Prosím o pomoc,
Vybírám horské kolo do 20 000,–.
Nicméně problém je moje výška 197 cm a okolo 120 Kg.
Co byste doporucili prosím? Jsem dost ztracenej v nabídce.
Díky moc
Prosím o pomoc,
Vybírám horské kolo do 20 000,–.
Nicméně problém je moje výška 197 cm a okolo 120 Kg.
Co byste doporucili prosím? Jsem dost ztracenej v nabídce.
Díky moc
Co tohle? Je i v černé, 22,5" velikostně vhodné. Je to o něco málo víc, ale výbava je přijatelná, má to i dobrý brzdy, což je na 120 kg důležitý.
Díky moc, je to pro me dobra volba do této cenově kategorie.
Nevím zda najdu na tyhle požadavky kolo v bazaru, co jsem se koukal, tak je toho minimum ..
Pak ještě tohle , jsou velmi podobná, já bych volil to Force, má lepší výbavu.
Na 120 kg a 197 cm mu pekne radite.
Tahle kategorie jedine RB CRR290 3XL.
Na to bude čekat rok a nikdo neví, jak to bude velký a za 20 k to nekoupí. Rada nad zlato.
Koupi za 26. Rada nad zlato to sice je ale lepsi nez vyhodit 20 tisic za force kolo ( kde se mu bide ohybat zadni stavba a bude furt skrtat o brzdu z vrchu nebo resit obecně skrtani brz.na RU) a pak na tom nebude jezdit.
A pak dalsi vec ke velikost na 197cm. Tady by bylo idealni aby kazdy kdo radi napsal svoje proporce/zkusenosti. Za mě je 197/120 na takova kola uz dost.
Vojtisek tu prodaval sveho Treka ve vel. 23.
Zakladatel chce kolo za 20 k, to zaprvé. To RB je, jak píšeš za 26, což je o dost více, to zadruhé. Tato velikost už není dostupná, má být od k dispozici od května v nové edici, ale aby to nedopadlo jako s gravelem, to zatřetí. A začtvrté, cena bude nejspíš vyšší než teď.
Rada „kup si kolo mnohem dražší, to bude lepší“, je fakt nanic, když je mimo finanční limity zadavatele. Pokus se dát typ na kolo v souladu se zadáním, jinak to nemá význam.
Jo a s tím kroucením jsi také mimo, nejspíš nevíš, o čem mluvíš. Já mám 115 kg, momentálně jezdím na laciném rámu Force a žádného kroucení jsem si nevšiml.
Takže se pochlap a dej seriózní typ na něco, co vyhovuje zadání a dá se hned koupit, to ostatní jsou zbytečné řeči.
Moje zkusenist force epigoni se 108kg. Zadni stavba se kroutila a skrtal jsem na brzdu z vrchu. Resil jsem to dokonce se servisakem ktery na to prisel. Ja furt steloval RU. Za to kolo jsem v roce 2017 dal 26 tisic po sleve od stavitelé.
Geometrie me taky nesedela tehdy. Moc sportovni a mala velikost.
Ja jsem se pochlapil a rekl jake kolo. Jestli je nedostupne ro jsem nevěděl. Ohledne penez jestli je drazsi a ty a zadavatel se držite rozpočtu ok. Ale rozpočet je neco s cim se pracuje. Takze moje rada za tech +6 tisic ( ketere jsou pro tebe neprekonatelne) je lepsi si priplatit a koupit poradne kolo na kterém budu rad jezdit nez ustetrit pár korun ( kolo si kupuje na x let takze se ta castka rozpocita na ty roky) a trpět. Dobrá rada prostě s 197/120 neni. Buď si priplatis/rozumne pohledas nebo se uskromnis. Je to jako muj kamarad co ma 217cm. Koupil si fiestu ve ktere sedi jako Hightower z policejní akademie protoze na drazsi nemel.
Tim nerikam ze je MMR, Force, Decathlon špatné. Ale prostě výška a váha mu nedavaji velky výběr.
A mozna jedna rada. Treba mu v RB to testovací 3XL prodaji. V praze se domluvit s Heinikem.
Mimochodem, ten můj typ na Force Granus velikostně není nesmysl. Kolega má 197, čili to samé jako zakladatel, a rozměrově má takřka stejný rám: stejnou délku, stejné úhly, hlavovku o 1 cm delší a sedlovou trubku delší asi o 2 cm. K tomu 10 cm představec a 4 cm pod předstacem a je náramně spokojený.
Řekl bych, že ten Granus je OK.
Třeba je jinej nez muj epigoni ve 21 z 2017.
Řekl bych, že Granus má zadní stavbu robustnější, takže teoreticky pevnější. Navíc to kolo má 2 roky záruku, já bych se toho nebál. Levnější verze toho samého stojí 17 000, za ty prachy dobrý.
Ideál pokud to neprodal. A jeste usmlouvat par korun dolu jelikož je to ležák.
Trek ti bude ve 23” a udava ze tu hmotnost snese coz v kombinaci s dozivotni zarukou v pohode kdyz to nekde prijde k uhone :)
Ja s dvouma metrama jezdil 3 roky na xcaliberu 9 a spokojenost, ted jsem ho vymenil za full z duvodu pohodli jinak bych na nem vesele lital dal :)
Neprodavas svoje jeste?
Nakonec sem ho nechal brachovi. Kazdopadne nemel pevny osy coz by na 120kg bylo asi dost trapeni, ted uz je tam ale davaji myslim
A prodavate toho Treka?