Ahoj, mám na kole převody 2×10, vpředu 36–26, vzadu 11–36. Chybí mi lehčí převody. Stávající šaltr je XT RD-M781. Budu jej muset měnit spolu s kazetou, nebo zvládne pastorek 42z?
Ahoj, mám na kole převody 2×10, vpředu 36–26, vzadu 11–36. Chybí mi lehčí převody. Stávající šaltr je XT RD-M781. Budu jej muset měnit spolu s kazetou, nebo zvládne pastorek 42z?
Tak dej dopředu převodník 24 nebo 22z a máš to ne? Mnohem levnější varianta, než měnit kazetu popř. i hazku.
Jo, to mně taky napadlo, ale smyk mám Deore 6020 z rozsahem 10z…
Ty dva zuby navíc to musí pobrat. A pořád bude levnější sehnat přesmyk, kterých se lidi po přechodu na 1× něco zbavujou. Já bych šel touhle cestou.
10 speed by mel zvladnout ve predu vetsi rozdil nez 10, ale overil bych si to v manualu a pak dal do predu 22 nebo 24 prevodnik. Podle toho co ti bude vyhovovat. Prehazka kazetu nepobere. Musel bys koupit jine raminko. Zde mas ruzne varianty:
http://gears.mtbcrosscountry.com/#…
Prevodniky najdes na bazaru. Lidi se toho zbavuji. Sam bych ti mohl nabidnout nejake 22 nebo 24 prevodniky. Kdyz tak napis do zprav.
Koupil bych přehazovačku Deore M6000 GS, ta dvojplacku 36/26 kazetou 11–42 zvládne.
Nejjednodušší a nejlevnější se tady jeví výměna menšího převodníku vepředu, 36–22 se na 2×10 používalo docela běžně, sám to tak mám na jednom kole. Pokud by to přesmyk nepobral, sezeneš druhý za babku.
Akorát jestli má tu přehazku se středním ramínkem, tak se tím dostane o ty 4 zuby mimo celkovou kapacitu, jezdit se s tím asi dá, ale na malém převodníku a nejmenších dvou pastorcích to asi nebude úplně správně napínat řetěz.