a kolik teda máte dlouhohodobý průměr v nastoupaných metrech na 100km? Mně to vychází cca něco přes 1400m/100km
a kolik teda máte dlouhohodobý průměr v nastoupaných metrech na 100km? Mně to vychází cca něco přes 1400m/100km
a k cemu je ten udaj dobry?
a z akého počtu kilometrov je ten priemer?
ze 100 km :-)))
jenže ze kterých 100km, spíš ze všeho najetého.
no tak max. ze 200km, jinak by se tak blbě neptal :-))
Z moc velkého to nebude. Kdo jezdí hodně, tak to v drtivé většinou nebývá ani 1%.
% čeho, nerozumim
poměr nastupaných km k najetým. Pokud jsi nastoupal 119 km a ujel 8 500 km, tak ti to dělá 1,4%, které v zakládajícím příspěvku uvádíš :-)
comp co mi měří vejškový metry mám od loňska tak z 8.5k
loni 1.790, letos to snad nějakými alpami vytáhnu na 2k :-)
už se tu tohle převýšení v % řešilo v nějakém threadu typu „kolik máte najeto“, ale teď jsem to nenašel
Ja mam ted prumernou vyjizdku: 669 m na 47,5 km… :-) (jezdim spis kratsi trate)
k veci moc dlouhodoby prumer to asi nebude kvuli tomuhle cislu jinak da se udelat behem 100km klidne i pres 3km vyskove… ale to neni dlouhodoby prumer..no
mám podobný názor.
proboha proč ne? já mám těch 1.790/100 za loňských 1.900 km a z toho je nejvíc pražská šárka, brdy a křivoklátsko… :-) prostě jen rád jezdím singlama do/s kopce
vzdyt pises 1900km s vysokym prevyšenim…
to beru ale kdybys mel najet treba 10k/rok tak ty nastoupane metry takove mit nebudes…
kdybych mel computer na fulovi tak tam mam tez slusne prevyseni… ale neni to jedine kolo a kdo jezdi vic tak najede nejaky zaklad na jare a to do kopcu jiste ne…
no jooo, no… já jen reagoval na tvoji větu, že „to asi nebude dlouhodobý průměr“… může být, ale nejspíš ne pro vás, co jezdíte 10k a víc ročně a co na jaře najíždíte ZDV :-)
bez nejakeho najezdu poradne kopce nevyjedes a to pak neni sranda…
a tlacit nahoru taky neni uplne zabavne…
jak jsi to napsal o kousek níž: každý, jak to má rád a jak mu to vyhovuje – mně prostě to zlepšení výkonnosti jarním nájezdem ZDV nestojí za trápení se na rovinách (a nedejbože ještě na silnicích) během toho nájezdu :-)
to ja beru jen rikam ze do poradneho kopce musis pak tlacit a to mi neprijde jako ok.. :)
O tom to právě je, na jaře se trošku potrápit, aby si to pak člověk v sezóně a při parádním počasí mohl užívat.
No, vždyť přesně to jsi teď potvrdil. Na to abys ujel za sezónu 1 900 km ti stačí jezdit občas po obědě kopec za barákem a máš poměr nastoupaných km k ujetým, jako hrom :-)
To jsi jako 70× jel na kopec a z kopce????
Většinou jsem si ho před první 24h dával 70 x, tedy 5 km na výšku, ale jednou jsem se trošku odvázal a dal ho 100 x, i s cestou na kopec a domů 7 070 m :-)
Bohužel mi pošel comp a všechny údaje jsou pryč. Tehdy jsem si to ani neuložil do deníku, takže žádný záznam už bohužel nemám. Ale kopec stojí stále a jednou si na něm třeba dám soukromou 24h, kdo ví :-)
kdyby si jel nahoru po asfaltu a dolu terenem mohlo by to byt zajimave kdyby ten sjezdik byl pekny… :)
Šlo mi vždycky jen o to, rychle nastoupat pár km, abych si ověřil, že to nohy vydrží. Na 24h je totiž tolik věcí, které tě můžou skolit, že hodně pomůže, když víš, že aspoň na něco se můžeš spolehnout :-)
jasne, no kazdy jak to ma rad a jak mu to vyhovuje… :)
Člověče, ty seš blázen :-)
Chce to obrovské odhodlání. Určitě bych mu proto neříkal blázen, mám velký respekt :)
Samo v dobrým, ale jiný slovo mě prostě nenapadlo!
