Ahoj, neplánoval by někdo příští rok vyrazit na kole do Chorvatska ?
Jsem vášnivý cyklistka a chtěl bych si něco dokázat a zajet si na kole k moři na dovolenou..
Piště případně jakékoliv rady a tipy.
Díky !
Ahoj, neplánoval by někdo příští rok vyrazit na kole do Chorvatska ?
Jsem vášnivý cyklistka a chtěl bych si něco dokázat a zajet si na kole k moři na dovolenou..
Piště případně jakékoliv rady a tipy.
Díky !
Ahoj ,taky bych chtěl na kole do chorvatska ale určitě to nechci šlapat sám, můžem se zkusit domluvit na společné cestě, zatím s takovou jízdou nemám zkušenosti
Doporučuji natrénovat nejprve někde po Česku, ať se může člověk v případě problémů vrátit. Při mé první vícedenní akci (cca 1100km/týden) byla prdel K.O. a že zvyklý na denní ježdění jsem. Samozřejmě každý den čisté kraťasy, ale pravděpodobně sůl udělá svoje a posledních 200km jsem nevěděl jak na kole sedět. Mohl bych přidat foto, ale nechci strašit:-)
Už mám natrénováno cestování po Česku i Slovensku..
Jsem sice mladý zobák, ale troufnu si říct, že jsem docela trénovaný, určitě bych celou zimu věnoval ještě přípravě..
Můžeš mi dát nějaké info, nebo tak ? Předat tvé zkušenosti atd… ?
Napiš mi když tak na email jan.tichy1040@seznam.cz
já odpovídal na lubskr25, který píše že zkušenosti nemá, ale rád by vyrazil. Třeba to pro něho vůbec nemusí být problém, pro mne to byla prekérka:-) Nejsem zrovna dobrý spisovatel na předávání zkušeností, ale dá se toho fakt najít mraky na netu a samo i tamto webu.
Určitě pohledáme a určitě by se udělaly nějaké zkušební jízdy, jestli by jsme ten nápor vydrželi a každopádně by jsme museli mít i nějaké zadní vrátka..
Zdravím.. Bohůžel po měsíci.. Můžeme se prosím spojit alespoň přes e-mail ?
Napiš mi prosím jan.tichy1040@seznam.cz
Rok dopředu bych neplánoval, za tu dobu se může změnit spousta věcí. Rok dopředu se dělá plán tak do Himalájí.
Souhlas. Ale určitě by se měl rok dopředu připravovat, obzvlášť, jestli je tazateli 17. Ideální čas začít najíždět km.
Preco nie? Ja som posledny velky trip (na Korziku) veru planovala rok dopredu a vobec nelutujem, prave naopak. Trasu sme velakrat pomenili, ale zmeny boli dobre, lebo finalna trasa bola vysperkovana k dokonalosti :))) Navyse posledne 2 mesiace pre nasim odchodom bolo v praci tak vela roboty, ze sme sa extra priprave nestihli venovat.
_____
Haha nejlepsi je tenhle šašek. Ten neujel v kuse ani 50km.. :D http://www.youtube.com/watch?…
Ale pred timhle klobouk dolu. To je dobroduh jak se patri.. http://www.youtube.com/watch?…
JJ znám obě videa :-)
Taky znám..
Studoval jsem to.. ten mladší týpek je nějaký divný no! .. Ale ten druhý! To jsem smekal! A taky mě inspirovala ta stránka na to bydlení.. Žádný další nadšenec tady není?
Vyhledej si expedicní veterani a zamer se na jeho cestu na skladacce (videa doporucuju)…to se teprve pobavis…
Ahoj, mrkni na toto:
https://www.youtube.com/watch?…
Jeli jsme to loni s manželkou a synem.
Velká příprava není potřeba. Pokud dáš stovku za den nalehko, tak na těžko ji dáš taky a tělo si postupně zvykne.
Staší tedy se párkrát předtím projet 60–100km, aby si zadek zvyknul.
Chce to dobře naplánovat – mapy.cz to umí, ale v cizině si musíš přetahovat cesty na cyklostezky – nějak se tomu mapy pořád vyhýbaly. Manželce dalo několik večerů práci u pc, než tu cestu přesně naplánovala.
Na kolo je potřeba dát dobrý gelový sedlo. Já jsem měl standardní tvrdé xc sedlo a nevadilo mi, ale synovi jsme museli po třech dnech cesty ve Vídni kupovat nové, jinak se už nemohl posadit.
Další dost užitečná věc je měsíčková mast na zadek a rozkrok – docela to trpí a ta mast rychle hojí, takže klidně mazat i preventivně.
My jsme jeli 80–130km denně, průměr 16–20, takže 6–8 hodin denně sedíš a šlapeš :-)
Kalhoty s plínou stačí dvoje – abys je mohl střídat.
Kolo je dobrý HT a větší pláště – jedeš natěžko a občas trefíš nečekanou díru, obrubník, … a při naložení kola 30kg a větší rychlosti se tak vyhneš zbytečným problémům. Nosič bytelný, vyztužit a pozor na brašny co lezou do kola.
My jsme jeli Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosnu, Chorvatsko.
Jediný problém byla Bosna – přechody i pro kola fungují pouze ty velké mezinárodní. Na malých nás nepustili, takže jsme museli prodloužit trošku cestu.
A ještě jednou jsme museli prodlužovat cestu – když jsme z Bihače odjeli a za hranicema v Chorvatsku byly vesnice vylidněné – museli jsme jet neplánovaně až do Kninu.
Spali jsme většinou v kempech, 2× penzion (Rakousko), 1×hotel (Chorvatsko-Knin).
Naplánuj si určitě jeden odpočinkový den – vždycky to na někho přijde a pak se hodí trošku zregenerovat v průběhu.
Pěkná práce. Máš někde trasu ? A jak byla cesta zpět ? Dík
Trasu bych musel někde vyhledat.
Zpátky jsme jeli Jachtbusem – neměli jsme tolik času, tak jsme zvolili tuto variantu.
Původní plán byl trošku se unavit před týdení dovolené na jachtě – tak jsme zvolili cestu k moři na kole :-)
Párkrát jsme už jeli na těžko kolem 1tis km. Je to nádhera, krásné očištění těla i duše :-)))
Někdy bychom ještě rádi dali Istanbul-Holice – tam letecky, zpátky na kole.
Koukal jsem na jejich stránky a přepravě kol jsem nic nenašel. Hledám špatně,nebo jsi to měl individuálně domluvené ?
Manželka tam volala a řekli že žádný problém. Když pak přijela řidička a my s úsměvem chtěli nastoupit, tak nám vynadala a chtěla nás tam nechat. Nakonec po telefonu do ČR na centrálu trošku ubrala a s jejím kolegou řidičem jsme kola bez problémů zapakovali do přídavného boxu na zádi autobusu (vozí v tom lyže, nebo prkna, …). Takže po krásné dovolené první problémy až zase s Čechami :(
Čau já bych taky kdyžtak poprosil o trasu :-)