Ahoj. Rád bych si přes zimu postavil nové kolo, tak bych potřeboval vědět:který rám byste mi doporučili? Můj hlavní adept je Trek 8900 (2007). Díky všem.
Ahoj. Rád bych si přes zimu postavil nové kolo, tak bych potřeboval vědět:který rám byste mi doporučili? Můj hlavní adept je Trek 8900 (2007). Díky všem.
Tak zrovna toho doporucit muzu :-) Tuhej, vaha 1630g v 19,5" a model 07 ma mit o 100g min. Otazka je jestli se bude oficialne prodavat – letos se neprodaval. Prodavala se 8500, coz je uplne to samy jen s jinym designem.
samo beru letosni 8900… s 07 este moc zkusenosti nebude asi :-)
Jojo. Vypadá to že do něj půjdu. Na oficiálních stránkách píšou „frame avalible“ jenom u toho 8900… Akorát tu velikost nevím :(. V Plzni takový kolo asi mít na zkoušení nebudou co? :P
Geometrie je u tech vyssich HT od Treku stejna (nejsem si jistej, radsi koukni na web), tak by snad nemel bejt problem nekde v shopu nejaky najit
Jasný. Pro tuty všechny modely je ta geometrie asi stejná: 8900 8500 8500 8000 8000 6700 6700 6500 6500 Disc 6500 6000 6000 Police Bike
Mam ram trek 8500 (model 06) v striebornej farbe. A mozem len a len odporucat. Je lahky, pevny a ten design je proste nadhera (v jednoduchosti je krasa). A je na to dozivotna zaruka pre prveho majitela…
jeee a je to tu zase. Koukam, ze marketingovy tah s pojmem „dozivotni zaruka“ je docela uspesnej :-)
myslíš tu doživotní záruku životnosti rámu ? :)
presne :-) takze vlastne kdyz umre, tak mas po zaruce :-))
ani o den dýl :-))
Chcete povedat ze to nie je pravda?? Nevravim ze som odbornik tak mi poradte..:)
„Dozivotni zaruka“ neni zaruka do konce tvyho zivota. Je to aruka do „konce zivota“ toho ramu. Tu si kazdej vyrobce ceni jinak. U koncernu Trek si tuhle zarucni dobu stanovili na 5 let pro prvního majitele a musis mit splneny ty podminky v zarucaku (prohlidky po urcite dobe).
Hmm..sak ja som s tym ratal ze to nebude na 40 rokov :) Ale aj tych 5 je lepsie ako 2…
Eště že to Kossy berou jinak:-)
jo kossy to je parada, za chvilku si ty svoje pujdu zas nechat vymenit:)
S tou vahou to asi pravda nebude:( light-bike.com/forum/album_pic.php?pic_id=1718
vahu o 100g dolu oproti mod.06 uvadi vyrobce. Ja sem u 06 navazil tech 1630g. Je fakt, ze nemam navarky na vecka a netusim co je clamps, ale i tak se mi to zda nejak moc.
ten odkaz je model 07.clamp je podsedlova objimka.Tady mas celou galerii light-bike.com/forum/album_cat.php?cat_id=5&sid=3e28763d3884baa8208db3866836acdb
Trek 8900 2007 vo velkosti 17,5 s patkou, cepy na V a sedlovou objímkou vázi 1730g. Takze tych 100g sedi len hore a nie dole…
ja bych v tyhle cenovy hladine sel do domaci provenience, tj. duratecu nebo RBcka. neznam soucasny ceny techle dvou vyrobcu, ale predpokladam, ze ceny budou odpovidajici. jsem spokojeny majitel letiteho duratecu a v historii urcite najdes vic
Dyž mě se ti Duratecí moc nelíbí. O tom RBčku jsem ale uvažoval hodně dlouho. Nejspíš si ho koupí můj nejlepší kámoš, tak abychom neměli stejný rámy… To by se nehodilo :)
tak ber jinou barvu a jdi do RBčka
A myslíš, že je lepší než Trek? Ale jako to s tou barvou je dobrej nápad :D.
když nebudou oba růžový :)
Máš něco proti růžovej?!!! :D
ani ne :) kudy že to jezdíš ? :)))
Kona Kula Primo. Je to srdeční záležitost a supr geometrie :-) Hlavně pro malý lidi jako já:-)
Davam taky hlas. Sice letosni se mi libi asi vic, ale je to proste kona a ten design…
Hm a prodávají i samostatnej rám? Koukal sem a zdá se, že ne. Ale je poměrně pěknej.
