Pivovarsky Klub - Nekuracka hospoda v Praze

73 nepřečtených
  • PjSky

    http://gastroinfo.cz/pivoklub/

    Acokoliv tohle misto neni cyklo-friendly (na kole se tam nezastavite) je to skvele misto pro posezeni v Praze.

    Vcera sem si tam skocil na par pif.. a byl sem dokonale spokojeny:

    1. prijemne servirky
    2. v menu zdrava jidla, napr. kysane zeli a spenat coby prilohy na talirek,

    uzeny pstros = dokonala a dietni lahudka.. :)

    1. NEKURACKA HOSPODA!

    Anketa: Preferujete nekuracke hospody?

    Ne
    7x
    14%
    0 0
    • Bomba+  

      jj, ta vypada dobre. Bohuzel se tam nekouri…

      0 0
    • Honzas  

      znam to, jako „karlinsky zamestanec“ tam zajdu obcas na obed… taky uz se parkrat samovolne premenil na veceri;-) pres poledne to tam byva paradni, z vecera mam jednu dost tragickou prihodu, kdy jsem stihnul mezi objednanim jidla a jeho donesenim vypit sedum piv. a nebylo to tim, ze bych pil extra rychle:-(

      0 0
      • PjSky  

        no v sobotu sem videl ucet. ve dvou sme tam skolili (cekali sme na kamarada a on nesel a nesel)

        18 piv, nejslabsi byla 12* vec.

        8 piv bylo 15*

        divim se ze ziju, ja totiz vubec nepiju normalne.

        0 0
      • Manas  

        Cece, nedluzim ti nahodou jeste polivku? Z knajpy u Brezanskyho nadrazi? :-)

        0 0
        • Honzas  

          vis, ze asi jo;-) dik za pripomenuti, se nekdy zkusim pridat na tvoje odpoledni / vecerni technictejsi srandadychanky… problem je, ze drepim minimalne do sesti v kanclu

          0 0
    • vladaza  

      Nekuřácké prostředí je zásadní plus, zvláště, pokud člověk sleze z kola, sportovat a pak jít někde do smradu?? Do kuřácké hospody jdu akorát v létě, kdy si můžu pivo vypít venku.

      0 0
    • martin_bakov  

      karlin, tak to mam blizko – diky za tip

      0 0
    • zdenyk  

      Z nekuřáckých v Praze s výběrem více druhů piv třeba

      http://www.svetpiva.com/cz/

      http://www.restauracekulovyblesk.cz/ kouří se jen na baru.

      http://www.ubansethu.cz/ minipivovar je o pár metrů nad rohovou restaurací s Plzeňským prazdrojem, stojí za to udělat o pár kroků více. ;) Už jen kvůli husím játrům v sádle, domacím škvarkům a dalším dobrotám…

      0 0
      • blue  

        U Bansethů je luxus… kromě jmenovanejch věcí ještě dobrá a ochotná obsluha, se kterou je i legrace, aspoň co jsem tam zažil já

        0 0
      • lusk  

        Svet piva trpi klasickym problemem hospod s mnoha pipami – sance ze dostanes trubkac je prilis vysoka.

        Dalsi (polo)nekuracka hospoda s pivama z malejch pivovaru je Merenda – nahore nekuracke, dole se kouri. Mivaji 8 druhu piv – 4 se toci nahore, 4 dole. Tusim ze nove mivaji o vikendech spodek zavrenej.

        0 0
        • zdenyk  

          Párkrát jsem tam byl a zatím jsem tenle problém neměl, na pivni.info není tato hospoda oblíbená díky přístupu a prezentaci majitele, ale když se tam stavím po práci na jedno dvě na ochutnání, ještě se mi nestalo, abych dostal z trubek nebo dna sudu. (nebo jsem to nepoznal) :) Občas mi přijde, že tam lidé nejdou jen kvůli tomu co si někde přečetli, ale sami se o stavu nepřesvědčí. (vlastní zkušenost)

          Ještě ke Kulovému blesku, je to taková malá hospůdka, skoro komorní, asi jediná co znám, kde se snaží držet chlazené značkové pivní sklo k pivovarům v nabídce.

          V teplejším počasí nelze opomenout minipivovar v Chýni http://pivovarskydvur.cz, krčma je cyklistům zaslíbená, uvniř je sice kouření povoleno, ale krytá i otevřená zahrádka to jistí.