Pavle, Pavle, vidíš to co děláš?!? Mně jsi jenom zkazil požitek z večeře(já tu tvou pilu dávno znám), ale mladému jsi vzal elán do ježdění! :o)))
ešte je rozdiel v nastúpaných metroch na bajku a na silničke
čojaviem, asi pod 1%.. nesledujem
tak ja si tiež trochu „začúram“ ;)
Silnička (údaje od 2.4. do 30.4.2011)
vzdialenosť 582km / nastúpané metre 6.645m
priemer 1.141m / 100km
MTB (údaje od 24.3. do 28.4.2011)
vzdialenosť 474km / nastúpané metre 7.115m
priemer 1.501m / 100km
Od doby, co jsem si pořídil VDO MC1.0 mi to dělá:
silnice: 23122 km, nastoupáno 330328 m, průměr 1428m/100km
MTB+singl: 11561km, nastoupáno 240953 m, průměr 2084m/100km
Pěkná práce :-)
Dík ;-)
Prosím tě, neber to osobně, ale můžeš mi říct co děláš? Máš rodinu? Děti? 40 tis za rok najezdí někteří profíci … Z těch tvých údajů jde hlava kolem !
Klídek, to nejsou údaje za rok 2010 :-)
…ale 2011 :-D
Jsem v klídku, neboj, tvoje letošní jsem si všiml v sekci FOTO :-D:-D… Pochlubíš se teda ?
Není se čím chlubit. Je to celkem smutný příběh… :-( :-(
Já jen, že takový kvanta kiláků, to chce hodně času na kolo, já najedu kolem 4 tisíc za rok a víc prostě nejde. A ženě např. připadá, že jsem furt na kole :-D
Pamatuji si na jeden silniční závod, kde jsme mívali převýšení 2000m na 90km. To bylo peklo… :-)
hh to nás čeká za týden na šele :)
Lonsky Drtic: 123 km a 3,3 km…
Čekal jsem, že tady začnou všichni machrovat. :-P
To ale jsou všechno bikové závody, co tady píšete…
Jo, KŠ na 250 km míval okolo necelých 4 500 m, BT na 185 km asi 3 300 m. Tuším, že žádný z dlouhých silničních maratónů nemá přes 2%. Možná něco v Teplicích.
Krušnoton je prý mordor.
Když se mi v Opavě nechce nikam dál, tak jedu na Chvalíkovice, přes Hradec vyjedu na Benkovice, sjedu stejnou cestu, přes Žimrovice na Domoradovice nahoře se otočím a zase vyjedu Benkovice zase je sjedu, přes hradec si vyjedu na Bohučovice, kolem lomu si to pak sjedu na Raduň a šup do Opavy. Dle map je to cca 55km a nějakých 1240m up. Nejsem venku dlouho, můžu se kdykoli bleskově vrátit a jsem v nádherném a klidném prostředí. Stoupání na Benkovice zbožňuju :-)
Benkovice jsou parádní, od té doby, co tam položili nový koberec, tak je to luxusní. Mohlo by to být ještě ale tak aspoň o dva kiláky delší. :-D
Jinak tuhle trasu, co jsi vypsal jsem taky jezdil, když jsem potřeboval potrénovat kopce. Ale ještě jsem si k tomu přidával Hlubočec z Raduně a když byla chuť, tak Suché Lazce a nahoru na Pustou Polom. A když byla obzvlášť masochistická nálada, tak zařadit ještě Chvalíkovice – Jakubčovice, ale to se stalo tak jednou v životě, protože ten kopec nesnáším. :-D
Díky za tipy, snad bude počasí v týdnu přát a mrknu se do kopečků. Chvalíkovice – Jakubčovice jsem jel jednou, když jsem teprve objevoval trasy kolem Opavy bez mapy a myslel jsem že mě jebne :-) Člověk si pořád říkal, že už to musí skončit a ono furt nic. Jinak ty Domoradovice i Benkovice jsou parádní na sílu, když člověk jede nejméně 53X19. Není to tak prudké, aby to nešlo na velkou vyjet, ale zase je to dost, aby nohy pálely.
