Zdarec, kde kupujete loziska do naboju Novatec, konkretne treba Novatec D362SB, a jak dlouho vám vydrzi, kolik stoji a jak je mazete, diky za odpovedi
Zdarec, kde kupujete loziska do naboju Novatec, konkretne treba Novatec D362SB, a jak dlouho vám vydrzi, kolik stoji a jak je mazete, diky za odpovedi
Loziska koupis v „loziskarne“. Cena je od rekneme 50/ks – 200/ks, podle vyrobce. Normalne se loziska nemazou, jsou naplneny mazivem na celou dobu zivota. Proste chytne vakl, vyrezne, tak se da jiny.
pokud myslíš ložisko průmyslový, tak není důvod ho nějak rozebírat a mazat – výrobce moc dobře ví, kolik maziva do něj patří- navíc všechna dnes vyráběná těsněná ložiska jsou z výroby naplněny mazivem na celou dobu životnosti ložiska – a taky po vyloupnutí krytky se tato zpravidla poškodí a nidky už netěsní dokonale, jako před tímto zásahem do ložiska – pokud už jednou ložisko jakkoliv drhne, chrastí apod. nestačí jen domazat a vrátit krytku, ale tohle ložisko zahodit a pořídit nový – stejně už jsou dávno poškozeny kuličky a oběžné dráhy a hlavně i ta těsnění, protože bahno,písek a voda jsou dokonalé brusivo a to nejprv pokouší krytky, pak se dostane dovnitř a tak své dílo dokoná – i když jsou tady odborníci typu – vyloupni krytky a namaž, co se tam vejde, dej zpátky a jezdi,ale ruku na srdce, jak dlouho Vám taková ložiska – a hlavně v nábách vydržela po takovém zásahu … Takže já říkám, měnit ložisko; seženeš je u prodejců ložisek, popř. se přeptej v cyklošopu, ale tam asi spíš mít nebudou a jen někam zavolají, pak přihodí nějaká procenta a Tobě nabídnou …
toť můj názor -a není takový,protože ložiska prodávám, to fakt nepotřebuju; ale protože jsem to dřív taky zkoušel a žádný přínos v „repasi“ ložisek neshledal …
Ruku na srdce: vydrží daleko víc, jak origoš, zejména v zadní stavbě, ale i v nábě je to tak. Když to ložisko přemažu hned na začátku, tak mám zatím asi 2× delší životnost. Když tu krytku vyloupneš jehlou na vnější straně, nacpeš tam pořádnou vazelínu, místo tý „vodičky“ co tam je, tak se úspěch dostaví, věř mi :-) Já vím, že pak ty prodeje nejdou, ale zase nám tady tak neblbni hlavu.
jak říká jeden „klasik“ – je to votázka každýho věc" – mazej si je, jak chceš – jen Ti řeknu, že slyším pooprvé, aby někdo loupal krytky na vnějším okraji krytek – i když jen jehlou – lepší rozhodně je vnitřní okraj, kde jsou jen lamelky (zpravidla 2), které kopírují-dotýkají se miniaturního labyrintu/drážek na vnitřním kroužku… tady není gumová část krytky vyztužená plíškem, na kterém je navulkanizovaná; u vnějšího okraje je naopak plíšek i guma pěvně spojené a je jakoby nacvaknuta ve vnějším kroužku, kterým je unášena – takže každý by snad volil vnitřní průměr … toť má rada – přít se s Tebou nebudu, stejně jako mazat med kolem …
no jestli se nepletu tak jedna strana ložiska nebejvá tak nějak poruce, takže těsnění ať už na nábách nebo na zadní stavbě jde vyloupnout jen z té strany ze které je přístup k ložisku. Takže todle bych fakt neřešil.
jo to ja repasovat nechtel, spis jestli nekdo nema konkretni typ naboju a kde nahradni loziska shani…atd, ale diky
já vím, ale ptal ses na mazání a to netřeba – krátce napsal Vilém, dlouze a někomu proti srtsti já
tady máš odkaz na schema náby a typ ložiska – typ 6902 2RS
díky, zaptam se jeste konkretne v Praze kupujete loziska kde?
Zkus to tady. Prodavaji nejaky cajnsky loziska CX a stoji fakt par korun. Napr loziska do stredu me vysly na cca 30Kc jedno a mam je tam uz nejakejch 6000 km a furt v poho. Neni treba vyhazovat za totez 10tinasobky a kupovat SKF a pod.
Tak sa mi zadrhli loziska na naboji od Transition je to v podstate novatec len neviem presne aky typ no vyzera to na ten d362sb zadny z 135×10mm osou co vkladal mara53 z kresbou.. Mam otazku ako tie loziska z naboja vybrat? silou ci je na to nejake naradicko? dik pekne