plánuje s bikem jezdit, jak se k němu bude chovat a jestli u něho bude možný další komponentový vývoj.
S Deore řazením bych asi neměl problém, kliky by mě trochu štvaly, protože jsou hnusné. :)
Ale pokud tazatel opravdu jezdí, tak ty kliky může časem vyměnit, až ojede převodníky.
chápu, ale zrovna řazení bych asi neřešil a kliky vyměníš časem, kliky deore jsem měl a rozdíl krom váhy jsem nepoznal v porovnání s XT
ten skok obyč deore na xtr mě přijde úsměvný(vyšší model v řadě), stejně tak „zlepšení si“ váhy víc jak o půl kila ze strany výrobce:)
nevim na kolik je ram od Radonu kvalitni, ale osazen je na na tu cenu slusne ;)
Dema Ferrara 9.0 Skvelá výbava a ľahký rám. Už tu niekto písal, že jú vlastní a v tejto výbave váži 10,9kg
Ahoj tohle můžu mít za 41k a zbytek třeba do zápletů.
http://www.kupkolo.cz/…2013_z92798/
Jinak sonora,ale ES se dá kolem 58k :)
jj asi da, ale psal do 50, tak sonora bez es :-) a ještě by i tak usetril
jinak ta sonora es je fakt super kolo, mel jsem to pujcene a max. spokojenost
A tohle by jste měl možnost a za kolik?
Focus za 66 tisic na crossridach lolololololololol
Ja som mal vyhliadnute toto http://www.kubicasport.eu/…a-zelena-16-?… ale nakoniec som kupil od haibiku fula na xt za 1750 , mam ho len 2 dni a najazdi som len 100 km ale zatial super hlavne oproti HT http://www.kubicasport.eu/…na-biela-205?…
Mohl by jsi ho prosimtě vyfotit toho fulla a tu fotku dát sem, dík moc.
Ak to patrilo mne ohladne foto…
Jojo, dík moc, chtěl jsem vědět jak vypadá ve skutečnosti.
V skutecnosti je to krasavec kto ho videl tomu sa pacil
Až na ty lacině vyhlížející gripy, bílou objímku sedlovky a pár detailů co mě moc nebraly.
Asi kvuli tej sedlovej objimke v bilej farbe to kolo pujdu vratit, pan je znalec
Na truc bych šel a dal tam zelenou :).
Je to nemec a za tie prachy podla mna nieje o com
asi kolem 54k
já se nedávno zamiloval tady :)
A jsi si jistej, ze je maji? Prijde mi divny, ze by meli vsechny velikosti od rok staryho modelu.
jak píše RUSH, 19" ještě mají
Nemaj všechny velikosti – inzerujou konkrétně 19", stačí pořádně číst. Mám tohoto Spešla, jen model 2013, a jsem nadšen. Testoval jsem karbon i hlínu, a musím říct, že tento karbon je super. Přešel jsem po 6 letech z fulla zpět na HT – jen tentokrát tedy na HT29 karbon a jsem spokojen.
RUSHi mohl by jsi po testování zkusit popsat rozdíl mezi karbonem a hlínou Stumpyho HT. Stojí to za ten cenový rozdíl? Taky vybírám mezi těmito dvěma adepty a na testování je pouze karbon. Díky
Nejdřív by ses měl podívat na obě kola alespoň na krámě – a už tam je rozdíl dost vidět.
Co se týče jízdních vlastností, těžko kvantifikovat, odhaduji, že pocitově bude karbon v terénu o 10% pohodlnější. Dále, reaguje (opět pocit) lépe na šlápnutí. Hodně bych souhlasil s tvrzením, že koupí STJ HT Comp karbon získáš vlastně kola dvě: výbornej HT a dobrou silničku.
Na krámě už jsem je ohlížel. Mi se hodně líbí i ten hliník. Krátce jsem si projel vel. 17,5 hlínu a už jen po těch pár metrech jsem cítil, že mi sedí velikost i geometrie. Teď mám fula 140 mm a chtěl bych něco rychlejšího a lehčího na mírný terén, polňačky a silniční spojky. Uvidím jak to budu mít s financema a to asi rozhodne mezi AL a karbecem. Nicméně trochu se bojím defektu karbonu od šutrů, řetězu, pádů …
http://www.stevensbikes.cz/…colorado-401
kup toto je lépe osazené a ušetříš 7 000 kč ale máš AL rám
37k :)
Díky za rady ten stevens sonora ES se mi dost líbí.Jen ta cena…
Focus má taky pěkný design.
A co říkáte na Merida big nine?
CO říkáte na tohle??
čaute koncem října budu prodávat Ghost HTX 2977 viz.profil cena 50tis.
info na habr.michal@seznam.cz
neprodával jsi ty tu rozstřelenou 96?
nee
to by šlo, případně bych šel do 2014 lehce horší osazení:
Ale opravdu jenom lehce ;-)
A to myslis, ze prodas, kdyz novy je za 57?
a to se vyplati!
vypada dobre, ale nechapu proc tam je 3×10
?
Cube – německá značka – Alpy – velké kopce. Jako majitel 2×10 i 3×10 v tom nevidím žádný problém ani zdejší terény, jenom to není tak módní.
Tak do poznámky napiš, že chceš 1×11
Nebo si ho postav, za pade se dá udělat velká paráda. Dá se třeba ušetřit tak, že to osadíš slx a prachy narveš do zápletů, tim se dostaneš na mnohem zajímavější váhu než u sériovky. Páč kolo do padesáti se dá sehnat slušně ozasené, vidle třeba reba, ale záplety budou vždy nějakej bullshit.
http://www.merida-bike.cz/…on-xt-m-2013 tohle je myslím taky hodně zajímaví
A pokud budeš mít kolo na XT nebo X9 tak jsou to přibližně stejné sady jsou na stejné urovni je to vyšší třída a cenově jsou dostupné obě vím co jsem psal s těmito sadamy se vejdeš do 50 000 kč v pohodě a asi ti něco zbyde pokud necháš si tady kolo složit