          0 0
          • lusk  

            Ja byl ve Svetu piva pred mesicem a myslim ze si dam na chvbili od tohohle podniku na cas oraz.

            Kulovej blesk je prima, prihodne na trase prace-domov, stejne jako hospoda u Klokocnika – maj tam Kacovsky za velmi prijemne ceny a na zahradce je velmi prijemne marnit cas ;-)

            Jeste lze pripomenout Zly casy , tam se teda huli, ale ma to pomerne velkorysou zahradku, sice bez obsluhy, ale alespon se clovek probehne. Bejva tam pomerne dost lidi, pokude clovek prijde brzo odpoledne, muze se stat ne nektery pivo nebude v uplne optimalni kondici..

            0 0
      • tomaasz  

        Do hospody U Bansethů jsem dříve chodil velice často a byla to jedna z nejlepších pražských hospod – poměr cena/prostředí/kva­lita jídla. Občas tam zajdu i nyní, kvalita jídla se zhoršila (často je studené), obsluha průměr a tak špinavé nádobí a sklenice jsem už dlouho nikde neviděl.

        Mnohem lepší jsou 4 bernardýni na Novodvorské a 3 bernardýni v Modřanech u orionky.

        0 0
        • karliner  

          4 bernardýny myslíš vážně? Co si tak pamatuju, tak sídlištní putyka nejhoršího kalibru. Ale je to už pár let..

          0 0
    • karliner  

      Jinak tedy dle mého nejlepší plzeň v Praze (a to suverénně) – U Jelínků. A pokud někdo shání skutečně renomovaného právníka, ať zůstane ve výčepu, chodí jich tam solidní galerie :-). A navíc se ve výčepu nehulí.

      0 0
      • pepino  

        Tož já Prahu neznám, ale vzpomínám si, jak mě známí vzali, tuším, k Hrochovi, někde u Parlamentu. Stáli tam čížci v oblecích a s kufříkama, asi jim sněmovní bufet už přišl drahej. Ale opravovali potrubí od hajzlu, tak jsem se tam nedostal ani já, ani poslanci.

        0 0
        • treatt  

          U Hrocha to bejvalo moc dobrý, ale to už je spoustu let nazpět..pivo šlo dost dolu..

          0 0
      • treatt  

        Jelínci jsou klasika, ale většinou mi přišlo ještě vo fous lepší v Rudolfinu dole…ale ta atmoška u výčepu u Jelena, ta je nepřekonatelná :)

        0 0
        • karliner  

          Rudolfinum jsem přestal navštěvovat před lety, kdy se tam situace dostala do stadia, že když ti přinesli 3 centimetry pod míru, tak jsi se radoval, že máš hodně piva. Stavil jsem se na dvě po loňském půlmaratonu a pivo bylo dobré a míra taky OK, přemýšlím, že jim dám novou šanci.

          0 0
          • Medunka  

            Pivo bylo dobré a míra OK, protože sme byli K.O.

            0 0
          • treatt  

            Tak teď už jenom poslední detail, kdy? :)

            Nebo udělat koštovací tour, Hroch, Malostranská, Jelen, Bredáč, Rudolfinum a zhodnotit :)

            0 0
            • karliner  

              chybí Tygr, Pinkasovi nebo Kočky, což jsou všechno hospody s top pivem, to bude na víc etap :-)

              0 0
              • lusk  

                Kostoval nekdo ty kocici piva? Se tam chystam tak at vim co me ceka.

                0 0
              • martin_bakov  

                jakoze takove loudani po prazskych hospodach :) ?

                0 0
              • treatt  

                To máš recht, i když ten Tygr je podle všeho komplikovanej­..viděl bych to na nějaký dlouhý letní den a dát to stylem jarní klasiky – dlouhá, vytrvalá jízda s drtivým finišem :) a spláchnout to za jeden den :) Ke zvážení, jestli radši pěšmo, nebo na plečkách s řetězem :)

                0 0
              • Janouch  

                no maji tam dobrou Plzen, ale tu si mužes dat kdekoli v Pivovarským klubu ochutnáš piva co jsi nikdy nemel …

                0 0
                • karliner  

                  Jasný, někdy máš chuť na zaručenou kvalitu, jindy chceš vyzkoušet něci nového, to není nic proti sobě.

