Zdravím Vás všechny,
potřeboval bych poradit, sháním 42 zubový převodník (Shimano Deore XT FC-M780), ale nějak už se přestal vyrábět, tak se ptám, jestli je možné použít nějaký jiný, případně doporučit jaký
Díky
Zdravím Vás všechny,
potřeboval bych poradit, sháním 42 zubový převodník (Shimano Deore XT FC-M780), ale nějak už se přestal vyrábět, tak se ptám, jestli je možné použít nějaký jiný, případně doporučit jaký
Díky
Teoreticky by tam měl pasovat jakýkoli 42z převodník určený pro 10ti rychlostní řetez na trojplacku s roztečí šroubů 104 mm. Ale jak koukám, pro tuhle specifikaci je dost omezená nabídka. Nedávno jsem měnil 9sp 44z a tam je druhovýroby spousta.
Na Aliexpresuu myslím je nabídka více než dostatečná . Nouze jsou 26" lepší ne-ebike ráfky/výplety , vydlice a pneu .
Měl bych mít doma Aerozine 42z, ale nevím, jestli na těch klikách nebude vypadat divně.
Můžu ti nabídnout FC-M782 ten má 40z nebo FC-M610 42z. pokud budeš mít zájem, piš SZ.
Mám úplně nový SLX 10s 40z převodník na trojplacku. Nevybalený. Když tak SZ. Nechám za hubičku.
Tos měl fakt skoro celé náhradní kolo, ne? :) Mám ale obavu, že máš jinou rozteč než potřebuje on.
Tak já si stále tak nějak syslím spousty dílů, abych nemusel furt něco objednávat :-D
Ale snažím se to teď omezovat.
Ten můj převodník je myslím na kliky Shimano SLX FC-M672.
Na to kolo, co mam od tebe, ne? Je v trenažéru ještě pořád s tim trojtácem :) příští rok ho dostane kluk, ale dam mu tam asi dvoj… Tam je ale právě to 22–30–40 s BCD 96 kvůli prostrednimu 30z.
No teď mám spíš díly na dva Exceedy (můj a partnerky). Letos jsem měl v plánu výměnu vidlic z Fox Rhythm na Factory, protože mi tu dvě nové leží. Ale nějak nebyl čas, protože se musím věnovat ročnímu psovi. Ale brzo na jaře se snad dokopu to dodělat.
--sorry za off topic--
opět, na to pozor
M672 je BCD96
jojo
Něco bych měl, poslal jsem ti zprávu
pro některé tady v diskuzi: jo, teoreticky se dá použít cokoliv s BCD 104, ale opravdu jenom teoreticky. Nejenom, že běžná druhovýroba bude vypadat na té klice dost kikotsky… I mezi M785 a M780 je drobný rozdíl, protože na kliku 780 se velká placka montuje zvenku a na M785 se velká placka montuje zevnitř, a tomu odpovídá i tvar díry na šroub. Taky tímpádem mají jinak dlouhou tu tyčinku proti padání řetězu ke klice. A M782 má BCD96
viz foto, myslím, že to tam jde vidět
Jo, máš pravdu, M782 40z je na 96. Přehlédl jsem to.
https://www.bbbparts.cz/…iky,161.html
Zkus pohledat u BBB.
Díky všem, už jsem to pořešil