Z různých důvodů nebudu na jaře 2019 kopírovat předchozí varianty „najížděcích“ soustředění – tzn. Toskánsko nebo Kanáry. Rozhodl jsem se pro změnu v podobě oblasti Girony, tolik vyhlášené ideálními podmínkami pro cyklisty všech kategorií. Toto rozhodnutí ale bohužel neoslovuje nikoho v mém okolí, všichni chtějí sázet na jistotu prověřeného. Proto zkouším touto formou, zda by se ke mně nepřidal někdo (1osoba) podobného ražení ze zdejší komunity.
O co se jedná ? Termínově zatím přesně nedefinovaných 12–14dní v březnu 2019 (preferenčně ve druhé polovině), ubytování v apartmánu apod., s vlastní stravou. Přeprava mým vozem (dostatek místa uvnitř pro kolo a vše potřebné na 14dní) s možností nástupu Pardubice/Hradec/Praha a dále po cestě, úhrada nákladů na cestu a ubytování napůl. Spočítané to zatím nemám, bude odvislé od standardu (a místa) ubytování, na kterém se shodneme. Nemusím mít nutně nic ve stylu pětihvězdy, stejně tak ale neprahnu po ubytování „za trest“, byť budu většinu času trávit v sedle kola. Režimově dávám přednost kvalitě regenerace před prozkoumáváním nuancí odrůd lokálních vín, sklenka mi stačí. La Fabrica Girona je ale rozhodně povinná položka k návštěvě :-)
Stran tras jsem něco nastudoval a připravil, troufám si tvrdit, že vím do čeho jdu. Dovedu si představit společné švihy nebo třeba jen částečně společné – dle výkonnosti. Byť to má mizivou vypovídací hodnotu, můj roční nájezd je cca 10tis km. Hodlám jezdit řízeně v nižší a střední intenzitě, na místní KOMs ambice nemám :-))
Na konci ledna 2019 bych to chtěl uzavřít abych podniknul potřebné kroky. Osloví-li to někoho z vás, dejte vědět.