Zdravím, vím že tohle to už bylo, ale chtěl bych objasnit do detailů můj problém, abych našel východisko z tohoto problému s pohonem, jezdím XT kompletní sadu 2×10, vepředu 40–28z a vzadu 11–34z,nedávno jsem měnil řetěz a ten mi samozřejmě střílel, což jsem očekával a s řětězem koupil i novou kazetu, ale řetěz mi pořád střílí a to na velké pile při silovějším záběru, což je dost nepříjemné. Jde o kliky XT M785, mám je tuto sezónu nové, najeto na nich mám cca. 3000km s tím, že jsem po 1500km měnil řetěz a nejmenší pastorek a bez problémů, teď po dalších 1500km jsem měnil celou kazetu a řetěz. Sám si nemyslím, že by převodník vydržel jen 3000km, minulej rok jsem měl XT M770 3×10 a najel jsem na nich 9000km se 4 řetězi a v pohodě. Tady na fóru jsem četl, že stačí najet pár kilometrů a řetěz si zvykne, to dnes zkusím a uvidím, pokud to nevyjde, tak sem hodím fotku. Přístí sobotu jedu závod a chtěl bych to mít v cajku a hlavně už do toho nevrážet další peníze, pokud to bude možné. Popřípadě bych chtěl poradit s výběrem velké pily na mé kliky, jaké? originální jsou dost drahé a u ostatních si nejsem jist kompabilitou. Děkuji za rady.