Prosím Vás, kde bych mohl zjistit, jaký průměr sedlovky, přesmykače a hlavového složení se hodí na rám Trek 8900 (2007)? A jestli má být ten přesmykač horní nebo spodní tah a hlavové složení jestli má být integrované nebo ne? Na jejich webu sem nic podrobného nezjistil :-(. Děkuju moc :-).
Trek dela snad na vsech modelech prumer sedlovky 31,6 a presmyku 34,9mm. Hlavovy slozeni je klasika.
Děkuju. A víš to jistě? Protože já to budu objednávat přes internet, tak abych nekoupil špatně… A ten přesmykač má být jaký tah?
no u 2006 modelu to tak bylo no. Ram 2007 je trochu prepracovanej, tak bych si tim presmykem nebyl 100% jistej. Lanko je vedeny shora.
u toho smyku bych si právě jistej byl, ale je to s průměrem sedlový trubku uzce spjato. V podstate se pouzivaji jen dva prumery – 34,9 a ten menší:) bude to těch 34,9, ale tohle už u novejch smyků řešit nemusíš, sou všechny 34,9 a na menší průměr podložky.
nový rám TREK 8900 – model 2007 /jak je vyobrazen ve Velu/ má :
Rámy budou v prodeji od druhé poloviny ledna 2007.
jj, vim. taky sem nejdriv koupil ten mensi (puvodne na jinej ram) a pak ho vracel a bral 34,9 :-)
To uz by se ti prave stat nemelo, koupis proste ten mensi, ale bude to ten vetsi s vlozkou, kterou muzes vyndat a mas razem ten vetsi:)
tady zadna vlozka nebyla. Konkretne u toho XTR je 34,9 a pak 31,8mm kde je „adapter“ pro 28,6mm
Ne, že bych tady z toho chtěl dělat inzerci, ale prodávám svůj rám Axman carbon 20", stáří 1 rok bez poškození, cena 15000Kč, popř. včetně hl. slož. a vidle Manitou Black Platinum IT Remote lockout +9000, sedlovka Ritchey WCS +2000. Dohoda možná. tel.777344566
Ale ty si ji delas:(Uz v druhem threadu ten ram nabizis.Precti si desatero a inzeruj jen v bazaru.Diky.
Když někdo něco shání, tak ho nabízím a nezakládám nový!
Bod 7: „Forum není bazar, od toho tu bazar je, aby se inzeráty dávaly tam.“
stejne si s tou cenou uplne mimo. To muzes klidne dat na forum pro kojici matky, a stejne to za 15000 neprodas.
hm a to samy ten zbytek – vidle nova stoji 9500 – 10k a sedlovka pokud neni karbonova je uplne bez sance.. bikesport.cz/detail.php?id=91
Pánové, rám loni 23500, sedlovka samozřejmě karbon 3200 a vidle včetně hlavového složení snad taky není napálená a ještě ke všemu, kdo umí číst a jednat je tam napsáno něco o dohodě. A pro Viléma totéž. Odpovídal jsem nezadával nový!!!
neni napalena?
vic jak 4500 bych za ni nedal… a to stejne jen teoreticky.
Chlapi, takový prase a … zase nejsem, abych prodával něco zničenýho a pak čekal, že bude stát někdo s raketometem u dveří:) Všechno je ok. Sedlovka má pouze 5mm škrábanec, když mi máti opřela kolo o žulový sloupek. Málem mě odváželi, když jsem to viděl:) Chci jít pouze do něčeho lehčího.
4500 mi prijde adekvatni za samozrejme neznicenou a funkcni starou vidlici. a to jestli stala pred rokem 12000 neni smerodatny. ceny jdou fakt dolu a radeji bych koupil vidli horsi novou, nez spickovej model starej – a to ze to je Black (servis v Degressu) tomu jen nahrava.
v degresu delaj i nektery fajn lidi..:-)
to je mozny, ale zrovna Manitou tam delaj za dost nefajn ceny.
Trochu mimo mísu:))) PC vidlice 12500. Je s IT a zamykáním na řidítkách a kupoval jsem pouze proto, že bez IT už neměli a stará vidle klekla.
kdyby ses ozval s tou vidli před 10 dni, tak bych ji vzal do 6000,– , protože jsem tady k tomu rozjel thread a všude jsem nějakého Blacka sháněl, ale už je na cestě Tora, tak je pozdě.
hned jsem si na tebe vzopmněl, jak jsem viděl co prodává :)
no jo, ale pak jsem šel do sebe a nakonec raději novou vidlu se zárukou :-) člověk nikdy neví co uvnitř je
Uvnitř sou hrozný věci, trpaslíci a malý mlejnky ;) ne, pokud bys ted chtel jinou vidli nez tu ktera je na ceste, nemusis ji jeste kupovat, jen ji na poste nevyzvednes, prodejci se omluvis a hotovo. Taky se mu nemusis omlouvat a bez udani duvodu mu ji do 14 dnu poslat zpatky, ale to prvni je jednodussi.
