stojí zato do toho investovat? – Prosím zkušenosti
stojí zato do toho investovat? – Prosím zkušenosti
Nestojí! Investice je to velmi špatná. S přibývajícím časem bude hodnota investice klesat. Daleko rozumnější je investovat do cenných papírů, nebo termínovaných vkladů, zlata, diamantů, starožitností … Pokud ovšem nehledáš nejvýnosnější investici, ale kolo na ježdění, tak bude hodně záležet na tom kolik do toho chceš vrazit, kde s tím budeš jezdit, kolik zhruba najedeš … Taky záleží na tvých preferencích, jestli to musí být Merida (třeba z důvodů blízkého servisu), nebo to může být i jiná značka. Musí to bejt model 2007, nebo i starší modelová řada, se slevou?
Díky za radu, cenné papíry mám a právě výnos z nich dovoluje „investici“ nenávratnou do biku. Jinak do dnes jsem jezdil Author, ale právě tento model Meridy 07 se mi prostě líbí. jak osazením, geometrií tak i v poslední řadě des. Jezdím jen tak pro radost ( žádné závody ).
Pokud nemáš žádný extra požadavky, kolo se ti líbí, vyhovuje geometrie tak není co řešit. Nějaký zkušenosti ostatních nečekej, pokud ho někdo má, tak si ho šetří na jaro ;-)
Já bych ty prachy za to určitě nedal. 33k (pokud ji nemáš někde o hodně levněji, pak by to byla jiná) se dá investovat mnohem lépe. Projdi si historii, teď se tu řešily nový kola od 20 do 40k velmi často.
Třeba tady www.bike-forum.cz/…4/forum.html#… a pokud se ti Grand C. 7 zdá už moc peněz, tak GC6.
A co když na nové kolo nechce čekat min. dva měsíce, nebo kolik je tam ta dodací lhůta a následně když se mu na tom něco podělá, tak to složitě posílat a doba se znovu bude načítat. Canyony jsou sice hezká výhra, ovšem vyberou si svoji daň na časových intervalech.
Ale těch kol tu byla na výběr i spousta jiných než Canyony v té cenové relaci (které jsou lepší než ta Merida), jen si projít více historii.
Třeba jeden z těch odkazů jsem vyhrabal. www.bradsky.cz/index.php?…
To je proti tý Meridě úplně někde jinde a naopak je to kolo který musí vzít hned, dokud ještě nějaký mají (takže nehrozí že na něj bude čekat několik měsíců).
Nebo ten Trek, co tu byl zmiňovaný. Ten se mi taky líbí víc za ty prachy, ale o chlup míň než ten Amulet. www.kolokolo.cz/…ek/trek-8000
Já bych do toho určitě za ty peníze šel. Kolo budeš mít z velké části na XT a zbytek LX, za což se stydět určitě nemusíš. Vidlici to má Relica, která nahradila z předchozích let Manitou Black, tak tam by to mělo být taky bez problémů. Brzdy Avidy 5 jsou dost kvalitní, budeš spokojen. A design je individuální, mně se třeba líbí hodně, ale připrav se, že valná většina ti to kolo pomluví nebo schválně nedoporučí, protože jim vadí nápis na hlavní trubce a budeš mít, jak tomu říkají „masovku“ :-)
A třeba proti tomu Amuletu, který má i XT hydrauliky je to o „pouhé 2kg“ těžší a stojí stejně.
Fajn beru, ale je ve slevě. Vem si Meridu, která stojí podobně jak ten Amulet bez slevy.
Jasně, ale to je přeci jedno jestli je ve slevě, tady jde o to jaké nejlepší kolo si právě teď může koupit za ty prachy.
Když najde nějakou Meridu s podobnou slevou, tak to bude taky dobrá koupě.
A když jsme u té Meridy, tak tam se taky něco najde. Tam bych uvažoval o www.merida-bike.cz/…matts-race-d
jo jo Matts Race D za 35 je už hodně dobrá mašina, ale on chce asi novej model, ty 2007 mi taky připadají hezčí.
Tak to už je na něm. Já bych ale nikdy nevyhodil nějakých 6–7k (což je rozdíl tak oproti těm ostatním kolům) jen kvůli tomu, že je to nový model.
Dá se těm „papírovým“ hmotnostem věřit?
Určitě se jim přesně věřit nedá a vždy se o něco málo liší. Ale 2kg rozdíl už je jednoznačný.
Jinak mě nápis Merida nevadí ani trochu, ale vadí mi ta cena. Kdyby stálo tak 25–26k, tak řeknu, že je to výborná koupě.
No i to může být od 8/2007 cena 26 990,–-Kč – kdo si počká.....
To je nejvhodnější a nejvýhodnější taktika ;-)
Ječňák je borec!