Ahoj!
Rad bych se zeptal znalcu na doporuceni, kt. z techto dvou kol vybrat: Pivot Firebird nebo Yeti SB150.
Aktulne jezdim SC Bronson a chci prejit na 29", s tim, ze rad jezdim hlavne technicke traily ala Rychlebky/TT.
Predem diky za rady!
R.
Ahoj!
Rad bych se zeptal znalcu na doporuceni, kt. z techto dvou kol vybrat: Pivot Firebird nebo Yeti SB150.
Aktulne jezdim SC Bronson a chci prejit na 29", s tim, ze rad jezdim hlavne technicke traily ala Rychlebky/TT.
Predem diky za rady!
R.
Investice nemalá, není teda lepší si domluvit testovačku přímo u prodejců a obě kola vyzkoušet ?
Subjektivní pocity jednoho se nemusí ztotožňovat s potřebami druhého :)
Mam Pivot Switchblade a Wales v Rychlebkách se tím dá krásně projet, miláčka nebo T-Ryse jsem nejel, ale taky by to neměl být problém. Na svižnějších trailech je to super hravé kolo. Na výšlapy perfektní, což určitě na TT i v Rychlebech oceníš. Po Metě AM 2020 s výrazně většími zdvihy mi to ani nepřišlo, že by vzadu bylo jen 142mm. Můžeš dozadu hodit 29 i 27,5, což nevim jestli Pivot FB umí. Zlý jazykové však řeknou, že je SB XC kolo. Zkus PEPE Bike, tam pivoty mají a určitě ti pomůžou vybrat který ti bude sedět víc. Firebirda bych zvažoval až tak kvůli Koutům.
Pivot FB jde upravit na mix flip chipem na zadní stavbě. Nabízejí i možnost 27.5 ve předu pomocí 17 mm podložky pod hlávko pro zachování geometrie. Zkoušel jsem to i bez těchto úprav a naměřil jsem výšku středu 335 mm, což bylo stejně jako na mém předchozím 27,5 enduru.
SB150 neznám, ale Firebirda mohu doporučit. To kolo je super tuhý, jede přesně kam ho namíříš, nemá problém jet rovně v bordelu v bikeparku ani na utaženějších věcech. Osobně s ním nemám problém odjet celodenní vyjíždky, to pak už záleží spíš na obutí nebo co máš v nohách. Jo a to kolo je super zábavný!
Podle me jsi o kategorii mimo s pivotem
Ja mam jen sb5,5 a sedel jsem jak na switch tak firebirdovi a jestli budu nekdy menit tak za switch.
TT i Rychleby na 5.5 uplne v klidu, kdo bude vic ve skilu da na tom vsechno, ja par mist nedam hlavou.
Snese to i bikeparky (reschen, solden,..).
Jede to jako svine, 5–6 hodin v sedle neni problem.
Sb150 jako nastupce ma jeste modernejsi geo tazkr se rozhodni co se ti libo vic. Obe kola jsou super.
Mám FB , předtím jsem měl mach 6 a zkoušel jsem i SB. Chtělo by to více specifikovat co s kolem budeš jezdit nejčastěji a kam se chceš případně posunout ve skill. FB je stavěnej na brutal enduro bez kompromisů, díky nízkému rámu a krátké zadní stavbě je krásně živý, ale to neznamená že není schopný jet celodenní výlet. Při delších výletech je limit pouze pláště a kondice. Sb je univerzál, který v pohodě zvládne Rychlebky i TT ale vše to bude o rychlosti a skillu, pokud do toho začneš jít ostřeji nebo prostě na prasáka může ti pak na zadku chybět ten zdvih FB. Takže je to spíše o rozmyšlení kde budu s tím kolem jezdit a jak často. Co se týká geometrie tak FB v Mku je skoro stejně dlouhé jako SB v Lku takže určitě doporučuju vyzkoušet, každému sedí něco jiného......