Zdravím, mám možnost zakoupení navigace Garmin oregon 450, s mapou topo czech pro + cyklo a zajímá me, jestli lze tyto mapy aktualizovat, nikde na netu jsem nenašla. Předem děkuji za odpověď a zkušenosti všem
Zdravím, mám možnost zakoupení navigace Garmin oregon 450, s mapou topo czech pro + cyklo a zajímá me, jestli lze tyto mapy aktualizovat, nikde na netu jsem nenašla. Předem děkuji za odpověď a zkušenosti všem
Nemůžeme vědět jakou licenci k tomu balení dostanete, ale existuje https://garmin.hsh.cz/view.php?…
Opravdu si chceš koupit 12 let starou navigaci? :-)
To je dost pravěk… Mrkni na fórum Geocaching.cz. Tyhle navigace se používali na geocaching… Kdysi jsem Oregon 550 vozil i na kole. To už je takových 10 let. Ale dnes je to návrat do pravěku.
Myslím, že už bude před kolapsem (pokud vůbec funguje), odejde jí zapínací tlačítko, nebo zkolabuje celý systém. Asi už nová, nebo zánovní sehnat nepůjde.
Moc děkuji za odpověď všem. Takhle, měli bychom ji na turistiku, ale teď mě teda dost vyděsilo to co píšeš ty a kolegové nahoře. Ještě se rozmyslíme nad etrex22 nebo 32. Měli byste radu ltera je lepší? Případně vyplatí se vůbec kupovat přes bazar? A ještě jednou moc díky.
Asi je důležité, k čemu tu navigaci chceš používat… ? Na běžnou turistiku je asi užitečnější mobil, má větší displej, lepší ovládání… Navigace je přesnější, na přesné hledání dle souřadnic. Ale už dávno navigaci nepoužívám, ten mobil mi stačí. Takže aktuální radu nemám.
Já měl po té 550 ce ještě Oregon 750. (ještě ho mám) A nikdy mi nepřirostl k srdci. Blbé používání. Po kleknutí mého O550 a nerozumění si s O750 mi kamarád dal svou starou O550. Ale ta mi právě také brzy klekla. Ten muj 550 jsem asi 2× reklamoval. Obecně, tenkrát (cca 12 až 7 let zpátky) byly ty Garminy uživatelsky zastaralý, poruchový a málo univerzální. Což je můj náhled na věc. Ale tenkrát proti mobilům tisíckrát lepší přesnost… A super, že na tužkové baterie, vodotěsné a nerozbitné. Používal jsem je na geocaching od roku 2009. Začínal jsem O300. A měl vždy v podstatě to nejlepší, co v té době bylo. A vždy nové.
Asi jsem moc neporadil. Ale neumím si představit jiné využití navigace Garmin mimo GC, nebo něčeho extremnějšího. Jsou i Garminy na kolo…
Děkuji. Chceme v létě jít šumavskou hřebenovku, takze na turistiku a prakticky “jen” na tu hřebenovku. ????
Řešil bych mobilem, Mapy.cz a powerbankou…
Tak na to bych si vzal powerbanku, mobil a když tak tlačítkáč, pokud bych chtěl absolutní jistotu, že budu mít telefon, se kterým si zavolám.
Navigace je opravdu možné poslat do muzea. Dneska už nemají opodstatnění.
No jo, už vidím, jak ovládám mobil s mokrým displejem mokrýma rukama. :-)
Při používání je třeba myslet.
Tak ho neovládej mokrýma rukama :-)))
Šumavská hřebenovka je přehledná a značená turistickými značkami. Tam se nedá zabloudit ani bez navigace. V nejhorším se občas podívat na mobil.
Mapy pro garminy si můžeš zdarma vygenerovat třeba tady.
Kterýkoliv kus světa.