Zdravím. Měl bych dotaz na zkušenosti s utěsněním pedálů XTR PD-M9000.
Z jednoho pedálu mi vylezlo těsnění, něco jsem takto najezdil (stovky km), protože jsem myslel, že to je asi špinavá vazelína. Pedál jsem rozdělal, aby tam zbytečně nevnikal bordel, po rozdělání tam bylo čisto. Úplně nechápu, kde přesně má těsnění na ose správně být, protože je tam prostor cca 2cm, směrem ven se osa rozšiřuje. Pokud je těsnění moc hluboko, asi to nebude moc těsnit (tam je osa nejužší), pokud víc na konci, asi zase může vyběhnout ven. Na ose není žádné jednoznačné místo, kam by třeba těsnění mělo zapadnout, kde by bylo nějaké osazení. jsou tam 2 trochu vybraná místa, která na to vypadají.
Rozdělal jsem preventivně i druhý, kde těsnění bylo uvnitř, no nestačil jsem se divit, že vazelína byla černá až na konci i v ložisku.
Vypadalo to, že zde těsnění nebude vůbec, tak jsem pedál komplet rozebral. A světe div se, i zde těsnění bylo a neporušené. Pedál jsem kompletně vyčistil, znovu složil, nacpal vazelínu, kde to šlo.
Takže teď vlastně ale vůbec nevím, jak takový pedál XTR co se týká těsnění funguje a kde to těsnění má správně být.
Na tomto videu, to chlapec nabouchá vazelínou, pak těsnění zatlačí párátkem, ale takto tam dlouho nevydrží, v těch místech není podle mě fixováno.
Zde to taky dává na okraj.
Pedály jsem kupoval nové a je na nich cca 1500 Km, v podstatě v suchu.
Pokud je to na okraji správně a vypadává, tak asi špatné těsnění. Nejradši bych tam těsnění dal 2.