                  0 0
            • Honzas  

              bredac bejval prisernej, zejmena pristupem obsluhy:-( jsem tam sedel dve patra nad tim a radsi jsem se tomu vyhejbal… i kdyz pivo meli dobry…

              0 0
              • treatt  

                Nevím, asi jsem měl kliku, že s obsluhou nikdy nebyl velký problém…zato jednou jsme tam dali jedno cestou z Malostranský a ani jsme ho nedopili – teplý a bublinkatá pěna jak na proklepaným čaji :/ chci věřit, že to byla nešťastná vyjímka..

                0 0
              • karliner  

                To je pravda s tou obsluhou, je taková, no, jak to říct…

                Ale pivo 1*

                0 0
            • tomeee  

              U Jelínků Plzeň drobet lepší než v Bredáči. Soudě podle vzorků ze včerejška a dneška :)

              0 0
    • tonik666  

      Nekuřácká je taky nová Kolkovna přímo na Budějovické. Taky je to tam pěkný a milá obsluha.

      0 0
      • cabbage  

        Dobrá volba

        0 0
      • karliner  

        Ta Kolkovna se dá charakterizovat jediným slovem – HRŮZA.

        Nemá atmosféru a pivo ani jídlo není taková bomba, která by přebila dojem z prostředí a obsluhy.

        0 0
        • treatt  

          Takhle, jako hrůza bych to nenazval. Je to sterilní hospoda se sterilní obsluhou, pivem drahým jako čert a do jídleního lístku nemá smysl koukat. Na druhou stranu, když chce člověk pokecat, je tam relativně klid, nekouří se tam a pivo má prostě stálou kvalitu. Žádný zázrak, ale zatím nikdy nebylo špatné a druhý den je zažívání v pohodě..

          0 0
          • karliner  

            Čili jsi jinými slovy popsal hrůzu :-)

            Pivo je běžné tankové kvality, to snad ani hnusné být nemůže, ale podle mého dělá hospodu genius loci, který tam prostě není a nikdy nebude.

            0 0
            • treatt  

              V zásadě s Tebou souhlasím :) jen jde o to, že když se Ti nechce nikam jezdit, tak je to v okolí prostě záruka slušnýho píva, naposledy mělo dokonce přímo vynikající plnou chuť.

              Přestože jsme se docela skamarádili s jednou směnou z Antala a jako místo je o kus příjemnější, tak jsme tam přestali chodit – jednak je tam zahuleno čím dál víc (v zimě mám pocit snad nepouští ani vzduchotechniku, aby lidem nebyla kosa) a samotný pivo je, nutno uznat, o kus horší, než v Kolkovně.

              Navíc mi po něm bylo pravidelně druhý den dost zle, ale tady neumím posoudit, jestli to je z piva nebo do jaké míry se na tom podepisují ty podělaný cigára..

              0 0
          • Manas  

            Klid?! Dyk tam diky tomu prostredi je hluk jako ve valcovne plechu? Ja tam prestal chodit protoze to bylo hrozny.

            0 0
            • treatt  

              Tak to asi záleží na hodině, my tam většinou šli kolem osmý večer a to je v té první místnosti, kde je výčep, dost klid..nebo teda dycky byl, když jsme tam byli..

              0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • martin_bakov  

        Hodnoceni obsluhy na to moc nedam, to je silne individualni zalezi kdo mel jakej den… kouzlo je v tom objevovani hospod, cekat vzdy nejhorsi a pak byt prijemne prekvapeny :)

        0 0
        • treatt  

          ******* ale je, když to máš někde rád, začneš to brát tak, že tam se prostě nespálíš, těšíš se a skoro mezi dveřma Tě někdo nasere tak, že tam pár let nevlezeš. Jako teď Švihák – minipivovar v Hodoníně…

          0 0
    • Janouch  

      Zdravím tahle hospoda je muj domovský přístav :))) chodím tam už nekolik let znam majitele i provozáka ten je mimochodem vasnivej cyklista… jinak skvela hospoda nevim kde jinde jsou tak seriozní , že maji maso pocitany na gramy a vazi ho až po upeceni

      0 0
    • treatt  

      Cyklo friendly to není, páč nejsi zvídavej :-P Provozák je cyklista, kolo je možný zamknout na dvorku 8-)

      0 0
      • Janouch  

        tak tak ja sice parkoval vždycky před výlohou ,ale nabízel mi zajet na dvorek ,ale tam na kolo nevidim:(

        0 0
        • treatt  

          Abys viděl, že tam ještě bylo, než sis naposledy došel na záchod? :)))