Ono se to nezdá, ale kolem Opavy je kopců fakt hodně. Jak jsem teďka v Olomouci, tak brečím. Jediný kopec široko daleko je Ecce Homo, tak jezdím pořád dokola tam. Už mě to přestává bavit.
Jestli budeš chtít jet něco delšího, tak si zajeď do Města Albrechtice – Lázně Žáry – Karlovice – Vrbno – Holčovice a zpátky na lázně, krásný okruh, 150km s pěknými kopci uprostřed. ;-)
To vůbec :-) Nejsem na delší trasy, o víkendech mi do té 100-ky bohatě stačí a přes týden mám většinou tak 2 hodinky, takže kolem těch 60km. Nemusím hnát, nezávodím, jezdím pro radost a pro zdraví :-)
Jinak když chci kopce, tak v teplé dny na to mám doma Pustevny, Lysou, Velký Javorník, Soláň apod ;-)
A jo, já zapomněl, že ty tady nejsi pořád… ;-)
Co bych dal za Beskydy…mmmm
Nevybereš si, tady je to zase pořád sníh, zima, hnusně, déšť, silný provoz… V Opavě je počasí i provoz přívětivější, ale zase tam celý rok dujou vichřice. Perfektně se mi jezdilo JV od Brna. Pořád pěkně, bezvětří, klidné silnice, ale zase je to tam skoro všude hnusná rovina :-) Je to těžké.
Pekné stúpanie a nie veľmi ďaleko od Olomouca je smerom od Plumlova do Drahan. Kopec začína v Žárovicích výživným viac ako 10% stúpaním. Pokračuje to takým tiahlym cca 7,5km stúpaním. Prevýšenie je cca 340m na 7,5km.
Jj, zrovna tenhle kopec jsem jel tenhle týden jako doporučení od známého. Kopec je to fakt pěkný, super asfalt, žádný provoz. Jenom když foukne, tak to je na morál.
Zas tak blízko to ale není, lehce přes 30km to bude. Pod Eccákem jsem za 45min a můžu jezdit. :-)
Ale keď sa už dostaneš pod kopec tak si dobre rozjazdený ;)
Inak tu v Drahanskej Vrchovine je veľa kopcovitých trás a veľká výhoda je, že je tu malý „silničný provoz“. Proste zapadákov :)
Ja mám zase opačný problém. Mám problém v blízkosti nájsť rovinatú trasu, keď sa chcem len trochu vyjazdiť :(
Na Drahanské vrchovině jsem jel dva tréninky a musím říct, že byly záživné. Jeden jsem jel na Jevíčko a potom zpátky z Jevíčka nahoru byl taky zajímavý kopec lesem. Dlouhý a slušně prudký. Moc to tam ale neznám, tak se tam moc neženu… :-)
todle odzávodit, tak klobouk dolu.
Teď se dívám, že jsme to jezdili průměrem necelých 32km/h…
Sem si to tak srovnal s výjezdem na Sv. Jure 86km +/- 2050 metrů a počitám že mi tendle vejlet vzal alespoň 4,5h života. :)
Tak to máš ještě dobrý. Sv. Jure jsem jel z Makarské a dalo to těsně přes 100km (převýšení přesně netuším, to bylo těsně před tím než jsem pořídil gpsku, odhaduju tak 2000–2200m. Kopec má těsně přes 1600m a ten přejezd pod začátek stoupání a pak zase zpět rozhodně nebyl rovina).
