Ahoj všem,
Chci si v horizontu cca 3–4 měsíců pořídit nový kolo za moje stávající. Rozpočet bych viděl tak na 15k strop.
Požadavky, co od toho čekám:
Velikost 29 palců (jestli mě 29 bude vyhovovat si chci ještě ověřit půjčením kola na závod Manitou Železné hory, kterej si chci letos zkusit), rám hliník, vidlice odpružená s tlumičem, kotoučový hydraulický brzdy. Nejsem náročnej a myslím, že nějakej základ tohohle mě bude stačit. Chci si prostě proti mýmu stávajícímu kolu trochu polepšit, ale kupovat kolo třeba za 30k nechci, protože jsem amatér a rozdíl bych stejně asi moc nepoznal.
Vyhlídnul jsem si na netu tohle: https://www.kolapesek.cz/…016-p209439/
Líbí se mě jak vzhledem, tak si i myslím, že by mě svým osazením (brzdy, převody) vyhovovalo.
Včera jsem tady na fóru náhodou narazil na téma, kde tazatel chtěl kolo za 18k a kromě rad jaký kolo koupit dostával i rady, ať osloví nějakýho stavitele, že postaví buď podobný kolo levnějc, nebo lepší za stejnou cenu.
Chci se teda zeptat, jestli má cenu u kola za 15k zkoušet nějekýho stavitele, jestli by postavil podobný kolo za lepší cenu, případně za stejnou cenu něco lepšího – nižší váha, nebo nepší vidlice, nebo lepší komponenty apod.? Nebo jestli prostě s 15ti ticícema je lepší jít do krámu a to kolo koupit tam?
Případně jestli tady víte o nějakým osvědčeným staviteli kol někde ve východních čechách, Pardubice, Hradec Králové?
Předem díky za odpovědi a rady.