Zdravím, co říkat na toto kolo v této výbavě za tu cenu? Díky za názory. http://www.mojekolo.cz/…-yellow-2014
Zdravím, co říkat na toto kolo v této výbavě za tu cenu? Díky za názory. http://www.mojekolo.cz/…-yellow-2014
Asi budu první.
Cena: Lžou Ti. To kolo nestojí normálně 24000. http://e-shop.leaderfox.cz/detailsklk.aspx…
Velikost: jelikož má Leader Fox skladem jen rám velikosti 20, asi mojekolo jinou velikost nesežene na přeprodej.
Vidlice: recon býval vzduchový. Tuto je asi silver. Nejtěžší varianta. Byla to sice těžká vidlice, ale kámošovi fungovala.
Brzdy: Není to deore, ale furt je to shimano, nějak to fungovat bude.
Zbytek ok
Obecně to na sériovku není špatné. Normálně mají sériovky v tuté ceně najkou šílenou pružinovou vidlici apod. Srovnatelné má Scalar tady v bazaru (lepší rám, podle mě i kola o fous lepší a možnost mít i deore brzdy). Ale to je jen můj názor.
Jezdim model 2012, ktery se zda byt shodny s rokem 2014. (jen 2013 mely jiny ram). BR-M 575 jsou taky deore, ale starsi model. Ja upgradoval na 675 spolu s jinymi riditky a sedlovkou. Naboje mam oba SLX (zde predni deore?). Kdyz jsem o nem uvazoval cetl jsem nazory o mizerne kvalite svarovani, ale u mne vse OK. Porizoval jsem ho v kamenaku jen o trochu draz nez tady (tenkrat katalogove asi 25k). Celkove dost vyrovnane kolo. Ale ja jezdim jen na pohodu a kocham se.(starsi pan)
BR-M 575 nejsou Deore, jsou to brzdy, které shimano nabízelo mimo sady…
Brzdy Deore se staly Deore až nástupem servo wave, nebo jak se jmenují ty super páčky co převzaly z XT, nebo čeho, ne? :)
Kotoucove brzdy deore zacly modelem BR-M525, tak pred 13ti lety.
No jo, ale ty nebyly tak opěvované jako 596 a novější. No rozhodně to jsou Shimano, takže servis si zvládne doma ve sklepě sám.
Ale jo, byly, právě kvůli dostatečnýmu výkonu a blbuvzdornosti.
Mozna jeste vic opevovane, ve sve dobe.
Sice tezky, ale naprosto spolehlivy a na svou dobu dostatecne ucinny.
tak dle fotky pěkná kochačka :-)
Pokud sedne velikost, tak za tyhle prachy to není bůbec špatný, pokud je ten Recon vzduchovej, tak je to vůbec dobrá koupě.
Výbava je za tuto cenu velmi solidní, nejslabším článkem je bohužel rám. Vyprodával se samotný tuším kolem 700–800,– Kč, to asi mluví za vše…
No za 1000,– Kč se vyprodávaly třeba i některý rámy Scud a nepřišlo mi, že by kvalita byla nějak špatná. Každopádně stavěl jsem na nich kola s osazením úměrným k rámu, to zase jo.
Na takovej total low-end rám cpát SLX je trochu divný, zase ale koukám, že je dokonce DB, tak nevim, v ruce jsem ho neměl.
Já jsme ho v ruce měl, základní rám přes dvě kila, nějak se mi nelíbila ani geometrie.
Dost obecně se nějak rozmohlo, že rám se vnímá jako nějaká nevýznamná spojnice mezi díly…
Pri Vsi ucte, pokud vim, tak za cenu 790,– se vyprodaval jen ram evolution (low-end) ve velikosti 22". Outline ma ram jiny uz tvarem trubek, prohnutim a zadni stavbou. Mam oba.
Prodával se ta tuto cenu i tenhle, pár lidí mělo problémy sehnat pak do něj hlávko.
Tedy, abych byl přesný, prodával se Maxx, ale to je stejný rám, tady ho ještě s jistou přirážkou mají:
Tak na 26ku přes 2 kila když je to DB je fakt hodně.
No protože prakticky každý uživatel má kolo jako celek. Ty máš výhodu, že vidíš rám jak ti přijde. Když vedle sebe porovnáš rám 1,7 kg a 2,2 kg, tak to poznáš rukou i okem. Ale když to pak vidím já jako celek, tak už nepoznám 12,5 kg a 13 kg jen rukou, jelikož to poměrově není tak velký rozdíl. Problémy hlavového složení, klik, průměrů sedlovek vlastně také neřeším, jelikož tos třeba řešíl také ty za mě :)
O rámech se člověk nikde nic moc nedočte. MRX samo o svých rámech mlčí (asi není důvod), Leader Fox asi mlčí oprávněně, Force poslední dobou je asi také v pohodě, jen to člověk nemá šanci zjistit. Spešl ohne jednu trubku a napíše k tomu dlouhý článek, jak je to převratná technologie, která změní celé chování kola, český dovozce rámů nic.
Zdravím,
můj první příspěvek na BF :) Toto kolo určitě všem doporučuji. Za ty peníze co to stojí se snad ani nedá sehnat nějaké podobné sériové kolo. Vzduchový Recon, SLX výbava, tak nějak všechno velmi dobré a za ty peníze? Kdybych neměl momentálně svého Mongoose, tak do něj jdu. Kolega ho má a krom lupání ve vidli (která byla následovně vyměněna v záruční době) s ním neměl sebemenší problém. Za 15900, skvostné kolo :)
Já ho koupil za 17 tis a žena si ho nemůže vynachválit.
Budou na toto kolo pasovat kotouče 68 center lock? A tyto řídítka? https://www.sportovnidum.cz/…-8x720-cerna
Nikdo nic?
A proc myslis, ze by nemely?
Ohledně těch kotouču. Nevím teď přesně ale myslím že to má na center lock a nebudou ty 68ky dělat problém s brzdami M-575? polymer desky vleze se ten kotouč do těch destiček aby nic neškrtalo? Průměr řidítek je schopný stím představcem?
Pokud ma kolo centerlock naboje, tak kotouc pouzit lze, pokud ma oversize predstavec 31,8mm, tak riditka jdou pouzit taky.
Nejdou sehnat ty turbíny jako ty lehké vlaštovky za podobnou cenu jako rovné tedy 1500?
Ty jsem taky našel ale z fotky mi přijdou moc prohlédnout zase
Tak jsem objednal rovná řídítka a kotouče 180/160mm
Proc na to vubec chces davat riditka v cene ramu toho kola?
Ty 580ky co tam jsou teď jsou k smíchu. Rám je zatím OK když tak koupím pak lepší. Ženě to stačí zatím bohatě po 2 sezónách má najeto 650km.