Ahoj. Prosím,jezdíte někdo tyto náboje a pokud ano,jaké jsou Vaše zkušenosti.Najeté km.,závady atd…Ve vyhledávání jsem nic nenašel.Děkuji
Ahoj. Prosím,jezdíte někdo tyto náboje a pokud ano,jaké jsou Vaše zkušenosti.Najeté km.,závady atd…Ve vyhledávání jsem nic nenašel.Děkuji
Ahoj XTR M975 jezdím,mám najeto kolem 7000km a v pohodě.Mám je teprvé od minulého léta,čas ukáže kolik vydrží.Odjeto pár závodů.Jejich levnější sestřičky LX vydržely 200000km,sem tam nějaký závod.Potom výměna konusů a jezdí dále na druhém kole.XT by mělo mít lepší těsnění než LX.S shimano náboji jsem spokojený.Ať koupíš XT nebo XTR myslím že budou bez problému.
Slyšel jsem názory,že ten nový ořech se zadírá a nebo občas šlápneš do prázdna.Ty náboje se mi líbí,ale nerad bych při té ceně šlápl vedle.
Tomu bych nevěřil.Mrknul jsem přesně na označení a mám 06ky XTR965 ale myslím že na tom budou stejně.Zatím žádný problém.
To je právě ono.XTR-07 má nový ořech,udajně rychlejší,ale občas prý problém a tak sonduji.Ale děkuji za odpověd.
jeydil sem ty novy xtr zapleteny kola ořech by mel bejt stejnej , a zadnej problem , jeste mi nekde jezdí starý xtr ma najeto par tis. a ani jednou nerozebirano – v pohode
nesplet si se o jednu nulu? :)
J j koukám na to a je tam jedna nula navíc.
To je fuk,i tak je to dost. Jenom mě překvapuje jak málo lidí tady ty náboje jezdí.A nebo už je to příliš otřepaná debata.
no co čekáš od náb které mají konusy a výrabá se jen rok?
dost? cekas ze se naby za hodne tisic vysypou po 700km?
To neřeš. Na obyčejnejch Alívkách jsem najel cca 20 000 km. Seřizování kónusů je jak tady kdysi někdo řekl aristokratická záležitos. Pokud se o ně budeš starat, tak jsou na věčnost. Já mám teď na XT asi 5 000 km a mají netknutou vazelínu, jen je hlídám…
O konusy a jejich životnost strach nemám a o údržbu už vůbec ne,ale šlo mi spíše o životnost ořechu.
Poslední dobou letí průmyslové ložiska.
Tak trochu jsem čekal,že tady tenhle názor zazní. Na konusech nijak nelpím,ale u XTR mě lákala váha a u xt zase cena.Jako další variantu jsem zvažoval DT-340,ale ta cena už ja jinde než jsem se chtěl dostat. Ty nové XTR mohu koupit za 4000 komplet a to mě přišlo zajímavé.
To je pěkná cena,ty svoje jsem koupil za 4500kč.Taky tak trochu hledím na váhu.Kdybych vybíral znovu jdu do 240s ikdyž jsou dost drahé.Lehké jsou taky AC nebo a2z ale moc o nich nevím.Za 4000kč asi lepší neseženeš,co se týče váhy.Možná AC.Jsou lehčí než XTR,ložiska prý nic moc.
Tak si kup DT 370
Já jsem spopkojený s XTR:-)Možná časem 240s
Kouzlo nábojů DT pro mě spočívá v zubatkové konstrukci ořechu než v tom,že jsou na průmyslech.A toto DT-370 nemá.Ale díky za názor.
za 4000 novy? super cena, sel bych do nich.
No jasně,že nové a dokonce se zárukou.
tak to je parada, mas to na V nebo sentrlock?
Na CL.Asi do nich půjdu,jsou krásně udělaný a navíc se musím rychle rozhodnout jinak o ně za tuhle cenu přijdu.
Za 4000,– to je cca nákup, neváhej… Podle mě jsou tyhle náboje lepší nějaký DT240…
Asi se Vám podařilo mě přesvědčit.V pondělí pro ně poletím.
no o tom srovnání by se dalo dost debatovat, ale rozhodně sou XTR hodně dobré
Mám XTR 975, ale pouze měsíc, takže zkušenosti malé. Report bude tudíž taky krátký: sametový chod ložisek, který ti žádné náboje na průmyslech nenabídnou (nebo aspoň já jsem ještě žádné takové v ruce neměl, takže to neznamená, že neexistují…), poměrně tichý chod ořechu – určitě jiná konstrukce, než předchozí XTR, ale životnosti a funkce se nebojím.
Pokud máš možnost sehnat 975 za rozumnou cenu, tak do nich jdi.
Mám XT-M770 (verze pro V-brzdy) asi 3 měsíce.Zatím vpohodě,kolo se točí dobře.Cvrk už skoro přestal cvrkat.Jediné co mi vadí je ta plastová krytka konusu,když se pod ní dostane voda s trochou písku nebo něčeho tak začíná vydávat nepříjemné zvuky o náboj,ale zavchvíli to přestane.
ak by niekto nasiel lacnejsie ako tieto, bol by som vdacny za odkaz www.bikesport.cz/detail.php?…
no záleží, jestli sháníš jenom samostatné náby a kola si budeš vyplétat sám nebo se poohlížíš po již skládaných kolech
Opet trochu rejpnu to nejakyho vlakna, nemate za ten rok co se tu nic nedelo nekdo nejakej nazor ci postreh k tomuto tematu? Co se tyce vydrze, spolehlivost, poruchovosti apod.
moc diky