Zdravím Vás, chtěl bych se zeptat nějakých fotografů, zda má smysl uvažovat o něčem takovém.
Chci přístroj s kvalitním výstupem a zároveň, aby to nevážilo 3kg a víc a mohl jsem to vozit pokaždé, když budu mít na zádech 14 l batoh. Nepotřebuju kolejnice na blesk nebo elektronický hledáček. Chci kvalitní fotky + video v ceně kolem 15.000,–
Fotit bych chtěl převážně krajinky (bzro ráno, pozdě večer :) ) a časem děti + natáčet videa (jak děti, tak produktová videa). Nikon má kvalitní výstup, když jsem koukal na srovnání na dpreview.com, líbil se mi dost. Ale zase pomalu ostřil a neskutečně pomalu ukládal RAW. Srovnával jsem třeba s Panasonic LX7, který měl sice horší fotky, ale zase video výtečné. Líbil se mi taky Lumix GX1, ovšem ten už je docela starý. Raději bych případně jeho nástupce, ovšem zatím o něm nejsou žádné informace.
Na Lumix GF6 zatím nejsou žádné komplexní recenze, čekám hlavně na dpreview + nějaké uživatelské zkušenosti. Proto se ptám tady, třeba s ním má někdo zkušenosti…
Do budoucna bych pořídil nějaké lepší sklo, které by celek dostalo kvalitou fotek hodně dál než je třeba ten Coolpix P7700. Jestli je to vůbec reálné. Jsem si vědom toho, že skla na bezzrcadla jsou poměrně drahá.