Tak to je blbost, ty si ji musis vyzednout, ale muzes ji vratit.
jo? a kdyz na tu postu nedojdes? na papiru z posty mas jasne napsany, ze pokud si zasilku nevyzvednes do data… poslou ji zpet odesilateli. Uz sem to tak taky jednou musel udelat.
To je sice hezky, ale ty ses povinnej zbozi zaplatit. A az po tom ho muzes do 14 dnu vratit.
Jak povinej zaplatit? přijde zásilka, ztratil sem doručenku, založil, odjel na dovolenou…U mě to bylo tak, že jsem obědnal u pellsu sedlovku, čekal na ni měsíc, psal maily, nic. Koupil sem jinou a najednou prisla dorucenka na pellsku. Napasl sem jim mail, ze je mi lito, at si to uz nechaji.
Me nezajima tvuj zivotopis, ja jenom pisu, jak to je.
já taky, chtěl sem to jen trochu přiblížit. cili nic vyzvednout samozrejme nemusis.
jestli stála původně 12500 tak cena kolem 6–7 bude odpovídající..........
Kde sa da kupit ten ram 8900 2007?
Tak třeba si ho můžeš objednat přes svýho prodejce. Tak to udělám já a ještě k tomu budu mít 5% slevu ze věrnost >>> :-)
A cena? v tej cene este neni hlavovka, ze?
10 990 bez hlavovýho…
Jo a bude dostupný až někdy v únoru, ale už teď si ho můžeš objednat.
Jo a tady jsou nějaké obrázky naživo: www.thaimtb.com/…viewkatoo.pl?…
LOL:o)))
Protch LOL? :-)
některý fotky…
Některý jsou fakt LOL. Ještě, že jsi to napsal. Já to poprvé otevřel a protože to načítalo pomalu a viděl jsem jen hatmatilku, tak jsem to hned zavřel. Teď jsem to nechal celý načíst…
od tý doby co navštěvuju ruský weby sem se poučil a nějaká hatmatilka(ikdyž azbuku umim hláskovat:o)) mě neodradí:-)
nejlepsi je ten japonskej Bajkr:-))
ja bych rekl, ze je to thajec:-P ale joo, vypada drsne:-D
no:-),hlavni je,znat naseho(mistniho) Bajkra:-)
ten ruzovej ja fakt nadhernej !!!
Na Tvou Konu to ale nemá :).
já vím, že to tu bylo už několikrát, ale pokud bych chtěl opravdu chrtí lehké kolo, tak bych šel do tohodle: www.kolokram.cz/…uct_info.php?…
no a zbyde ještě hodně peněz na vylepšení výbavy :o)
to bejvalo, dneska už asi supa. Dost podobnej rám a prej se dá sehnat kolem 6ti. Na závody ideal.
to jo ale supa má každý :o)
jo to je pravda, ale pokud bych chtel ram ciste na zavody, na zniceni, nevadilo by mi to. Pro radost bych si ho nekupoval.
A kde ho maji za 6ku?
tusim ze kupkolo, pod 6
problem je ze sup neni na V-brake, tusim ten scandiovej, navic vazi vic nez moje hlinikovy KHs
já půjdu do GT Zaskar Pro 2007 (cena v pohodě pod 10k) … ten rám je špičkovej :)
ja bych za ty prachy šel do Duratecu!!!!
no kdyby mě udělali v Duratechu na míru totožnou geometrii GT Zaskaru tak proč ne :)
klidne te ji za relativne malej peniz udelaji :-)..no problem, zmer si ho a napis jim.
www.marinbikes.cz/ramy.htm cena za ram „Indiana Fire Trail“ solidni, kolo je taky docela podarene …
Jasný. Taky jsem na něj koukal a psal jsem jim i mail a některý rozměry prostě nepasujou na ty věci, co už mám dávno doma, ale líbí se mi hodně… Ten bílej Indian Fire Trail. Ale vemzmu (už určitě) toho Treka… www.marinbikes.cz/…IFT_714g.gif
Treka :). Tamto je Marin IFT.
Dnes jsem na toho treka narazil v jednom Ostravskem krame. 10900 myslim.