Převodník - Shimano Deore XT FC-M780 - 42 zubů

18 nepřečtených
  • Hedgehog01

Zdravím Vás všechny,

potřeboval bych poradit, sháním 42 zubový převodník (Shimano Deore XT FC-M780), ale nějak už se přestal vyrábět, tak se ptám, jestli je možné použít nějaký jiný, případně doporučit jaký

Díky

0 0
    • Muron  

Teoreticky by tam měl pasovat jakýkoli 42z převodník určený pro 10ti rychlostní řetez na trojplacku s roztečí šroubů 104 mm. Ale jak koukám, pro tuhle specifikaci je dost omezená nabídka. Nedávno jsem měnil 9sp 44z a tam je druhovýroby spousta.

0 0
      • Tomcat  

Na Aliexpresuu myslím je nabídka více než dostatečná . Nouze jsou 26" lepší ne-ebike ráfky/výplety , vydlice a pneu .

1 0
    • oddie  

Měl bych mít doma Aerozine 42z, ale nevím, jestli na těch klikách nebude vypadat divně.

0 0
    • mech1  

Můžu ti nabídnout FC-M782 ten má 40z nebo FC-M610 42z. pokud budeš mít zájem, piš SZ.

0 0
    • MatS  

Mám úplně nový SLX 10s 40z převodník na trojplacku. Nevybalený. Když tak SZ. Nechám za hubičku.

0 0
      • oddie  

Tos měl fakt skoro celé náhradní kolo, ne? :) Mám ale obavu, že máš jinou rozteč než potřebuje on.

0 0
        • MatS  

Tak já si stále tak nějak syslím spousty dílů, abych nemusel furt něco objednávat :-D

Ale snažím se to teď omezovat.

Ten můj převodník je myslím na kliky Shimano SLX FC-M672.

0 0
          • oddie  

Na to kolo, co mam od tebe, ne? Je v trenažéru ještě pořád s tim trojtácem :) příští rok ho dostane kluk, ale dam mu tam asi dvoj… Tam je ale právě to 22–30–40 s BCD 96 kvůli prostrednimu 30z.

0 0
            • MatS  

No teď mám spíš díly na dva Exceedy (můj a partnerky). Letos jsem měl v plánu výměnu vidlic z Fox Rhythm na Factory, protože mi tu dvě nové leží. Ale nějak nebyl čas, protože se musím věnovat ročnímu psovi. Ale brzo na jaře se snad dokopu to dodělat.

--sorry za off topic--

0 0
          • pocestny  

opět, na to pozor

M672 je BCD96

0 0
    • pocestny  

Něco bych měl, poslal jsem ti zprávu

0 0
    • pocestny  

pro některé tady v diskuzi: jo, teoreticky se dá použít cokoliv s BCD 104, ale opravdu jenom teoreticky. Nejenom, že běžná druhovýroba bude vypadat na té klice dost kikotsky… I mezi M785 a M780 je drobný rozdíl, protože na kliku 780 se velká placka montuje zvenku a na M785 se velká placka montuje zevnitř, a tomu odpovídá i tvar díry na šroub. Taky tímpádem mají jinak dlouhou tu tyčinku proti padání řetězu ke klice. A M782 má BCD96

viz foto, myslím, že to tam jde vidět

0 0
      • mech1  

Jo, máš pravdu, M782 40z je na 96. Přehlédl jsem to.

0 0
    • scalar  

https://www.bbbparts.cz/…iky,161.html

Zkus pohledat u BBB.

0 0
    • Hedgehog01  

Díky všem, už jsem to pořešil

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.