Ahoj.
Mám staré horské kolo RETA HERON – model asi 1994 a i když stále jezdí tak bych ho rád „omladil“, jelikož pastorky i převodníky jsou už v háji.
Pastorek je šroubovací sedmikolo Sachs (13,15,17,20,24,28,32) a převodníky také Sachs – Rival 7000 (26,36,46). Je to čtyřhran.
Samozřejmě tyto komponenty už nikde nekoupím, takže bych chtěl poprosit o radu čím nahradit pastorek a převodníky. Řazení bych nechal původní a s přehazovačkou jsem se ještě nerozhodl. Ta původní Sachs Rival 7000 má ale už celkem znatelné vůle.
Já uvažuji o šroubovacím sedmikole 14 – 28 (ty jsou v každém cyklokrámu dostupné a levné) a převodníky komplet Shimano Acera FC-M361 která asi bude pro mé ježdění stačit a má čtyřhran, takže předpokládám, že bych to mohl použít. Převodníky jsou 22,32,42.
Já mám už nové horské kolo a toto bych si rád svépomocí opravil. Proto bych byl moc rád kdyby se našel nějaký dobrovolník který mi poradí.
Nový šroubovací sedmikolo zvládnu – stahovák mám.
Řetěz také zvládnu – mám nýtovačku a už jsem tuto činnost několikrát dělal.
Ty nové kliky ale nevím. Jelikož je na středu osa se čtyřhranem a je letos vyměněná, tak moje představa je ta, že stahovákem sundám ty kliky Sachs a jen přimontuji ty Shimano Acera. Otázka je jestli ty rozměry čtyřhranu budou stejné.
Co myslíte?
Kompletní foto mého kola je zde:
http://kema1962.rajce.idnes.cz/…_model_1994/
Děkuji :-)