• Harakeshi

Zdravíčko,

chci si někdy začátkem léta pořídit nový stroj (cena celé sestavy cca do 25 000 Kč) a rád bych slyšel kritiku na sestavu níže (klíčové komponenty). Hlavně bych potřeboval poradit ohledně kol, která by byla adekvátní (kvalitou i cenou) k sestavě, zda-li koupit už zapletená, nebo jestli nechat zaplést něco spešl. Budu vděčný za jakékoli rady…

• Rám: CROSS MRX ELITE
    • Vidlice: Suntour NCX-D RL LITE
    • Kazeta: Shimano SLX CS-HG80
    • Kliky: Shimano Deore FC-M590 (48/36/26)
    • Řazení: Shimano LX SL-T660 (?)
    • Přehazovačka: Shimano Deore Shadow RD-M592
    • Přesmykač: Shimano SLX FD-M661
    • Řetěz: Sram PC-991
    • Brzdy: Shimano Deore BR-M596
    0 0
    • scalar  

Rozhodně nemáš adekvátní k ceně a kvalitě vidlici, tohle je základní pružinovka vhodná na kolo do 10 tis., oprav si to na vzduchovou NRX E RL. Jaké chceš brzdy – kotoučové nebo véčka?

0 0
      • Harakeshi  

Chtěl bych kotouče, ale ve výsledku se plně spokojím i s Včkama…

0 0
        • scalar  

Jo, už to vidím, máš napsané Deorkové brzdy, zarazil jsme prvně se hned u té vidlice. V této cenové relaci dobré brzdy.

Kola např. záplety Remerx 7325 Pro na nábojích Sram X.7 nebo X.9, mají průmyslová ložiska.

0 0
          • Harakeshi  

Díky.

0 0
            • scalar  

Není zač, kdyby se Ti nechtělo řešit, co už je vyřešené, tak se mi klidně ozvi na e-mail.

0 0
              • Harakeshi  

Moje prvotní myšlenka, když jsem uvažoval nad novým kolem, byla, že napíšu scalarovi, ať mi něco poskládá (a neříkám, že to třeba neudělám, ale na to je ještě dost času). :-)

Ale takhle jsem si o komponentech musel ledacos zjišťovat a ve výsledku mě to obohatilo o spousty hodnotných informací (alespoň ohledně kol).

0 0
                • alinceb  

Tak už ses obohatil a je na čase napsat tomu scalarovi, ať ti to poskládá…;)

0 0
                • scalar  

Tou vidlicí NCX jsi trochu postrašil :-)

Přijde mi to, jako by si laik chtěl postavit auto za 500tis, pročetl pár časáků a fór a vypadlo z něho:

• kastle z Octavie
                  • podvozek z Dacie Logan
                  • brzdy s Felicie

atd.

:-)

0 0
                  • Harakeshi  

Když to bude dohromady fungovat, tak proč ne, že!? :-D

To je to tak strašný? Jsem si říkal, jak hezky jsem to nakombinoval a ono prd. :-) Nedomníval jsem se, že při výběru tolik přestřelím… nu což, z toho důvodu jsem založil tohle téma. :-)

0 0
                    • scalar  

Bude to fungovat tak, že funkce celku bude limitovaná funkcí nejhoršího hlavního komponentu. Tedy u kola – když dáš mizernou vidlici, tak Ti nepomůže sebelepší řetěz nebo přehazovačka.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.