Ahoj, mám dotaz: V zadním kole potřebuji nahradit pevnou osu QR258R-M. Tohle už se nevyrábí. Měřením stoupání jsem se nedobral k žádnému smysluplnému číslu. Nemáte někdo prosím specifikaci téhle osy (12×…, stoupavost zavitu)?Díky.
Ahoj, mám dotaz: V zadním kole potřebuji nahradit pevnou osu QR258R-M. Tohle už se nevyrábí. Měřením stoupání jsem se nedobral k žádnému smysluplnému číslu. Nemáte někdo prosím specifikaci téhle osy (12×…, stoupavost zavitu)?Díky.
Jak jsi to stoupani meril?
No probral jsem 8 zavitu, změřil posuvkou a vydelil osmi… Jak jinak?
Prave jsem nevedel jak jsi to delal, proto dotaz. V pripade jak pises mi neni uplne jasny, ze jsi se nemohl domerit neceho rozumnyho.
je to 12mm osa system Syntace X12 která jde normálně koupit od cca 400,– do ......,–
No to právě není tak jednoduché. 12mm je průměr, ale potřebuješ ještě délku a závit.
Vychází mi stoupání cca 1,7mm, což je trochu divné. Proto dotaz. Díky všem.
8 zavitu, změřil posuvkou a vydelil osmi – pokud „8závitů“ je 8 vrcholů závitu, tak musíš dělit sedmi
Ne, osm celých závitů. Je to správně.
no a 1,75 mm to být nemůže?
Ahoj, vypadá to na 1,5. Vezmu to do práce a zmerim pod mikroskopem, už na to taky prd vidím. Nebo mi mezitím napíše p.Heinik, kterého jsem oslovil. Díky.
Jsou měrky na závity… navštiv nějakého soustruznika.
Jsou eshopy na dily… navštívit nějaký stranky,
Kde by jsi měl tu správnou osu podle náboje a systému vybrat.
Celý to spíš vypadá na divadlo , že osu si chce nechat vytočit protože nechce koupit novou za několik set Kč.
Ano, měrku mám v práci, a taky mikroskop keyence,na kterým to změřím za chvíli, takže díky. Tomcat: tvůj způsob uvažování nepoužívám, zkus upravit medikaci.
Troll spooted…
sláva hrdinům:-)
Jestli se jedná o RB-CR 290, tak je tam závit se stoupáním 1,75, měřeno nedávno :-)
Edit: Už jsem ti kliknul do profilu a vidím, že máš IQ 290, ale předpokládal bych stejný závit…
Krepi díky. Já myslím, že to bude 1,5 nebo 1,75, ale každé RB je jiné, znáš to…:-) Rád bych to ještě dneska objednal, aby to do víkendu přišlo a mohl jsem zase vyjet.
To nevím, jestli je každé RB jiné. Kámoš má Bandita a má to stejně → vím to jistě, protože jsme si vyměňovali pevnou osu na připojení vozíku :-)
Krepi díky, máš pravdu. Rozkres je na světě od p Heiníka, ani jsem ještě neměřil… Díky všem, kteří k dotazu přistoupili konstruktivně. Zamykám.