Dobrý den všem. Zaregsitroval jsem se, abych si vás vyžádal radu. Jelikož celá rodina vyjma mě si pořídila již kola, došla řada i na mě. Je zde ovšem malý problém, neboť jsem zpohodlněl, zlenivěl, ztloustnul prostě jako prase a tomu odpovídá nynější váha 120kg při 186 cm výšce. Rád bych si pořídil horské kolo ideálně do asi 17.000 Kč, ale přiznám se, že v kolech se prostě neorientuji a názvy komnponentů jsou mi cizí. Projížděl jsem obchody a zastavil se u cykloněmčík, kde bych si snad i vybral, ale… Všude se u většiny kol uvádí např. 19" pro výšku do 185 cm a větší rámy jsou jen v omezeném sortimentu a nebo u kol s mnohem vyšší cenovkou. Nevím, zda musím mít rám tedy 20" nebo větší. Kolo bych využíval na běžné ježdění, spíš kolem domu, občas maximálně lesní cesty, žádný extra terén. V jednom obchodu mi prodavač říkal, že s mojí váhou musím koukat na kola se vzduchovou vidlicí.
No abych nezdržoval, vybral jsem podle ceny a s větším rámem třeba toto kolo https://www.cyklonemcik.cz/…-rst-air-top
Poradíte prosím, zda vybírám správně, případně co a kde vybrat jiného? Děkuji moc