A jel jsem to něco přes 6 hodin.
Našel jsem v polar deníčku 1690m/54 km, žítková, lopeník, javořina a zpět..
2009 – 2460m/100km
2010 – 2180m/100km
2011 – 2007m/100km
až to dáš solo pod 3hodky, tak na to budeš mít i mentálně…zatím sedíš na hajzliku…avotomtoje.
Proč se pořád chováš jako *******? Má to nějakej význam, něco tím sleduješ nebo prostě fakt jseš?
nedrazdi dusevne chorych,mozu byt nebezpecni…
ty to taky nikdy nedáš pod 3hodky, jinak bys nebyl furt nasranej, že???
Mně je uplně jedno co dám a co nedám, ale nechápu, proč ty, když dle osobních zkušeností jednoho uživatele z BF se chováš v reálu celkem normálně, se tady chováš tadyy pořád jak totální blbec, kdyby to alespoň vtipný bylo.
zřejmě jsem se musel pak asi již přizpůsobit samotnému BF, abych nešel mimo řadu…a co máš proti mým kvalifikovaným radám, poškodil jsem už někomu tím jeho kolo, nebo manželku, když jsem mu takto odborně poradil…????
Ty neradíš, ty jen bonmotuješ nepříjemným způsobem.
mně to třeba připadá příjemnější způsob, než někoho sejmout natvrdo za to, co zrovna neudělal a měl to už dávno udělat…
A co takhle zkusit lidem poradit či pomoct? Jen každé téma shodíš nějakou svou velice inteligentní hláškou.
však si poradíš ne??? chytrej jsi tu snad dost…
Já si poradit umím, ale řadě lidem, kteří se na něco ptali, jsi svým příspěvkem ani trochu nepomohl, nanejvýš jsi věc na kterou se ptali shodil.
Ale proč bys ty měl někoho sejmout? Pokud nemáš konstruktivní radu, tak si radši ty tovje přiblblý bonmoty můžeš odpustit ne? Proč chce za každou cenu docílit toho aby tě všichni nesnášeli?
je to tu pro krácení volného času snad, nééé??? a ve svým volným čase si mohu radit jak chci snad, néééé??? čím větší sranda, tím se dožiješ vyššího věku, nééé??? avotomtoje.
No jestli to tak je, tak se asi moc nedožiješ…
je fakt, že polovina mých kamarádů je už po smrti…
Copak, nemohli tě vystát?
v pohodě pozadu :)
Na bajku nevím, ale na silničce mám podle bikemap dlouhodobej průměr 1000m na 100km.
Jenže Bikemap má model terénu úplně na nic, takže to je určitě o něco víc.
Tak za letošek je to docela slabé, jak najeté km, tak ten poměr k nastoupaným. Zatím mi to vychází 999,8m/100km. Ale to je tím, že sem ze začátku jezdil hodně po rovině a třeba na 70km sem stěží měl 200m. Teď už jezdím tak 1500–2000m/100km, tak se to pomalu zvedá.
a z kopce jsi letěl rogalem…to co jsi nastoupal, tak jsi i naklesal…takže akorát velká nula…
i tím rogalem by to sestoupal ;)
Za duben 11999m up na 1008km. Bike, silnička, všechno. Ale vzhledem k rozdílným nastoupaným metrům z bikemap a cykloserveru je to stejně jen hodně orientační.
2315m/100km za duben, kveten bude ostrejsi.
co mám Polar tak celkem 42679km a 312.244km nastoupáno = 731m/100km
na to že kopce moc nejezdim a jsou v tom i jarní rovinky a letní kompenzace, jsem docela překvapený kolik to je