Zdarec,
určitě je tady někdo, kdo váží jako já – 94 kg a proto bych se zeptal, jaké by mi doporučil kola na HT.Cena okolo 5000kč.A nebo někdo,kdo tomu opravdu rozumí.Jezdím úplně všechen terén.
Díky předem za všechny rady a tipy.
Zdarec,
určitě je tady někdo, kdo váží jako já – 94 kg a proto bych se zeptal, jaké by mi doporučil kola na HT.Cena okolo 5000kč.A nebo někdo,kdo tomu opravdu rozumí.Jezdím úplně všechen terén.
Díky předem za všechny rady a tipy.
Vážím podobně a radím – nijak se neomezuj. Jinak kombinace Novatec náb a Remerx ráfků, tak oblíbená poslední dobou.
myslíš třeba něco takového?
http://www.bikez.cz/…o-disc-7325/
Slyšel jsem,že to je tak trošku na „lehčí bikery“(do 80 kg), i když podle mě je to pěkná hloupost…ale díky
Tohle už k dostání není, tuším. Teď jsou tyhle náby zapletené na ráfcích Remerx Magic. Já vozím stejné náby, ráfky Remerx Fastdisc, DT Revolution dráty, drží to, slouží bezchybně a věřím, že bude i nadále.
Sehnal by se to ještě dalo, ale 105kg se mi na tyhle kola zdá fakt hodně.
…takže co by jsi mi tedy doporučil na HT?…váha 94 kg, jezdím opravdu naprosto vše.Díky.
Ja mám 107 kg a zapletená kola WTB laser disk a zatím drží jen ted odešlo 1 ložisko tak ho sháním mají nejeto tak 3000 km
Ahoj, vážím 100kg a teď jezdím fulcrum red metal 5 http://www.kupkolo.cz/…11_5710.html akorát loňský model a bez problémů. Předtím jsem jezdil mavic crossmax (na véčka), byly lepší akorát kapánek dražší.
A jezdíš na těch fulcrumech jakýkoliv terén ( težký kamenity terén,sjezdy apod.)a nebo spíše rekreačně.Pokud by byly opravdu tak dobré,šel bych do nich.Nehledám krásu ani nehodím gramy, hledím na funkčnost.Díky
Doporucuji Fulcrum red metal 1×l nebo crossmax st.Oboji vyzkouseno,vaha 95kg…cenove jsou nekde jinde,ale je to jistota.
95 kg zvládně většína normálních kol, netřeba Crossmaxů.
tak malinko záleží aj na tom, jak moc tomu bude sódruh dávat nažrat. na jednom velocipéde mám jednostenné remerxy a drží to ;o)
z čisto fyzikálneho hladiska bude 95kg borec potrebovat pevnejšie ráfky jak rovnako intenzívne jazdiaci 65kg borec… 8o)
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že třeba výplet 1,8 dráty (32) ostřejší ježdění 90 kg jezdce moc dlouho nevydrží :-(
Nedovedu posoudit, jestli jezdím ostře, prostě normální XC ježdění a dvacetosm zeslabovaných DT Revolution drží třetí sezónu. Bez prasklého drátu, bez centrování, s posezónním servisem kol. Váha mi během té doby oscilovala mezi 90–100 kg. Jezdím úplně všude, nikde se neomezuji.
Z toho plyne moje přesvědčení, že není třeba se nějak výrazně omezovat. Samozřejmě do nějaké větší gramařiny bych se nepouštěl, i když si myslím, že dost podobně těžkých bajkerů vozí daleko lehčí kola.
Je to hrozně o stylu jízdy a zřejmě to vůbec neprasíš. Podobně těžký kamarád má teď nějaká těžší festovnější kola (schválně aby držela). Drátů tam je 32 a to 2mm nezeslabovaných.
A zadní musí centrovat každou chvíli. Přední drží celkem dobře.
Předchozí kola dost podobná a to samé.
Nechtěl bych ani raději vidět, kdyby jezdil 28 rev. drátů.
Je pravda, že na nějaké větší prasení mám bytelná kola na fullu a na tomhle kole jezdím vážně jen XC. V rámci XC ježdění se ale nijak neomezuji, v rozbitých sjezdech stačím fullům a přijde mi, že nemám problém to pustit.
Podle mě hodně dělají ráfky, s těmi jsem hodně spokojený. Uvidíme, co se stane při přechodu na něco lehčího.
Do 5000,– se vlezou Fulcrum RM5 nebo DT Swiss X 1900. Hmotnost +/- stejná. Který byste spíš doporučili? Budou i tyhle „nejlevnější“ DT Swiss zapletená kola lepší než RM5? A jak je to se servisem obou značek? Hlavně po stránce rychlosti opravy v případě reklamace nebo pozáručního servisu? Díky
Dé 5K Kč se dá řešit vskutku mnoho věcí, ale hlavně ruční náplety s výrazně nižší hmotností.
Ty máš 100kg?
100kg nemám, ale když se tady mluví o kolem do 5 tisíc, zajímalo mě jak jsou na tom DT Swiss X 1900. Podle katalogu mají limit 90kg.
