Potřeboval bych rozebrat náboj zadního kola, abych zkontroloval ložiska-kuličky. Nevíte jaká velikost klíče se použije na konusy? U předního kola to je 13, ale u zadního kola to bude větší klíč. Díky.
Potřeboval bych rozebrat náboj zadního kola, abych zkontroloval ložiska-kuličky. Nevíte jaká velikost klíče se použije na konusy? U předního kola to je 13, ale u zadního kola to bude větší klíč. Díky.
Většinou 15mm…u toho tractiona pokud je tam nába co se tam normálně dává je to 15 na 100%
A kontra matka je 17…
Díky za radu. Kontra matka je 17 a to jak ve předu tak i vzadu, ale nevěděl jsem ten konus. Jelikož se jedná o standardní kolo - http://www.author.cz/…id=6&pid=745, nic jsem tam neměnil, budu teda počítat s tím, že se tam použije 15 klíč. Musí to být taky takovej ten placatej klíč, nebo tam je více místa a vejde se tam normální klíč? Díky
Klasickej plochej klíč se tam nevejde…max to co se používá na pedály…pokud nepoužíváš klasickej…:-)
Děkan, za rady, budu teda muset pořídit i 15 na ty zadní konusy. Čistě náhodou, jaký se tam dávají kuličky nevíš? Zda jsou větší než ve předním kole nebo jsou stejný? Díky
6,35 a 9 na každou stranu
Tak to mám dobře, již jenom ten klíč. Dík za inforamce.
Ještě pokud nemáš vercajk na sundání kazety tak si to taky pořiť…to se ti neztratí a když sundáš kazetu tak se ti to bude dělat lím…jinak to stojí za prd…
Ještě pokud nemáš vercajk na sundání kazety tak si to taky pořiť…to se ti neztratí a když sundáš kazetu tak se ti to bude dělat lím…jinak to stojí za prd…
Mně osobně udělal takový malý servis perfektně Tomixx, sám bych se do toho nevrtal. Když to šlape, tak to tak nech. Ještě něco posereš.
Včera jsme udělal přední kolo a to z toho důvodu, že se z něj začaly ozývat divný zvuky. Zjistil jsem, že na jedný straně chybí 2 kuličky a druhý straně chybí 1 kulička. Některý zbylý kuličky už ani neměly tvar kuličky, ale vícehranu a tak jsem se rozhodl pro výměnu. Uvidíme.
JJ díky za info, vercajk na tu kazetu mi zejtra půjčí známej, tak uvidím asi si to taky pořídím a bude klid. Možná na chalupě na to něco mám ještě ze staršího kola, ale musím to nejdříve vyzkoušt jestli to bude pasovat. Dík