Zdravím, chci se zeptat, co byste doporučili za přilbu tak do 2,5 K, mám crossové kolo tak si nejsem jistý výběrem. Všude buď MTB nebo silnička. Díky za rady!
Zdravím, chci se zeptat, co byste doporučili za přilbu tak do 2,5 K, mám crossové kolo tak si nejsem jistý výběrem. Všude buď MTB nebo silnička. Díky za rady!
Hlavní je si tu přilbu vyzkoušet po obchodech. Mám Spešl Propero II která má za tu cenu perfektní váhu a funkci odvětrání má dobře vyřešenou. No nemá pro někoho potřebnou síťku proti hmyzu. Původně jsem myslel, že bez clony se na MTB/Cross nedá jezdit a nakonec mi to ani nepřišlo.
Myslím, že hlavně záleží na posedu, pokud na kole sedíš jako paní radová, bude se Ti štítek hodit, pokud se blížíš silničářskému posedu, bude Ti spíš překážet a dáš ho pryč.
a nějaké konkrétní tipy?
Obejdi obchody a zkus co ti sedí snad ne? Přece nebudeš vybírat helmu, podle toho kterou kdo vozí, obejdi krámky, vyzkoušej různé značky a ceny a pak sem hod třeba pár kandidátů, kteří ti sedí.
Problém je v tom že každá značka a model přilby má trochu jiný tvar, takže nejdůležitější je vybrat hlavně něco co tvarově sedne a drží na hlavě a pak volit podle dalších věcí – jak je udělanej systém upínání, design, barva.
Je třeba si uvědomit kolik hodin jí budeš mít na hlavě, takže by měla být lehká, pohodlná, dobře odvětraná, obsluhovatelná jednou rukou…
Štítek z MTB helmy jde zpravidla snadno sundat, takže pak máš vlastně k dispozici obě verze. Já ho vozím pořád. Jednak je užitečnej při jízdě třeba v podvečer, když je slunce nízko nad horizontem a pak taky trochu chrání při dešti a při průjezdu kolem křoví – kdy může nějaké do cesty čnějící šlahouny šikovně odrazit.
Za sebe doporučuju nevynechat při hledání značku UVEX. Pro mě má jedinečnej poměr cena/kvalita.
Nejlepší poměr cena/kvalita, mají podle mě helmy z lidlu :o))) a ted mě ukamenujte :)
Je fakt že poslední dobou jsou i ty levnější helmy docela slušně udělané. Na tu v Lidlu jsem ze zvědavosti koukal a nevypadala vůbec špatně.
Otázka ovšem je, jak se pak ta helma chová při nárazu – což je taky podstatná vlastnost a tu pohledem nezjistíš.
Tady bych zatím věřil systému testování prověřených značek víc, než nějakému čínskému lowendu.
Každopádně je lepší alespoň nějaká helma, než žádná.
Pokud se daná helma prodává v ČR, to znamená že musí mít atestaci, a ty atestace jsou pro všechny helmy stejné, to znamená, že helma za 3 kila ti život zachrání stejně jako ta za 4tis.
Atest je 1 vec, ale jsou i ruzne testy, kde ty helmy jsou treba v zatezi pri padu apod. a tam vetsinou lepe vychazeji prave ty drazsi prilby, neni to pravidlo, ale malokdy se stane, ze v takovem testu zvitezi helma za par kacek.
Kazdopadne i helma za 300,– muze zachranit zivot stejne, jen jsou vetsinou hur odvetrane a jsou tezsi.
Já mám UVEX SUPERSONIC RS a max. spokojenost, můžu sehnat ještě za 1400Kč se zárukou, normal stojí od 1800Kč:
v dTestu 5/2012 je test cykloprileb, docela zajimave vysledky, dobre dopadly levne prilby, 1. se umistila Casco Activ-TC za litr, druha Specialized Align za 900 Kc, pokud chces drazsi tak 3. byla Specialized Echelon za 1.500 Kc a 4. Giro Savant za necele 2 litry.