Takže za 5k se vyplatí spíš něco ručně zaplést?
Myslím si, že ano, protože u 5K Kč se dá jít u na váhu 1550g, což je v týhle ceně vcelku nevídané :-)
Něco kolem té váhy by se mě taky líbilo,jen bych tam chtěl náboje na 9a10mm upínáky.Jestli to má nějakej vyznam.
tuhle kombinaci bych vzal taky, bude IMHO jiná hmotnost setu
jedině oboustranně radiální, ale cena je jinde, než si myslíš…a musíš mít na to napřed mentálně…
Jdi domů Ivane !
Taky se poohlížím po nějakých kolech alw chtěl bych jít ještě s cenou dolů…kila mám stejný jako zakladatel. Mám meridu matts xc 100-d a jsou na tom původní kola. chtěl bych tam dát něco jinýho ale nevím co. cena tak 3–4k spíš 3k ale jestli to vůbec za něco stojí
frm5:-)
Mam ráfky Dt 420 Sl,přední naboj na 9 mm upínak a zadni nějaký deore.Zadní náboj chci na 10mm upínak.Má cenu vyměnit jen ten naboj a ty ráfky nechat,nebo nestojí za nic a mám sehnat jiný kola,co myslíte?
náby Novatec D041SB + D042SB, „Mikebike 1590 Kč“http://www.mikebike.cz/?page=zbozi&Igen=13&IIgen=376&IIIgen=379&IVgen=&Vgen=&stranka=&detail=2895 a 839g
ráfky Remerx Dragon, Kupkolo 574 Kč a cca 1120g
výplet 2,0 nerez, 32 drátů, mosazné niple, kdekoli, dejme tomu 500 Kč a cca 500 g
takže za 2,7 tisíce budeš mít 2,5kg těžké kola, které vydrží prakticky všechno :)
Hnoj ti určitě poradí lepší/lehčí variantu
Zas když budu dávat jíný,chtel bych lepší než tam sou
Kdyby ste meli 77kg jako ja neresili by ste hovadiny :D,ale za me bych se FR Rem Metal 5 nebo 3 vubec nebal
Kdybych měl metrák a v terénu prasečil, tak bych se FRM 2:1 výpletu trošku bál. A hlavně pak čekat až dojde případný prasklý drát.. To vidím jako jejich nevýhodu. Snad to nebudu muset řešit. Jsem lehkej a myslím že to celkem šetřím, i když „zadařit“ se může kdykoliv.
Ale my radi zerieme a preto potrebujeme pevne kolesa :-)
Vozíte někdo ráfky dt X430 pls???vydrží něco?díky moc!
hej, sú ok. Mám ich už cez 6700km a žiadny problém.
Kamarát čo má okolo 95kg ich vozí na fulle so zdvihom 140/150mm a držia tiež :)
Len trochu blbá je šírka, nové verzie majú asi 18mm, ja mám našťastie staršiu čo má aspoň tých 19mm :)
mám fulcrumy RM5 druhou sezónu, ostrý XC ježdění, přes sezónu pomalu každej víkend většinou XC závod, vůbec je nešetřím, jsou to fakt pevný kola, nevím co je centrování
Zkus se podívat na Chain, Wiggle, atd. na sety od Hope – Hoops. Různé kombinace ráfků na Hopackých nábách, dají se sehnat za zajímavé peníze.
Sám mám Kilo, a vozím Hope II, DT a Mavicy EX721 – prasovzdorná kombinace.
Vážím od 100 do 110 kg. Mám Remerx Fastdisc na Deore nábách a naprosto bez problémů.
Tak nicm otevrel jsem si spatny vlakno :-)
Zdravím,chtěl jsem se zeptat -vážím 91 a potřebuju druhá kola na HK na V brzdy,na pláště na najíždění km na silnici,cestách. Mám nabídku na kola náboje Novatec, ráfky buď DT XR 425 nebo Mavic XM 117 /O cca. 1200 levnější/.Má to cenu připlatit? Nebo zvolit třeba Crossridy? Díky za názory,případně na nabídky pokud někdo nemá nějaká slušná kola na V doma.
Mavic XM117 je levnej, ale dobrej rafek. Je i celkem lehkej, akorat halt neni kaliskovanej. Ja bych za ten dt nepriplacel. Obzvlast u vecek, kde je rafek do znacne miry spotrebak.
ještě bych se zeptal případně na nějaký nápad,názor nebo návrh kombinace ráfků,drátu,nábojů pro mne –91 kg,na najíždění km po cestách,se slušnou váhou,tuhostí a cenou okolo 5000. Díky.
Hodim dotaz sem. Mam lehce pres 100kg a uvazuji o novych kolech na 29" ht. Jsem rozhodnuty pro kombinaci dt swiss 350 naboje a rafky wtb frequency i23. Ale nevim jake spice, 2mm, 2–1.8–2 nebo ploche? Na 26" mam sapim race s i19 a bylo to v pohode i kdyz jsem mel 115kg. U 29" nevim.