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • vanderpoel  

      ach jo … uz zase … tuhle hysterii okolo koureni v hospodach fakt nechapu … :-/ … hospoda je misto kde se vzdycky chlastalo hulilo sproste mluvilo a placaly se baby po zadku … ted se bohuzel z hospod stavaji matersky skolky …

      vonehda sme s kamosama sedeli v hospode a cca kolem devaty vecer uz sme byli ponekud navatejsi taxme si zacali rikat sprostonarodni vtipy a najednou prisel nejakej osvicenej prudce inteligentni a slusne vychovanej brejlicka a zacal tam do nas hustit at se uklidnime ze on tam ma dite (odhadem ne vic nez sestilety) … byla to uplne normalni knajpa kterych je na kazdym rohu deset a opakuju ze bylo po devaty vecer a u stolu sme sedeli styry chlapi …

      v takovych okamzicich se nelze nezeptat, kdo ze je to tady vlastne ***** …

      0 0
      • rasto  

        co se tyce atmosky v knajpe, proti tomu zadna. co se tyce koureni, v 18. stoleti – kdy bylo koureni taky moderni – jezdily kocary tahane konma. proc mame nyni automobily? nemeli bychom se vratit ke kocarum?

        nehlede na to, ze kourenim v restauraci usmrcujes rakovinou NEJEN sebe. ale hlavne i personal.

        0 0
        • vanderpoel  

          ja nikomu jeho nazor neberu a oba tady muzeme napsat hromadu argumentu az bychom se dostali kdovikam respektive stejne nikam … protoze nic nemuze zmenit muj nazor ze hospoda ma byt proste hospoda a ne centrum zdraveho zivota … provoz hospody by mel byt ciste v rezii provozeovatele a jsem zasadne proti aby to bylo nekdy v budoucnu jakkoliv regulovano jakymkoliv narizenim typu ze vsude musi byt nekuracky koutek … moznost volby by mel mit nejen zakaznik nekurak ale i provozovatel a zakaznik kurak … respektive by o tom mel rozhodovat v idealnim pripade trh …

          jeden muj znamej provozuje na malym meste tri hospody, dve klasicky knajpy a jednu nekurackou pro rodiny/matky s deckama … zatimco knajpy mu velice slusne nesou tak na te nekuracke trvale prodelava a drzi ji jenom proto aby mel ve meste dobrej image, coz na malym meste neni uplne od veci … z toho mi vyplyva ze obecne se nekuracky hospody ani moc nevyplatej a vznikaj vicemene jenom jako jakasi modni vlna nebo kdovico …

          0 0
          • Manas  

            Zajimave je, ze konkretne Kolkovna na Budejarne je neustale narvana a museli jsme si delat pokazde rezervaci aspon 3 dny dopredu kdyz jsme chteli prijit v 6ti lidech.

            Je to jen o tom kolik najdes okolo lidi co chteji jit na pivo a nechteji aby je druhy den bolela hlava z otravy nikotinem a hadry byly zraly na dezinfekci.

            Na druhou stranu nechci aby tohle bylo vynucene zakonem, to je jasny.

            0 0
            • Janouch  

              Ja chci aby to zákon vošetřil… proc mam ja ,jako nekuřák dejchat smrad z cigár, kdyz je pokazany , že to skodí zdraví a kuřák může jit ven… kdyby ten kouř neškodil zdraví není co řešit… nehlede na to že ten smrad kurví chut a čich takže z jidla a piti mas kulový… a neznam nekuřáckou hospodu kde by bylo prazdno spis potrebujes rezervacku teda alespon v Praze… pokud to kouření zakažou tak si lidi zvyknou jako si zvykli jinde v Evropě..

              0 0
              • vanderpoel  

                to je presne ono … nekuraci si vynucuji nejake predtim zcela neexistujici pravo na zaklade toho ze chteji zrusit predtim normalne fungujici a existujici pravo kuraku na to aby v hospode mohli kourit …

                a uplne do kolen jdu pokazde kdyz slysim argumenty typu „ja prece taky chci jit do hospody a nedusit se tam / jit do hospody s deckama“ … pokud to tak nekdo chce tak at chodi tam kde se nekouri … stejne jako kuraci nebudou chodit tam kde se nekouri … vubec uz nemluve o tom ze decka nemaj v hospode vubec co delat …

                nicmene tohle je vzdycky diskuse do nekonecna takze bych to zakoncil tim ze vynucovat si zakaz koureni v hospodach je podle me naprostej nesmysl a populistickej nastroj uz na urovni komunalni politiky a nema zaklad v zadne rozumne uvaze … pokud by se to udelalo jak ve skandinavii ze by se zakazalo prodavat cigarety krome dvou kramku ve meste a jedine tam by se to mohlo kourit … tak bych to chapal … ale to co se kolem toho deje tady v nasem prostredi je naprosto nesmyslna a zmanipulovana hysterie … proste nesmysl …

                0 0
                • karliner  

                  Nesouhlasím s tebou, ale pravdu máš v tom, že ta diskuse nikam nevede :-)

                  Co by mne ale zajímalo – proč nemaj děti co dělat v hospodě?

                  0 0
                  • vanderpoel  

                    no uz jsem to psal vyse: protoze v hospode se chlasta, huli, sproste mluvi a placaj se baby po zadku. proto tam nemaj deti co delat. (nemluvim samozrejme o tom, kdyz si rodina zajde nekam na obed apod.)

                    0 0
                    • PjSky  

                      nechapu prinos tyhle kultury. Jestli obdivujes hobby slozeny s nalejvani se chlastem, couzeni a obtezovani pracujicich zen… tak doufam ze se jednou proberes z toho ladovskyho obrazku svejkovy hospody do reality. 21. stoleti, chapes?

                      0 0
                • treatt  

                  Vono taky ale dřív bylo normální fungující právo, že sis mohl svýho otroka nechat zdechnout, když Tě štval a pak se vynutilo předtím zcela neexistující právo na to život nebo co..

                  0 0
          • tonik666  

            V pár jinejch zemích je kouření v hospodě zakázaný a že by tam do hospoday nikdo nechodil se říct nedá, a ani atmosféra tím netrpí. Jen je tam mnohem lepší vzduch.

            0 0
            • Janouch  

              přesně tak to jen tady je par lobistu co ten zakaz blokujou a kecy , že si každej majitel rozhodne zda se u nej bude kouřit nebo ne je je blbost

              0 0
            • vanderpoel  

              ano … ale tomu taky odpovidaji ceny … diky cenam si tam da kazdej kafe a sodovku a jde dom diky cemuz zase znacne trpi atmosfera … obcas se i dostanu mimo cesko a zatim jsem nikde nenarazil na hospodu o ktery bych moh rict ze ma atmosferu … podle atmosfery to nejsou hospody ale mista kde lidi sedej u stolu a rychle se stridaj … a to co predvadej huronsky urvany rakusaci a nemci v tech jejich gasthofech taky nepovazuju za atmosferu ale za bordel …

              0 0
              • karliner  

                Tak pokud tvojí představu o hospodě s atmosférou naplňuje zahulená čtyřka plná zlitejch chlápků v montérkách, tak se nedivím, že si myslíš, že nejlepší hospody jsou u nás :-)))

                0 0
                • vanderpoel  

                  rekl bych to spis naopak: zatim kazda hospoda kde se mi atmosfera opravdu libila by se dala popsat rekneme ze zhruba tak jak ji popisujes. tim ale rozhodne netvrdim ze se mi libi kazda takova.

                  0 0
              • tonik666  

                Ceny nemají s tím, jestli se v hospodě kouří, co dělat.

                Nevím, kde všude jsi byl, ale já už jsem pár hospod kde se nekouří a mají atmosféru viděl (třeba irské – Boston, NY).

                0 0
                • Janouch  

                  to je pravě vono že on byl pouze v tech 4kách.. on si proste neužije zabavu a příjemné prostředí bez cigara to je smutny ,ale rozhodne to nemeni nic na situaci ,že kouření je škodlivý a melo by se zakazat kouřit na verejných místech jako je i hospoda nebo restaurace…

                  0 0
      • jIrI___  

        Souhlas.

        0 0
    • karliner  

      Po včerejšku platí: „pivovarský dům s treattem navštíviti – ráno hlavu jako střep míti…“

      0 0
      • treatt  

        Dlouho už jsem nebyl takhle rozstřelenej :)

        0 0
        • PjSky  

          jojo.. co sem tam byl nenasel sem jediny duvod proc jit domu, taky vas museli vyhodit? :) Nastesti vyhazujou pred poslednim metrem :)

          hlava tim michanim ruznej piv opravdu trpi. zaludek taky :D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.